Kaip pasiūdinti mažyliui pirmuosius batukus: VIDEO patarimai

08. Feb 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Gimus mažyliui mes neretai pamirštame save. Randame laiko beveik visiems ir viskam, tik ne sau. Šios klaidos super mažylės Medos mama nusprendė nedaryti, pasakiusi sau, jog nėra geresnio laiko nei šiandien. Tad kartu įgyvendinsime jos mažą svajonę.

Mamyčių klubo super mažylė Medutė – ne pirmas vaikas šeimoje. Tad mama Ramunė puikiai žino – jei pati nerasi laiko sau, niekas už tave jo neatras. Tad kartu dalyvaujame siuvimo pamokoje.

Super mažylės mama neslepia, jog svajonė siūti užgimė, atsiradus vaikams, o labiau sustiprėjo gimus dukrytei.

Pirmajam susitikimui drabužių konstruktorė, „Mstyle“ siuvimo kursų įkūrėja Monika Polunina parinko tokį darbelį, kuris nudžiugintų kiekvieną mamą. Siūsime pirmuosius batukus! Tegu berniukai nesupyksta - šįkart siūsime raudonus batukus mergaitei.

Kaip pasiūti batukus mažyliui?

"Sudėtinga nėra. Tos mamytės, kurios neturi siuvimo mašinų namie, gali lengvai susiūti siūles rankomis dekoratyviniais siūlais ir papuošimais. O mes bandysime pažaboti siuvimo mašiną. Iškarpų rasite internete", - paaiškino Monika.

Iškarpas tiesiog reikia pasikoreguoti pagal savo mažylio kojytės dydį. Na o medžiagą batukams Monika parinko šiltą, juk vis dar žiema už lango.

Reikės:

-natūralaus vilnonio audinio - filco (jis labai tinka besidomintiems ekologija, be to, yra šiltas, tad mažylio kojytės galės "kvėpuoti").

-specialių audiniui skirtų žirklių

-batukų iškarpų

-adatos, siūlų.

Pasak mūsų siuvimo mokytojos, šiame procese svarbus yra kruopštumas. Iškarpas reikia dėti pagal audinio kryptį. Tuomet prisegame iškarpas prie audinio, kad neslankiotų.

Dar vienas svarbus patarimas – medžiagos detales iškirpsite tiksliau, jei kirpsite jas pasidėję ant stalo, o ne rankose.

Kai viskas iškirpta, nusegame popierines iškarpas ir pradedame siūti batuko audinio dalis.

Kai pirmą kartą atsisėdi prie siuvimo mašinos, jos suvaldymo procesas neatrodo labai paprastas. Pradedame nuo mokymosi, kaip elementariai yra įveriamas siūlas. 

Pritaikant naująsias žinias siūnant batukus, nebuvo viskas labai paprasta. Pirmasis batukas gavosi su neplanuotomis skylutėmis. Tad kirpome dar vieną ir vėl siuvome. Ir vėl siuvome, kol galiausiai pavyko! :)

Gražūs raudoni batukai ant Medutės mažyčių kojyčių. Ir nors dukrytė savo pirmuosius žingsnius žengs dar gerokai vėliau, mama šiandien žengė nedidelį, bet užtikrintą žingsnį savo mažos svajonės.

Sėkmės ir jums, įgyvendinant savo svajones!