Požiūris į nėščiąsias ir aplinkinių elgesys

Požiūris į nėščiąsias ir aplinkinių elgesys

15. Feb 2013, 10:30

Kai laukiausi, ypač daug neigiamo elgesio sulaukiau iš maždaug piankiasdešimties metų moterų tiek parduotuvėse, tiek ir autobuse.

 

Nors pilvukas jau matėsi kaip reikiant. Bet lipant į autobusą tiesiog praleisdavau į priekį visas moteris o panelės paskui jas braudavos. Tiesiog nenorėdavau būti sutrypta. Įlipus į autobusą jau kitąkart ir sėdimų vietų laisvų nelikdavo. Taigi, pastovėdavau. Be abejo, nesakau, kad visos moterys taip elgėsi, pasitaikydavo ir be galo malonių.

 

Labai maloniai elgėsi jauni vaikinukai ir vyresni vyrai. Parduotuvėse tas pats, moterys su vežimais braudavosi, stumdydavosi ir joms nuolat pritrūkdavo vietos. Prie kasų esu ne kartą girdėjus piktų replikų skirtų mamytėms su mažais vaikučiais. Labai keista ir graudu. Juk moterys kaip tik turėtų būti supratingesnės nes pačios augino vaikučius. Ir pačios bent kartą laukėsi.

 

Iš kur tiek neapykantos ir nesupratingumo?

Dovilė

16. Feb 2013, 15:00

Iš kur iš kur . . . iš gyvenimo, juk visuomet buvo ir bus gyvenimu nuivylusių, nepatenkintų, skubančių arba tiesiog bjauraus charakterio 😉 Siūlyčiau nereguoti, nesureikšminti ir tiek 😉

15. Feb 2013, 14:45

Ir prieš keturiasdešimt metų buvo ne kitaip. Mama su dideliu pilvu įlipo į užmiestinį autobusą važiuoti teko 20 km. Autobusas pilnas tvanku. Vienas vyras norėjo užleisti vietą o jo moteris niukstelėjo jam su alkūne abu nusisuko į langą ir tvarka. Užmiesčio keliai žvyruoti. Ir nudardėjo. Stovėdama sakė jog išlipusi verkė pasikūkčiodama. Keistas žmonių požiūris. Prisidirbai tai ir kentėk.

15. Feb 2013, 14:39

Sistema tokia. Pamato jai įlipi su dideliu pilvu į autobusą. Nusisuka į langus, kad nereiktų užleisti vietos. Ir problema išspręsta.

15. Feb 2013, 14:30

buvo man ilipau ne i trula o buvo pilnut pilnutelis atsistojau i vieta senis pasiziurejo ir uzsisuko sedintis,tai uzleido atsisesti studente stebiuos as zmonemis ,visada uzleidziu nescia moteri

15. Feb 2013, 14:26

nestumo metu tiesiog troleisuse nesulaukdavau zmogiskumo,

15. Feb 2013, 14:23

per prima nestma tik is savo direktores darbe sulaukiau paciu slyksciausiu zodziu, kai paprasiau perkelt y lengvesne darbo vieta. tai isreke y akis kad nestumas ne liga ir nesupranta jinai ko as is jos noriu, bandziau pasikalbet graziai paaiskint kad esu is tu kurios sunkiai isnesioja mazylius, bet ji neklause ir tik tada kai pradejau eit an bileteniu ir gulet ligoninese su gresianciu, tai perkele kur lengviau, bet ir ten kazin kiek padirbau. dabar laukiuosi antro vaikelio ir nedyrbu tai neteko kolkas susidurti su priesiskai nusiteikusiais zmonem

15. Feb 2013, 14:22

Prisiminiau man monetos išbyrėjo vienas vyras padėjo rinkt kitas surinkęs kelias monetas nuėjo. Abu likom be žado.

