Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu

Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu

10. Oct 2013, 08:00 gintarerei gintarerei

Taigi išbandžiau daugelio mano pažįstamų išgirtą pyragą su obuoliais, kuris mane sudomino, nes buvo lengvai pagaminamas, kas man labai aktualu :) ir kitoks, nei visi tradiciniai. 

Taigi Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu! Skamba beveik kaip tortas. Receptą pasiskolinau iš tinklaraščio Skanu, gražu ir su meile..Rita ir pyragą vertinčiau 9 balais iš 10, vient odėl, kad pirmas blynas buvo šiek tiek prisvilęs ir vėliau paaiškinsiu kodėl.

26 cm. skersmens formai                              

Tešlai:
150 g. sviesto

2 st.  miltų                    

0,5 st. grietinės  30 %

1 v.š. kepimo miltelių

Įdarui:

8 vidutinio dydžio obuoliai (geriau rūgštesni)

2 kiaušiniai

1 st. cukraus

1 a. š. vanilinio cukraus

1 st. grietinės

2 v.š. miltų

 

Stiklinė yra 250 ml

Sviestą ištirpiname, atvėsiname ir supilame į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą. Tešla nelimpa prie rankų, ją lengvai išformuojame į kepimo indą, pakeldami kraštelį į viršų apie 2 cm. Dedame į šaldytuvą kol paruošime  įdarą.

Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Suplakame kiaušinius, cukrų, grietinę, vanilinį cukrų ir miltus. Ant suformuotos tešlos dėliojame obuolius ir užpilame pusę paruošto užpilo, vėl sluoksnį obuolių ir likusį užpilą. Pyrago viršų galite apibarstyti smulkintais obuoliais arba obuolių skiltelėmis, tada prireiks papildomai 2 nedidelių obuoliukų. 

 

Įkaitiname orkaitę ir kepame 180 *C temperatūroje apie 40 min. Reikia stebėti kaip pyragas atrodo, gali kepti ir ilgiau. Jeigu forma mažesnio skersmens nei 26 cm. pyragas bus aukštesnis ir keps ilgiau.

Aš kepiau 50 minučių bet kitą kartą kepsiu ilgiau, nes pyrago viduriukas liko šiek tiek skystokas, todėl iki tobulumo šiek tiek pritrūko. Labai sunku pastebėti kaip tas pyragas iškepa, nes tradicinis būdas su pagaliuku neveikia, nes įdaras lieka skystokas, todėl skaniausias šis pyragas pastovėjęs per naktį ar net parą. Reikia aišku bandyti su savo orkaite, nes kiekviena juk skirtinga.

 

Sėkmės ir skanaus.

Aš žinau, kad kepsiu tikrai dar ne vieną kartą ir dar šį sezoną, nes obuolių dar turiu pilną krepšį :)

pypse pypse 14. Oct 2013, 17:06

ir kepiau iš karto 45 minutes, iš abiejų pusių kepimo funkcija, per vidurį laikant indą

pypse pypse 14. Oct 2013, 17:06

Beja kepiau su margarinu kepinių ir tikrai gavosi😀 tešla tokia trapi, o pats vidurys pyrago kvepia vanile ir labai švelniai minkštas😉

pypse pypse 14. Oct 2013, 17:05

Atlekiu pasisakyti apie pyragą😀 taigi iškepti spėjau, ir dar su šaukštu tokį karštą biški pakabinau. tia man buvo labai skanu. Tada daugiau pasimėgavau jau rytojaus dieną, ir ką... po dar dienos šaldytuve jis irgi buvo fantastiškas. ir vyras labai išgyrė. iš pradžių nenorėjo, bet kai paragavo užsimanęs tai visą ir pribaigė. vnž žinok dalinuosi dabar receptu su visu būriu draugų ir pažįstamų. ačiū, mamytės bandykit nepasigailėsit. Iš tiesų tešla susiminko gerai, nelimpa, viskas gaunasi. ir skanu kaip tortas😉

gintarerei gintarerei 10. Oct 2013, 18:10

Evelina, butinai parasyk kaip gavosi 😉 laukiu su nekantrumu.

gintarerei gintarerei 10. Oct 2013, 13:40 pypse

Saunumelis 😉 pas mane buvo dideli obuoliai ir turiu tokia abuoliu pjaustykle tai greituku man gavosi, na nieko tokio 😀 svarbiausia kad gavosi. Tik rekomenduoju jei siandien apie pietus kepei, valgyti rytoj is ryto, bus skaniausias 😀 man skaniausias buvo paras pastovejes.

pypse pypse 10. Oct 2013, 13:36

žinok, jau kepa😀)
bet man užtruko su obuoliukų paruošimu valandėlę😀 tikiuosi spėsiu, bent iškept, nes ruošiuosi į Vilnių 😀 jei ką ragausiu tik vakare😛~ tada ir vertinsim

gintarerei gintarerei 10. Oct 2013, 12:17 pypse

ryzkis ryzkis 😉 palaikau ir tikiu, kad viskas gausis.
Manau gausis ir su kepiniu margarinu 😉 drasiai.

10. Oct 2013, 11:01

Mmm... gardžiai atrodo 😀 ačiū už receptuką, išsisaugojau 😀

pypse pypse 10. Oct 2013, 10:37

Ehehei, Gintare, nebloga agitacija😛~

o gal ryžtis dabar pat? kažin ar tiktų kepinių margarinas vietoje sviesto?:/ nes sviesto turbūt pilno pakelio nėra šaldytuve, o kepinių amrgarino tikrai turiu.

gintarerei gintarerei 10. Oct 2013, 10:24

zinokit dar karta noriu patikinti, kad su visaisobuoliu lupimais ir pjaustymais uztrukau apie 30 minuciu, taigi tikrai nera sudetinga😀

gintarerei gintarerei 10. Oct 2013, 10:23 pypse

ryzkis ryzkis 😀 tikrai nesudetinga 😉 mane dazniausiai irgi gasdina teslo ssu minkymais, bet cia zinok viskas bliude dideliam sumaisai, paminkai ir gaunasi tokia mase minksta kuria kreit i apvalai skarda ir pirstais tiesiog iskloji visa skarda ja. Kai darysi suprasi, kaip tai paprasta. O idaras vien du per 4 minutes ir gatava 😀

10. Oct 2013, 10:21

Atrodo labai gardžiai, bet darbelio irgi yra 😀 Ačiū už receptą 😀

pypse pypse 10. Oct 2013, 10:14

o au- :0 atrodo nerealiai... o tik pradėjau skaityti kaip gamint ir baigia atšokt fantazija😀) bijau kad mano kulinariniams sugebėjimas per sunku. kai prasideda tešlų minkštumų nustatymai, dėjimai įšaldytuvą ir kažkokie dar nurodymai - išsigąstu. arba tokiam darbui reikia progos rimtos😉 bet atrodo... nu superiniškai. arba reikia užsispirti. kas paskatins mane ryžtis, a?

Krisliukas Krisliukas 10. Oct 2013, 08:03

oho koks įdomus receptas.. būtinai reik išbandyti..ačiū 😀