Ruošiamės Velykoms :)

Ruošiamės Velykoms :)

14. Apr 2019, 19:00 Kristina B. Kristina B.

Pats laikas ruoštis Velykoms. Mama mane mokė, kad švenčių reikia laukti švariuose namuose, tad pradedu nuo jų. Susitvarkau ir po žiemos išsiplaunu langus.

Tuomet ir namus puošti norisi savaime.

Pradėjome nuo to, kad išsitraukėme pakuotėmis parduodamą molį. Jį gavome dovanų, tad suradome progą išbandyti. Nulipdėme kiaušinių dėkliukus. Pabuvę ore parą jie sustingsta, o tada galima ramiai nudažyti. Kol kas juose tupi pipirinė.

Tuomet išsitraukėme dar pernai darytus druskos tešlos kiaušinius ir papuošėme jais kelias brangiojo nežinia iš kur partemptas šakas.

Velykinę vazą saugo mūsų su mažuoju (2 m) daryti zuikiai. Gal nelabai dailūs, bet kiek emocijų sulaukė pats darymo procesas :)

Na, o štai ir mano didysis projektas, kasmet pasikabinu kokį velykinį vainiką. Šįmet ne išimtis, nors teko prašyti vyro pagalbos - gėlės darytos perpjaunant kankorežį. Tada beliko paimti apatines dalis, priklijuoti prie pagrindo (šakelių vainikas) ir nudažyti. Dažė visa šeima kartu tiesiog guašu.

Netrukus palangė dar pasipuoš keliais svogūnais ir didesniais pipirinės vazonėliais, o mes gal dar atliksime keletą darbelių velykine tema, bet kol kas pasipuošimo tiek.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 15. Apr 2019, 14:02

Kaip gražu! Vainikas tiesiog pasaka! O zuikučiai kokie mieli ?