Mano sulčių diena ir mintys apie kavą

Mano sulčių diena ir mintys apie kavą

10. Jul 2017, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kas nenori vasarą tapti šiek tiek lengvesnėmis, išsivalyti iš organizmo toksinus, juk ne visada sveikai ir tobulai maitinamės, tad kai tik pasitaikė galimybė dalyvauti SUN365 sulčių DETOX programoje - griebiau jautį už ragų ;)

Anksčiau iš smalsumo esu bandžiusi kiek kitokių sulčių-kokteilių detoksikaciją, tačiau ji truko net penkias dienas, kurios man taip prailgo, jog jau po trjų dienų bandžiau krimstelti banano ir obuolio :) Šįkart tik viena diena - tad tikrai jokio ilgesio maistui nebus, nebent rytinei kavai :)

Išsirikiavau pagal vartojimo laiką visus sulčių butelius šaldytuve ir jie liko laukti ryto (vieną vakare išėmiau iš šaldytuvo, kad nebūtų toks šaltas ryte)

20170707111047-96983.jpg

Jau iš vakaro pagalvojau, kad tik ryte nepamirščiau pradėti pusryčius ne nuo kavos, o nuo žaliųjų sulčių buteliuko.

9 valanda ir kavos ilgesys 

Sulčių dieną pradėjau ne nuo 8 val. (nes man dar tokiu laiku nieko nesinori), bet nuo 9 val. Pirmiausia išgėriau nepilną stiklinę vandens, o po keliolikos minučių pradėjau ir pirmąsias žalias sultis. Gurkšnoju pamažu, kad ilgiau užtektų. Jaučiu agurkų, šiek tiek špinatų skonį, tačiau sudėtyje esantys obuolių sultys, manau, viską paskanina. :)

20170707111815-95600.jpg

250 ml talpo buteliuką išgėriau per 40 minučių. Po valandos pajutau, kad svaigsta galva, mat neišgėrus kavos mano kraujo spaudimas staiga nukrenta :) Na nieko - išgėriau vandens ir taip lengvai atėjo oranžinių sulčių gėrimo metas.

12 valanda - vis dar noriu kavos…

Laikinai išmečiau kavą iš galvos, nes vos tik paragavau morkų, mangų bei pastarnokų sulčių kokteilio, iškart pasijutau geriau. Ką tik iš šaldytuvo, gaivios sultys lėtai nuslinko į skrandį. 

20170707111255-80071.jpg

Gerčiau ir gerčiau, jos man labai patiko, net dukra susigundė kelis gurkšnius, norėjo ir daugiau, bet juk čia mano “priešpiečiai” ;)

20170707111328-32041.jpg

Bedirbdama prie kompiuterio viską sugurkšnojau mažiau nei per pusvalandį. Meluočiau, jei sakyčiau, kad artėjant antrai valandai nenorėjau valgyti. Juolab, jog reikia šeimai pietus gaminti. Tvardžiausi, vien nuo kvapų buvau gyva :)

Tačiau mažą juodos kavos puodelį užsiplikiau, mat jį galas :) Be pieno ir be cukraus - kaipmat akyse prašviesėjo :)

15 valanda - pietų metas 

Ooo - pagaliau mano pietūs! Ir vėl žalias kokteilis, šįkart - žymiai tirštesnis, maistingesnis ir sodriai tamsios spalvos. Jei būčiau nealkana, galbūt į tokį kokteilį ir nepažiūrėčiau, tačiau dabar galiu suvalgyti ar išgerti bet ką :)

20170707110846-82226.jpg

Neskubėdama geriu ir skaitau sulčių sudėtį, o jos praturtinos avokadais, brokoliais, lapiniais kopūstais, pankolių, obuolių, agurkų, špinatų bei žaliosios citrinos sultimis. Gera ant dūšios, kai įsivaizduoju, jog dabar mano organizmas pildosi vitaminais :)

20170707110945-25417.jpg

17 valanda - bordiniai pavakariai

Tiesą pasakius, jų net nelaukiau, nes per šį laiko tarpą visai negalvojau apie maistą, turbūt dėl to, kad turėjau daug darbo, o ir pietų kokteilis buvo pakankamai maistingas (nors pilvas šiek tiek paurgzdavo).

Vyšninės, bordo spalvos kokteilis iš granatų, burokėlių ir arbūzų jau manęs nekantriai laukė ir šysojosi :) :) Mamm…sodrus, salstelėjęs skonis, nurijus labiausiai jaučiasi burokėliai, o aš juos mėgstu, ne taip kaip špinatus :) Labai skanu. Vėl gurkšnoju pamažu, jau baiginėdama darbus. Dukra šįkart ragauti nenorėjo ;)

20170707111012-43675.jpg

Dienos eigoje pajutau, kad pilvas susitraukė. Na žinote, būna po pietų meto išsipučia šiek tiek, o dabar jaučiuosi lengvai lengvai :) Tik "pas nykštukus" reikia eiti gerokai dažniau nei įprastai :)

21 valanda - jaučiuosi lengva it plunksnelė

Ir vėl manęs laukia tas pats žaliasis agurkų ir špinatų kokteilis, kurį gėriau ryte. Skanu, gardu, lengva, gera…Tiek skysčių per dieną jau seniai buvau gėrusi. Jei dar įskaičiuotume vandenį tarp kokteilių, susidarytų beveik 2 litrai. Visi mažiausiai tiek ir turime išgerti, o karštą vasaros diena - ir daugiau.

Ryte atsikėlusi pajutau kavos aromatą - mano vienuolikmetė jau buvo užplikiusi ir kvietė pusryčiauti. “Mama, gal jau šiandien valgysi kaip normalus žmogus?” :) Valgyti neskubėjau, bet išgėriau stiklinę vandens ir mėgavausi kava. Na o po pusvalanduko - avižinė košė su šviežiom braškėm.

Ačiū SUN365 už suteiktą galimybę pajusti lengvumą! Gyvenimas  toks gražus - mėgaukimės kasdienybės smulkmenomis :)