MK mamų nuomonė: tėvai ir vaikai turi miegoti atskirose lovose

MK mamų nuomonė: tėvai ir vaikai turi miegoti atskirose lovose

23. May 2013, 08:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Miegoti kartu su vaiku ar atskirai? Šia tema galėtume diskutuoti be galo, nes nuomonių yra įvairių. Tad anksčiau Mamyčių klube išsakytus jūsų argumentus apibendrinome ir štai ką sužinojome.

 

Iš daugiau nei 40 šia tema pakomentavusių „Mamyčių klubo“ narių ir svečių dvigubai daugiau balsų atidavė už tai, kad tėvai ir vaikai turi miegoti atskirose lovose.

 

Pagrindiniai to argumentai:

 

-tėveliams reikia išsimiegoti

-tėveliams reikia privatumo

-kuo vėliau, tuo sunkiau bus pripratinti vaikiuką miegoti savo lovelėje

-nesaugu kūdikiui.

 

sigugu: „Aš už miegojimą atskirai. Nuo pat pirmų dienų savo dukrytę guldau į jos lovelę. Tenka kartais pas save įsikelti, nes paskutiniu metu naktį pradėjo labai blogai miegoti. Mums – jau 8 mėn. Jei kartais tenka miegoti kartu, būna tiesiog tragedija – neišsimiegu visiškai“.

 

agnesse: „Miegojimas kartu su vaiku – asmeninio gyvenimo neturėjimas. O kaip jūs tada su savo vyrais pamiegate? Aš savo lelių pirmomis dienomis pripratinau miegoti kartu, tai paskui visą savaitę vargau, kol priprato miegoti lovytėje“.

 

angelialia: „Maitinu dukrytę, todėl miegu su ja kartu. Bet suėjus metukams jau guldysiu į lovytę, nes vaikas turi išmokt miegoti vienas. Aišku, kai vaikas serga ar jam baisu – tokiais atvejais jokiu būdu neguldyčiau į jo lovytę“.

 

Tačiau nemažai buvo ir pasisakančiųjų už tai, kad nieko blogo naktį praleisti su savo mažyliu vienoje lovoje.

 

Pagrindiniai to argumentai:

 

*tarp mamos ir kūdikio užsimezga ypatingas ryšys

*patogiau maitinti, tad mama ne taip pavargsta

*ateis laikas – pats mažylis nebenorės kartu miegoti

 

jaldija:„Aš už miegojimą kartu. Todėl, kad vaikutis jausdamas mamą šalia jaučiasi saugus, ir todėl, kad mamytei, kai vaikutis šalia nereikia kelis kartus per naktį keltis prie prabudusio vaikučio. Mažiau pavargsta naktį, tada kitą dieną visi būna linksmesni“.

 

mamitukas777: „Mes su mažiuku taip pat miegam kartu ir nesiskundžiam – mums visai gerai. O kai paaugs – pats nebenorės miegoti su mama“.

 

sway: „Aš tik už miegojimą kartu, kad tik vaikelis jaustųsi kuo saugesnis ir ramesnis! Ateis laikas ir nebeprisišauksi jo į tėvų lovą“.

 

O ką Tu manai apie tai?

 

 

24. May 2013, 15:55

pritariu 😀 ir mano aplinkoje pasitaiko zmoniu kurie giriasi kad viska speja o paziurejus is salies toli grazu taip nera 😀 kalbos lieka kalbomis, visi mes zmones, visi mes klystame, visi pavargstame ir tt.... tik ne visi pripazistame 😀

24. May 2013, 14:42

Vaikelius auginti tikrai sunku, bet kartu ir gera. Esu jauna mama su vyru auginame du vaikučius, ir tikrai man labai sunku, nieko visai nespėju.. kartais net pagalvoju, kad esu bloga mama, kai vaikas verkia, namai nesutvarkyti.. Bet dažniausiai savo vaikus matau laimingus ir kai jie kažką naujo išmoksta, ar kažką gražaus padaro ar pasako, suprantu, jog esu gera mama. Nes jeigu būčiau bloga mama, manau vaikas visada būtu piktas ir liūdnas..

