Tyrei reikės:
Norimo kiekio moliūgo,
Cukraus,
Citrinos,
Spanguolių arba bruknių (galima ir be jų),
Šlakelio vandens.
Sutarkuoti moliūgą per burokinę tarką.
Įpylus šlakelį vandens, pakaitinti, kol pradės skirtys sultys. Sudėti spanguoles.
Kai moliūgai gerai suvirs, sutrinti smulkintuvu (blenderiu), įdėti pagal skonį cukraus. Kadangi mes neverdam šios tyrės ilgam laikymui, o tik kaip pagardą ar tiesiog tyrelę valgymui, tai nelaukiam, kol sutirštės ir nededam daug cukraus. Prieš baigiant ar tuoj pabaigus virti, įdėti citrinos griežinėlį ir keliolika minučių palaikius, išimti, nes kitaip kiek apkarsta.
Verdant be spanguolių, įtarkuoju citrinos žievelių truputį ir įspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių.