Taigi išbandžiau daugelio mano pažįstamų išgirtą pyragą su obuoliais, kuris mane sudomino, nes buvo lengvai pagaminamas, kas man labai aktualu :) ir kitoks, nei visi tradiciniai.
Taigi Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu! Skamba beveik kaip tortas. Receptą pasiskolinau iš tinklaraščio Skanu, gražu ir su meile..Rita ir pyragą vertinčiau 9 balais iš 10, vient odėl, kad pirmas blynas buvo šiek tiek prisvilęs ir vėliau paaiškinsiu kodėl.
26 cm. skersmens formai
Tešlai:
150 g. sviesto
2 st. miltų
0,5 st. grietinės 30 %
1 v.š. kepimo miltelių
Įdarui:
8 vidutinio dydžio obuoliai (geriau rūgštesni)
2 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1 st. grietinės
2 v.š. miltų
Stiklinė yra 250 ml
Sviestą ištirpiname, atvėsiname ir supilame į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą. Tešla nelimpa prie rankų, ją lengvai išformuojame į kepimo indą, pakeldami kraštelį į viršų apie 2 cm. Dedame į šaldytuvą kol paruošime įdarą.
Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Suplakame kiaušinius, cukrų, grietinę, vanilinį cukrų ir miltus. Ant suformuotos tešlos dėliojame obuolius ir užpilame pusę paruošto užpilo, vėl sluoksnį obuolių ir likusį užpilą. Pyrago viršų galite apibarstyti smulkintais obuoliais arba obuolių skiltelėmis, tada prireiks papildomai 2 nedidelių obuoliukų.
Įkaitiname orkaitę ir kepame 180 *C temperatūroje apie 40 min. Reikia stebėti kaip pyragas atrodo, gali kepti ir ilgiau. Jeigu forma mažesnio skersmens nei 26 cm. pyragas bus aukštesnis ir keps ilgiau.
Aš kepiau 50 minučių bet kitą kartą kepsiu ilgiau, nes pyrago viduriukas liko šiek tiek skystokas, todėl iki tobulumo šiek tiek pritrūko. Labai sunku pastebėti kaip tas pyragas iškepa, nes tradicinis būdas su pagaliuku neveikia, nes įdaras lieka skystokas, todėl skaniausias šis pyragas pastovėjęs per naktį ar net parą. Reikia aišku bandyti su savo orkaite, nes kiekviena juk skirtinga.
Sėkmės ir skanaus.
Aš žinau, kad kepsiu tikrai dar ne vieną kartą ir dar šį sezoną, nes obuolių dar turiu pilną krepšį :)
ir kepiau iš karto 45 minutes, iš abiejų pusių kepimo funkcija, per vidurį laikant indą
Beja kepiau su margarinu kepinių ir tikrai gavosi😀 tešla tokia trapi, o pats vidurys pyrago kvepia vanile ir labai švelniai minkštas😉
Atlekiu pasisakyti apie pyragą😀 taigi iškepti spėjau, ir dar su šaukštu tokį karštą biški pakabinau. tia man buvo labai skanu. Tada daugiau pasimėgavau jau rytojaus dieną, ir ką... po dar dienos šaldytuve jis irgi buvo fantastiškas. ir vyras labai išgyrė. iš pradžių nenorėjo, bet kai paragavo užsimanęs tai visą ir pribaigė. vnž žinok dalinuosi dabar receptu su visu būriu draugų ir pažįstamų. ačiū, mamytės bandykit nepasigailėsit. Iš tiesų tešla susiminko gerai, nelimpa, viskas gaunasi. ir skanu kaip tortas😉
Evelina, butinai parasyk kaip gavosi 😉 laukiu su nekantrumu.
Saunumelis 😉 pas mane buvo dideli obuoliai ir turiu tokia abuoliu pjaustykle tai greituku man gavosi, na nieko tokio 😀 svarbiausia kad gavosi. Tik rekomenduoju jei siandien apie pietus kepei, valgyti rytoj is ryto, bus skaniausias 😀 man skaniausias buvo paras pastovejes.
žinok, jau kepa😀)
bet man užtruko su obuoliukų paruošimu valandėlę😀 tikiuosi spėsiu, bent iškept, nes ruošiuosi į Vilnių 😀 jei ką ragausiu tik vakare😛~ tada ir vertinsim
ryzkis ryzkis 😉 palaikau ir tikiu, kad viskas gausis.
Manau gausis ir su kepiniu margarinu 😉 drasiai.
Mmm... gardžiai atrodo 😀 ačiū už receptuką, išsisaugojau 😀
Ehehei, Gintare, nebloga agitacija😛~
o gal ryžtis dabar pat? kažin ar tiktų kepinių margarinas vietoje sviesto?:/ nes sviesto turbūt pilno pakelio nėra šaldytuve, o kepinių amrgarino tikrai turiu.
zinokit dar karta noriu patikinti, kad su visaisobuoliu lupimais ir pjaustymais uztrukau apie 30 minuciu, taigi tikrai nera sudetinga😀
ryzkis ryzkis 😀 tikrai nesudetinga 😉 mane dazniausiai irgi gasdina teslo ssu minkymais, bet cia zinok viskas bliude dideliam sumaisai, paminkai ir gaunasi tokia mase minksta kuria kreit i apvalai skarda ir pirstais tiesiog iskloji visa skarda ja. Kai darysi suprasi, kaip tai paprasta. O idaras vien du per 4 minutes ir gatava 😀
Atrodo labai gardžiai, bet darbelio irgi yra 😀 Ačiū už receptą 😀
o au- :0 atrodo nerealiai... o tik pradėjau skaityti kaip gamint ir baigia atšokt fantazija😀) bijau kad mano kulinariniams sugebėjimas per sunku. kai prasideda tešlų minkštumų nustatymai, dėjimai įšaldytuvą ir kažkokie dar nurodymai - išsigąstu. arba tokiam darbui reikia progos rimtos😉 bet atrodo... nu superiniškai. arba reikia užsispirti. kas paskatins mane ryžtis, a?
oho koks įdomus receptas.. būtinai reik išbandyti..ačiū 😀