15. Feb 2013, 14:09

Abu nestumus jauciausi gerai ir niekad nesibraudavau pirma, nebent uzleisdavo. Galeciau pasakyti, kad zmones gana geranoriski, ypac vyrai. Bet viena karta tiesiog isiutau. Buvau jau su gana nemazu pilvuku ir parduotuveje prie kasos isberiau centus. Pasilenkiau prie zemes ju rinkti, o pusamze moteris, matyt, norejo praeiti. Nesugebejo nei palaukti, nei atsiprasau pasakyti - ji tikraja to zodzio prasme lipo man per galva. Siaip esu labai rami, bet takart labai supykau!

15. Feb 2013, 13:03

Aš tai kažkaip nesusidūriau su tuo,kad apstumdytų mane ar dar kažką. Esu tik susidūrusi su pažįstamų nuomone, kad tokia jauna ir laukiasi. O šiaip nei mieste nei parduotuvėje nieks nėra nieko pasakęs ar pažiūrėjas kreivas ir aptaręs mane su kitu žmogumi. Pas mus parduotuvėse nėra nėščiųjų ar su mažais vaikais kasų todėl jokių užleidimų nebūna,nors kartais norėtųsi dėl skaudančios nugaros.

15. Feb 2013, 12:41

niekada nesibraunu,kad ir su vaiku ir dabar dar priedui su pilvu 😀 palaukiu tiesiog,jei nepraleidzia,tegul stovi toje kasoje,nenumirsiu.... lazda juk turi du galus 😀

15. Feb 2013, 11:32

ai kazkada buvo, dar mano Guste buvo mazyte vos keliu menesiu, ir stovim eilej maximoj butent toje kasoje skirtoje buti su vaikuciais. pries mane moteris stovi, ir as meginau pries ja prasibraauti. o ji man sako "pas mane namuose vaikas jeigu ka". na as jai pasakiau, kad pas mane vaikas ant ranku ir vistiek uzlindau pries ja.
bjaurios tos bobos kad ir kaip ten bebutu.

15. Feb 2013, 11:31

as ir pastebejau, kad dazniausiai nesciu moteru nesupranta butent moterys.

gintarerei gintarerei 15. Feb 2013, 10:52

oj skaitau kaip is savo patirties 😀 visiskai analogiska situacija tiek su autobusais, tiek su parduotuvemis. Labiausiai nustebino jauni zmones, merginos ir vaikinai. Vaikinai net labiau. Kiek uzleido atsisesti mane viesajame transporte tai dazniausiai jauni vaikinai 😀 ir dar pasaugodavo kad niekas nesibraukytu pro mane su tasem 😀 tai malonu budavo. Budavo graziu isimciu ir su pensininkais, bet deja mazai ju buvo.
Siaip pastebejau labiausiai nepakantus nescioms yra vairuotojai, pysena, gasdina ir panasiai. Tai labai nejauku gatvemis vaikscioti.
O neapykanta ir nepakantumas bei priesiskumas deja yra iauges i lietuviu krauja ir manau dar turime pragyventi keleta kartu kad tai isgyventi. Paziurekite kaip musu seneliai nepatenkinti gyvenimu, tevai jau maziau bamba, musu karta jau ziuri pozityviau, vleiau bus dar geriau. Tiesiog zmones nemegsta tu kurie kelia problemas ir jiems trukdo, bet jei patys yra kliutis tada jau bamba ant viso pasaulio 😀

15. Feb 2013, 10:43

man Rimi parduotuvehje vandebnys nubego, prassidejo pirmieji skausmai. todel greit atsistojoj i eile nesciuju ir 5 prekiu kasoje. pries mus stovejo 3 pensininkes labai garbaus amziaus, pamaciusi pardaveja kad man ne kas, sako ateikit be eiles, tai tos pensininkes apsauke, kad net maza nepasirode, tai pardavejo su vyru net juokavao, sako gerai kad lazdom dauzyt nepradejo 😀