Sveikos. Jei pabodo tradiciniai obuolių pyragai dalinuosi su jumis aptiktu gardžiu tortuko receptu.
Šiam tortui labai tinka jau mūsų pamėgta žiemai ruošta obuolienė. Tad „pervadinau“ tortą į obuolienės atsargų tortuku.
Receptas iš http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/08/tortas-su-obuoliu-kremu.html
Tešlai
200 g sviesto ar margarino
200 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
100 g krakmolo
100 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
Įdarui
750 g obuolių
50 g cukraus
250 g riebios grietinėlės
½ a. š. malto cinamono
1 citrinos sultys
cukraus pudros
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti.
Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti penkis 22 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 1/5 tešlos. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 9 - 10 min. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių.
Obuolius nulupti, supjaustyti į skilteles. Skilteles sudėti į puodą, užpilti trupučiu vandens, suberti cukrų ir virti, kol obuoliai suminkštės. Blenderiu sutrinti į tyrę. Tyrę atsargiai pakaitinti, nuolat maišant, kol masė labai sutirštės (išgaruos vanduo). Ataušinti.
Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į obuolių tyrę. Kremą pagardinti cinamonu ir, jei obuoliai nebuvo pakankamai gardūs, įpilti vienos citrinos sultis.
Biskvitus pertepti obuoliniu kremu ir sudėti vieną ant kito.
Kadangi gaminau iš neseniai virtos obuolienės žiemai tai tereikėjo suplakti grieinėlę ir su ja sumaištyi. Gavosi laaaabai saldus tortukas, kitu kartu biskvitam tešlos net nesadinsiu. Taip pat kepiau tik 4 lakštus. O puošiau pagal turimas atsargas – avietėmis, migdolais, šokoladu.
Skanaus ir saldaus !
Roberta