Rūpinkis savimi ir po gimdymo: 7 patarimai

Rūpinkis savimi ir po gimdymo: 7 patarimai

15. Jun 2018, 07:10 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jau sūpuoji ant rankų mažylį, nė minutės nepaleidi iš akių - ar jis miega, ar valgo, ar būdrauja. Tačiau turi pasirūpinti ir savimi. 

Atmink, kad vaikutį nešiojai devynis ilgus mėnesius. Net jei gimdymas vyko sklandžiai ir neilgai, vis tiek taip greit nepavyks atgauti ankstesnės būsenos - tiek fizinės, tiek emocinės.

Štai keletas patarimų, kaip galėtum greičiau atgauti jėgas:

1. Jei esi pavargusi, išdrįsk draugams ir kitiems lankytojams pasakyti "ne". Arba priimk nedaug ir stenkis praleisti su jais kuo mažiau laiko nes daug reikia jėgų - tiek migdant, tiek maitinant mažylį.

2. Kai eini miegoti, geriau išsijunk telefoną, kad niekas netrikdytų tavo ramybės.

3. Stenkis pamiegok tada, kai miega kūdikis. Nepulk visko tvarkyti - svarbiausia tau pačiai pailsėti.

4. Valgyk sveiką, subalansuotą ir visavertį maistą.

5. Gerk kuo daugiau skysčių - jie atstato jėgas, ypač grynas vanduo. Mažink arba iš viso venk gėrimų su kofeinu bei gazuotų saldžių gėrimų, ypač jei maitini mažylį.

6. Jei tavo artimieji siūlosi į pagalbą sutvarkyti namus ar ką nors pagaminti - priimk jų pagalbą. Išdrįsk ir pati paprašyti pagalbos, jei tikrai jautiesi išsekusi. Dauguma artimųjų ir draugų nori padėti, tad jausis pamaloninti, jei to paprašysi.

7. Jei slegia kas nors viduje, neužsidaryk savyje ir išsakyk viską geriausiai draugei, mamai ar vyrui. Nes pokalbiai apie gyvenimo pokyčius atsiradus kūdikiui su draugais, artimaisiais ar kitomis mamomis padeda susidoroti su naujais iššūkiais.

Pasidalink savo patarimais!


20180508091303-24757.jpg