Seksas nėštumo metu

Seksas nėštumo metu

23. Jan 2013, 08:00

Mylėtis ar susilaikyti? Tokią dilemą sprendžia ne viena vaikučio besilaukianti šeima.

 

Pirmasis nėštumo trimestras

 

Pirmojo nėštumo trimestro metu moterys paprastai pasiskirsto į tas, kurių lytinis gyvenimas nepasikeičia ir tas, kurioms aistra sumažėja  Moteriai pastojus ir pasikeitus jos hormonams, moteris neretai kamuoja pirmųjų mėnesių problemos – pykinimas, nuotaikų kaita, mieguistumas. Tokie savijautos pasikeitimai ir turi įtakos sulėtėjusiam seksualiniam gyvenimui. Moters savijautai pagerėjus, paprastai šios problemos išsisprendžia.

 

Susilaikyti nuo lytinių santykių pirmą nėštumo trimestrą gydytojai gali rekomenduoti tada, kai moteriai gresia persileidimas – yra kraujingų išskyrų, tempia pilvo apačią arba skiriamas “ramybės” režimas po buvusių prieš tai nesėkmingų nėštumų. Apie tai moterį izito metu informuoja gydytojas. Jeigu jis jums nieko apie tai neužsimena, nesidrovėkite apie tai paklausti pati. Jums bus tikrai ramiau, kai patarimus išgirsite iš specialist lūpų, o ne remsitės draugės patirtimi ar kažkur girdėtais patarimais.

 

Antrasis nėštumo trimestras

 

Apie 4 nėštumo mėnesį didelės dalies nėštukių savijauta pagerėja – baigia pykinimas, nuotaikų kaitos. Prasideda “gražiausias nėštumo laikotarpis”, paprastai jo metu sugrįžta ir įprastas lytinis gyvenimas (jeigu gydytojai nerekomendavo kitaip). Kartais moterys sako pastebinčios, kad aistra ne tik sugrįžta, bet ir sustiprėja.

 

Kaip ten bebūtų, jei nėštumas sklandus, atsisakyti malonumų nereikia, tačiau vertėtų tai daryti ne per daug audringai, neieškant naujų patyrimų. Kaip jaučiasi vaisius, kai vyras ir moteris mylisi? Mokslininkai šiuo klausimu vieningo atsakymo neduoda, manoma, kad gerai nusiteikusi ir laiminga mama perduoda kūdikiui savo geras emocijas, ir jis gimsta mylimas bei laukiamas.

 

Trečiasis nėštumo trimestras  

 

Didėjant gimdai, moteriai nėštumo pabaigoje darosi vis sunkiau surasti tinkamą gulėjimo padėtį, neretai kamuoja nemiga, todėl tai gali įtakoti šeimos lytinį gyvenimą. Šiuo laikotarpiu patogiausia poza būna moteriai gulint ant šono, nes gulint ant nugaros, moteriai gali pasidaryti silpna dėl tam tikrų fiziologinių priežasčių.  

 

Vis labiau spaudžia gimdos kraujagysles, aortą ir tuščiąją veną, daug sparčiau auga ir vaisius. Todėl moteriai sunku gulėti ant nugaros, darosi silpna, bloga. Kai kurie gydytojai likus porai savaičių iki gimdymo moteriai pataria nuo lytinių santykių susilaikyti, nes jau praviras gimdos kaklelis.

 

Po gimdymo

 

Maždaug 6-8 savaitės, kol valosi gimda, rekomenduojama susilaikyti nuo lytinių santykių. Dėl medicininių intervencijų, siūtos tarpvietės, moteris dar kurį laiką gali jausti skausmą lytinių santykių metu.

 

Ar nėštumą prižiūrintis gydytojas duodavo Jums rekomendacijų dėl lytinių santykių?

 

23. Jan 2013, 19:01

Visada buvau už, bet neseniai sužinojau, kad tai reikia daryti tik su apsaugą. Neštumo metu buvau paskaitose VGN, tai daktarė patarė tai daryti tik naudojant barjerinę kontracepciją (prezervatyvus). Sperma gali iššaukti priešlaikinį net gimdymą. Sakė, kad moterims, kurioms iššaukiami sąremiai, duodami vaistai, kuriuose sudėtyje yra medžiaga panaši į spermą. Taigi vyro sperma patekusi į moters organizmą, gali iššaukti spazmus, kas gali privesti prie gymdymo, dažnai priešlaikinio. Taigi ta daktarė gražiai pasakė - jai užsitesė neštumas - pasimylėkit, ir tuoj supsit savo mažylį😀

23. Jan 2013, 14:15

iki pat galo nestumu mylejomes

23. Jan 2013, 12:13

mes tik paskutini menesi susilaikem.tiksliau as norejau ir galejau tik vyras galvojo kad gali pakenkt mazyliui tai teko susilaikyti