#Gaminamesuvaikais virtuvėje šįkart sukasi žavinga Macijauskų trijulė. Laurynas ir Gabrielė, padėdami mamos Viktorija Macijauskiene, pusryčiams ruošiasi gaminti skystą omletą (taip taip) bei sveikuolišką desertą su braškėmis ir bananais! Mmmm...
Skystam omletui reikės:
šampinjonų,
špinatų,
pieno
kiaušinių;
sviesto.
Gamybos eiga:
Įmušame į dubenį nuplautus kiaušinius, tada supilame pieną ir viską išplakame (nereikia stengtis iki purumo, nes omletas nebus kepamas, o ...verdamas puode!). Tai ir yra viso patiekalo "arkliukas" :)
Tuomet susmulkiname omleto priedus - šampinjonus ir špinatus, viską suberiame į dubenį, įberiame šiek tiek druskos, pipirų, sumaišome ir galima kepti, tiksliau - virti.
Prieš tai puode ištirpiname sviestą. Supylus kiaušinių plakinį, tam, kad omletas pavyktų, jį reikia nuolat maišyti.
Skystas omletas yra puresnis ir minkštesnis nei keptas.
Kai omletas pradeda virti, tai ženklas, kad galima imti nuo ugnies. Pasidaro kaip košė, bet vaikams labai patinka!
Vasariškas desertas su bananais, riešutų sviestu ir braškėmis
Reikės:
Ryžių trapučių
Braškių
Banano
Riešutų sviesto (galima naudoti žemės arba migdolų riešutų sviestą).
Vos keli ingrientai, bet svarbiausia - kruopštumas ir begalinė meilė :) Laisvė improvizacijai.
Gabrielės ir Lauryno patiekalus suskanavome lauke. Gryname ore pusryčiauti - vienas malonumas!
Skanaus!
LAIDĄ REMIA: #Babycity/Toycity