Šį tortą iškepiau tėveliui jo jubiliejaus proga, visi sakė, kad labai skanus, ir labai lengva pagaminti bei neužima daug laiko.
Įdaras:
miltai - 125 g
kakava - 20 g
juodasis šokoladas - 100 g
baltasis šokoladas - 100 g
sviestas (kepimo) - 160 g
kiaušiniai - 3 vnt
cukrus - 200 g
kepimo milteliai - žiupsnelis
griliažinių saldainių - 3 vnt
Papuošimui:
griliažinių saldainių
šokolado glajus (šį glajų paėmiau iš vienos mamytės, kuri čia rašė torto receptą, ačiu jai):
2 stiklinės cukraus
100 g - sviesto
6 - 8 šaukštai pieno
3 - 4 šaukštai kakavos miltelių
Paruošimas:
1. Išlydyti sviestą ir juodą šokoladą (mikrobangų krosnelėje arba puode)
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
3. Kitame dubenyje išplakti cukrų su kiaušiniais.
Išplakus sumaišyti su ištirpintu šokoladu. Gerai išmaišyti.
Suberti miltų ir kakavos mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės.
Supjaustyti šokoladą baltą (tik ne per smulkiai, kad neištirptų visiškai kepant, turi pjaunant tortą matytis baltas šokoladas)
Šokoladą sudėti į paruoštą masę
ir gerai išmaišyti. Griliažą susmulkinti su mėsos muštuku
Susmulkintą griliažą (bet ne visą, tik apie 3 saldainius) sudėti į masę ir gerai išmaišyti.
Į išteptą sviestu formą ar padengtą kepimo popierium supilame tešlą. Kepti apie 35 min. 180 laipsnių karščio.
Šokoladinis glajus:
visus jam skirtus produktus sudedame į nedidelį puodą
ir kaitiname nuolat maišydami, kol ištirpsta cukrus ir pradeda blizgėti. Dar karštu apipilame tortą ir pabarstome griliažo trupiniais.
Sustingus likusiam glajui, į konditerinį švirkštą sudedame glajų ir puošiame tortą.
Jei darote tortą sau, tai galima jo nepuošti ir nedaryti šokoladinį glajų, bei ant viršaus nebarstyti griliažu ,jis skanus ir taip. Skanaus.
Rasa Karlonienė
Juratux su griliažu siuntė 😉 skaniai atrodo ir šis 😀
indrex nera jis žiauriai saldus,nes kakava naudoju ne saldžia, o kartoką
turet but ziauriai saldus...
atrodo gardumelis, mmmm 😀
Skaniai atrodo 😀