24. May 2013, 14:21

Su pirmąją dukryte miegojome kartu vienoje lovoje iki metukų, nors ir šalia stovėjo lovelė 😀 naktimis dukrytė nesikeldavo, buvo be galo rami, mes patys atsikeldavom naktimis pasiklausyti ar ji kvėpuoja 😃 Na, o antroji dukrytė miega savoje lovoje nuo pat gimimo, tik dėl to, nes vyresnioji pavydėdavo 😉 Esu prieš miegojimą kartu tik tada, kai vaikeliai būna jau labai dideli, o kol mažiukai kūdikėliai galima ir kartu pamiegoti 😉

gintarerei gintarerei 24. May 2013, 12:59

arba Jusu vaikai nesikele po 20 kartu per nakti metus is eiles, arba jei ir kelesi, netikiu, kad niekada neverkete naktimis kaip buvo sunku arba Jums buvo taip lengva kad galetumetes dar 10 metu keltis pries vaiku 20 kartu per nakti. Tada Jus mama is pasaukimo arba super mama.
Ne viena mama nepasake, kad tingi keltis prie savo vaiku, visos keliasi tiek kiek reikia nepriklausomai ar sunku ar ne, juk niekas neklausia, reikia ir viskas. Cia kalbama apie tai, kad viena is priezasciu guldytis vaikiuka salia, tai nereikia kelinetis pasiimineti vaikucio maitinimams, guli salia visa nakti ir maitini kai nori, bet velgi susidariau vaizda, kad mamos savo vaikucius guldosi salia, ne del sios esmines priezasties. As labai norejau miegoti kartu del artumo ir saugumo ir net negalvojau ar reikes keltis naktimis, nes negalvojau kad po 4 menesiu vaikutis prades kelinetis naktimis po 20 kartu.
Ir isvis kas cia per smerkimas? Jei jau sunku, nereikia vaiku? Ar Jus tikrai taip galvojate, kad mamai negali buti sunku?
As asmeniskai netikiu tomis kurios sako, kad viska speja, viska gali, turi laiko ir sau ir vyrui ir vaikams ir buiciai ir nesunku keltis naktimis, ir nesunku taip gyventi, na netikiu. Nebent tai supermoteris, bet tokiu gyvenime realiai nesutikau, tik tas kurios taip kalba.

24. May 2013, 08:53

matosi moteriai kaip sunku priimti kitu nuomone 😀 mat jus sugebate tai palei jus turi visos ,,geros" mamos sugebeti 😀 nuo to nepriklauso ar as gera ar bloga mama tad prasom nesmerkti 😀

neri neri 23. May 2013, 14:37

o mūsiškės abi miegodavo tik savo lovytėje ,ir niekada nebuvo problema atsikelti kai reikdavo maitinti .

gintarerei gintarerei 23. May 2013, 13:16

as inorejau miegoti kartu su vaiku, bet po keliu pirmuju naktu supratau, kad geresne blogybe yra keltis is lovos paimti vaikiuka, pamaitinti ir padeti i lovyte, nei kad jis miegotu salia. As neissimeigu, miegu isitempusi, negaliu issidrebti kaip norisi, kakla paskausta, galu gale kol kmaitinau juk reikejo keisti puses is kuriu maitini, taigi ir muistytis ir atsikelti tekdavo, taigi taip ir gavosi, kad mazius iprato miegoti lovyteje pas save, prie saves guldau tik neramiomis naktimis ir jei budavo uzmiegu bemaitindama, tai ir likdavo jis mano lovoje. Siaip neturiu nusistatymo, kas 100 procentu geriau, manau viskas priklauso nuo vaiko, nuo mamos, nuo seimos ir panasiai. SVarbiausia, kad visiems butu gerai ir komfortiska, nes miegas yra labai svarbus gyvenimo kokybei ir kalbu del to, kad jau metai, kaip keliuosi kartais ir po 10 kartu per nakti ir kas pusvalandi ir 15 minuciu ir vaiko miegojimas salia, tos problemos neissprendzia, jis vistiek keliasi, tai as rtenkuosi atsipalaidavusi pamiegoti tas 15 minuciu 😀

23. May 2013, 12:44

as uz miegojima kartu. su pirmagme puse mtu saziningai keldavausi nakti, pamaitindavau ir vel guldydavau i lovyte. tai prisimenu tuos menesius kaip kosmara .... naktis sar tedavo ir vel liudnai galvodavau kad neissimiegosiu ... o va su maze nuo pirmu dienu tik su manim. Nebuvo ne minties kad neissimiegu 😀 man labai patogu 😀 neturiu nusibrezus ;linijos nuo keleriu metu vaikas turi miegoti atskirai. Kiekvienam savas laikas. Man svarbiausia neivaryti vaikui fobijos vienam miegoti

23. May 2013, 12:01

As taip pat tik uz tai, kad vaikas turi miegoti savo lovyteje. Nors musu sunelio (jam 11 menesiu) lovyte salia musu lovos, taciau svarbu tai, kad jis miega savo lovyteje. Jis joje taip irprato miegoti, kad kitur neuzmiega, tik savo lovyteje. isikelus pas mus i lova jam uzeina dukimas ir isdykavimas.