NAUJA RUBRIKA: Tėvystės atostogas galima nukelti

NAUJA RUBRIKA: Tėvystės atostogas galima nukelti

25. Sep 2017, 10:10 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

Ar vyras tėvystės atostogas būtinai privalo imti pirmąjį vaiko gimimo mėnesį ar yra kokių nors išimčių? Ar tą mėnesį galima dalinti, tarkime į savaites ir išdėstyti taip kaip mums būtų patogu?

Jums labai pasisekė, kadangi naujasis Darbo kodeksas numato lankstesnį reguliavimą tėvystės atostogų atžvilgiu, nei tai darė senasis kodeksas. DK 133 str. nurodo, kad po vaiko gimimo suteikiamos 30 kalendorinių dienų nepertraukiamos trukmės tėvystės atostogos. Šios atostogos suteikiamos bet kuriuo laikotarpiu nuo vaiko gimimo, iki vaikui sukanka 3 mėnesiai (komplikuoto gimdymo atveju arba gimus dviem ir daugiau vaikų – nuo vaiko gimimo, iki vaikui sukanka 6 mėnesiai). Taigi, tėvystės atostogas galima imti jums patogiu metu (neperžengiant nustatytos 3 arba 6 mėnesių ribos), tačiau jų skaidyti negalima. 30 dienų kalendorinis laikotarpis negali būti pertraukiamas.

 Į klausimus atsakė darbo teisė ekspertė Jelena Jonis, https://www.jelenajonis.com.

  Pateikiamas teisininkės komentaras yra bendrojo pobūdžio ir negali būti vertinamas kaip individuali teisinė konsultacija. Dėl detalesnės informacijos susisiekti law@jelenajonis.com

  Jei jums taip pat kilo įvairių su darbu, įsidarbinimu, darbo teise ir kitokių aktualių su profesija ar profesiniu tobulėjimu susijusių klausimų, rašykite mums. Stengsimės padėti.

Ekspertai

Jelena Jonis

Darbo teisės ekspertė, https://www.jelenajonis.com
Jelena Jonis in-vecaku-skola