Jūsų pamėgtoje rubrikoje "Gaminame su vaikais" šįkart svečiuojasi 2,5 metų Ūlos mama Ugne Katelyniene - 7Pack įkūrėja. Buvusio krepšįninko Mindaugo Katelyno ir jo žmonos Ugnės dukrelė mielai žaidžia ne tik su lėlėmis, kamuoliu, bet ir sukasi virtuvėje.
Kol mama išbando sveikus receptus kartu su vyru įkurtai, sveiko ir subalansuoto maisto rinkinius į namus pristatančiai bendrovei, Ūla savo patiekalus kuria žaislinėje virtuvėlėje.
Mama su dukryte sugalvojo pusryčiams išsikepti blynų, bet ne bet kokių, o SVEIKŲ :)
Sveikiems blynams reikės:
2 kiaušinių;
2 bananų;
kokosų cukraus;
cinamono;
4-5 š. avižų miltų;
avižų sėlenų;
kepimo miltelių.
Padažui reikės:
natūralaus jogurto;
šaldytų mėlynių.
Gaminimo eiga:
Bananą su kiaušiniu galima trinti ir šakute, tačiau, jei norite greičiau - tai darykite plakikliu. Tada įberkite cinamono, jei nesate jam alergiški. Šis prieskonis - puikus antioksidantas.
Ugnė įsitikinusi, kad vaikai kuo anksčiau turi išbandyti kuo įvairesnius produktus, pažinti tikrą produktų skonį.
"Aš pati esu šalininkė visavertės mitybos, manau, kad nieko nereikia išimti iš vaikų mitybos, todėl mes naudojame ir kiaušinius, ir jogurto padažą. Vaikai turi gauti subalansutą mitybą, kad nesirgtų namie ir darželiuose", - įsitikinusi mama.
Ugnės namuose nerasime nei baltojo cukraus, nei baltų kvietinių miltų. Kokosų cukrus nėra tokio intensyvaus skonio, kaip cukranendrių cukrus, tad jo reikia šiek tiek daugiau, bet jo kaloringumas yra mažesnis. Avižų sėlenose labai daug vitamino B, geležies, magnio, fosforo ir kt. Todėl jų galite dėti vaikams į jogurtus, blynus, košes.
Sudedame visus ingredientus ir blynų tešla jau paruošta.
Belieka tik išsikepti ir skanaus!
LAIDĄ REMIA: #Babycity/Toycity