Pikantiški sausainiai. Ar patiktų tau?

Pikantiški sausainiai. Ar patiktų tau?

17. Dec 2015, 19:37 pypse pypse

 Buvau užsiėmusi sausainių ragavimu, todėl senokai berašiau.

20151217193700-79751.jpg

O viskas prasidėjo nuo kurjerio įteikto mažo siuntinuko. Smalsuolį, dar neišpakuotą pakrutinau - barška. Kas čia? Išvynioju – SAUSAINIAI. Viršutiniai buvo virtę stambiais trikampėliais – galvoju pats tas dydis pirmiems nedrąsiems ragavimams. Hubertas irgi smalsuolis, todėl iš karto tiesė rankas. Ragaujam! Man tai buvo kažkas tokio – galvoju koks čia apibūdionimas labiausiai tiktų… Visų pirma, aš esu atsisakiusi pridėtinės druskos visuose patiekaluose. Ir suvalgyti kažką sūriau man tapo taip pat neskanu, kaip tiem, kas neįsivaizduoja gyvenimo be druskos suvalgyti prėską kotletą. Bet vis dėl to su druska susidurti kartais tenka, ypač būnant svečiuose, ar užsisakant maistą, jei nesutinka druskos nedėti. Taigi kurį laiką džiūna lūpos ir aš pradedu dejuoti, kodėl neturėjau valios nevalgyti. Tai va gyvenant tokį gyvenimo būdą dovanų gavau sausainius su druska! Ir jei šiuo metu galėčiau gerti alų, ko gero tai būtų super užkandis prie jo. Man taip patiko tas sūrumėlis, o ir organizmui visai tiko. Ne pats visas sausainis sūrus, o valgant sausainį pasijaučia druskos gabalėliai ir susipynę su gausybe grūdų jie sukuria puikų ansamblį. Prie sulčių ar arbatos tikrai neskanauju, bet prabėgdama virtuve dienos užkandžiui visada pagriebiu ir kas kartą pasimėgauju tuo prilipusiu druskos trupinėliu.

Mano dvimetis  palaiko man kompaniją ragaudamas, visada prašo dar - ar gali būti geresnis įvertinimas iš vaiko?

Mano vyresnėlis sutiko sausainius su šypsena, o palydėjo pasakymu: „oj, druskos aš nemėgstu“, iš tiesų vaikai prie jos nepratę, ir jei mažylis smalsesnis naujiems skoniams vyresnėlis turi valios atsisakyti nepatinkančių dalykų. Kaip ir vyras – pamatė grūdus ir papurtė galvą.

Trapiai traškūs, aiškiai juntamas grūdų ir druskos skonis. Man patiko. Bet paprastai esu linkusi pirkti tai, kas priimtina visai arba didžiajai dalei šeimos.

Sugalvojau palyginti sudėtį Selga NATURE ir Selga  KLASIKA. Taip, NATURE druskos daugiau beveik 4 kartus, tačiau KLASIKA cukrumi gali pasigirti esanti turtingesnė daugiau nei 12 kartų. Nežinau, kuri sudėtinė dalis blogesnė vaikams.

20151217193728-90476.jpg

Rašau atsinešusi sausainių pakuotę, ir berašydama jau kokius tris  suragavau. Skaniai suragavau. Na viskas, apsiprendžiau, man asmeniškai tai labai skanu :)