stebuklinga citrinos galia:praktiski patarimai namams

stebuklinga citrinos galia:praktiski patarimai namams

07. Nov 2013, 16:59

Žiemą citrina atsiduria būtiniausių maisto produktų krepšelyje: skaniname arbatą, ji padeda apsisaugoti nuo gripo. Tačiau citriną panaudoti galima ir kur kas įvairiau!

Citrina, suteikianti gaivios rūgštelės jūsų gaminamiems patiekalams ir gėrimams, gali būti nepaprastai naudinga tiek puoselėjant grožį, tiek buityje. Citrinoje esančios vaisių rūgštys turi stiprų antibakterinį poveikį, o gaivus kvapas padeda natūraliai atgaivinti aplinkos orą. Taigi, kaip galima efektyviai panaudoti citriną ne tik virtuvėje?
KELETAS PATARIMU JUMS:)

Indai. Jei ką tik baigėsi indų ploviklis, neskubėkite į parduotuvę pirkti naujo. Paimkite citriną, perpjaukite pusiau, ant minkštimo užberkite truputį sodos ir darbuokitės tarsi kempine. Smarkiai trinti nereikės – nešvarumai nuo indų greitai nusiplaus.


Langai. 4 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių sumaišykite su 1 stikline vandens ir turėsite gaiviai kvepiantį langų valiklis. Citrinų rūgštis suminkština nešvarumus, šis valiklis nepaliks ant stiklo dryžių, vandens žymių.
Pjaustymo lentelė. Nuplaukite medinę pjaustymo lentelę vandeniu ir įtrinkite perpjautos citrinos minkštimu, palikite 10 minučių ir, jei reikia, nuskalaukite (nebūtina). Taip ne tik dezinfekuosite, bet ir panaikinsite nemalonų kvapą.

Sunkiai išvalomos vietos. Sumaišykite šiek tiek citrinos sulčių su boru ir pasidarykite pastos. Senu dantų šepetėliu įtrinkite šio gaiviai kvepiančio valiklio į tarpus tarp plytelių ar rantelius aplink kriauklės nutekamąjį vamzdį, vėliau švariai nuplaukite vandeniu.


Skalbiniai. Jei kartu su skalbiamąja priemone įpilsite keletą šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių, jūsų skalbiniai maloniai kvepės švara. Ypač naudinga tai padaryti skalbiant blogo kvapo prisigėrusius darbinius, sporto rūbus.



08. Nov 2013, 11:30

👍

07. Nov 2013, 18:41

Reiks pamėginti skalbiant įpilti 😀 o gal ir visus patarimus išbandyti 😃 Beto užvakar taip pjautymo lentele valiau, padėjo 👍

07. Nov 2013, 17:06

GAL KAZKAM PRAVERS SIOKI TOKI PATARIMAI😀)👍😇