Šokoladinis tortas su baltojo šokolado gabaliukais

Šokoladinis tortas su baltojo šokolado gabaliukais

18. May 2010, 08:10

Šį tortą iškepiau tėveliui jo jubiliejaus proga, visi sakė, kad labai skanus, ir labai lengva pagaminti bei neužima daug laiko.

 

Įdaras:

miltai - 125 g

kakava - 20 g

juodasis šokoladas - 100 g

baltasis šokoladas - 100 g

sviestas (kepimo) - 160 g

kiaušiniai - 3 vnt

cukrus - 200 g

kepimo milteliai - žiupsnelis

griliažinių saldainių - 3 vnt

 

Papuošimui:

griliažinių saldainių

šokolado glajus (šį glajų paėmiau iš vienos mamytės, kuri čia rašė torto receptą, ačiu jai):

2 stiklinės cukraus

100 g - sviesto

6 - 8 šaukštai pieno

3 - 4 šaukštai kakavos miltelių

Paruošimas:

1. Išlydyti sviestą ir juodą šokoladą (mikrobangų krosnelėje arba puode)

2. Dubenyje sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius.

3. Kitame dubenyje išplakti cukrų su kiaušiniais.

Išplakus sumaišyti su ištirpintu šokoladu. Gerai išmaišyti.

Suberti miltų ir kakavos mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės.

Supjaustyti šokoladą baltą (tik ne per smulkiai, kad neištirptų visiškai kepant, turi pjaunant tortą matytis baltas šokoladas)

Šokoladą sudėti į paruoštą masę

ir gerai išmaišyti. Griliažą susmulkinti su mėsos muštuku

Susmulkintą griliažą (bet ne visą, tik apie 3 saldainius) sudėti į masę ir gerai išmaišyti.

Į išteptą sviestu formą ar padengtą kepimo popierium supilame tešlą. Kepti apie 35 min. 180 laipsnių karščio.

Šokoladinis glajus:

visus jam skirtus produktus sudedame į nedidelį puodą

ir kaitiname nuolat maišydami, kol ištirpsta cukrus ir pradeda blizgėti. Dar karštu apipilame tortą ir pabarstome griliažo trupiniais.

Sustingus likusiam glajui, į konditerinį švirkštą sudedame glajų ir puošiame tortą.

Jei darote tortą sau, tai galima jo nepuošti ir nedaryti šokoladinį glajų, bei ant viršaus nebarstyti griliažu ,jis skanus ir taip. Skanaus.

Rasa Karlonienė

 

18. May 2010, 10:02

Juratux su griliažu siuntė 😉 skaniai atrodo ir šis 😀

18. May 2010, 09:23

indrex nera jis žiauriai saldus,nes kakava naudoju ne saldžia, o kartoką

18. May 2010, 09:14

turet but ziauriai saldus...

18. May 2010, 08:54

atrodo gardumelis, mmmm 😀

18. May 2010, 08:37

Skaniai atrodo 😀