Linkėjimai iš Jungtinės Karalystės

Linkėjimai iš Jungtinės Karalystės

16. Mar 2013, 07:00

Sveiki. Dabar aš puikiai suprantu visus mūsų emigrantus. Atvažiavusi iš Lietuvos į Birmingemo (Didžiosios Britanijos) miestą, nesitikėjau, kad čia tokie šilti žmones.

 

Užeinu į parduotuvę ir pardavėjos nežiūri į mane tokiom akim "ko tu čia atėjai, man liko dirbti 2 min.", čia, atvirkščiai, žmonės labai mandagūs, pasisveikina su šypsena, atsisveikina, visą laiką padėkoja ir viską jie daro ne dėl to, kad tave gali paskųsti, pas jie taip įpratę.

 

Užeini į autobusą, netgi vairuotojai su tavimi sveikinasi ir, kai išlipi, atsisveikina. Tikrai labai šilti žmonės. Tikrai padeda vieni kitiems. Važiavau iš centro ir mūsų autobuse vienai paauglei tapo bloga. Jinai prarado sąmonę. Tai ir vairuotojas išlipo iš savo kabinos. Norėjo jai iškviesti greitąją, viena moteris iš karto jai savo telefoną pasiūkė paskambinti tėvams.

 

Kita norėjo ją palydėti iki namų. Tikrai visi žmonės stengiasi padėti, savo telefono numerius davė, kad kai panelė namo grįš, kad praneštų, ar viskas gerai. Tikrai ne kaip LT.

 

O kai vairuotojas išlipo, kad pastatytų specialius laiptukus mamytei su vežimu, man taip čia gera pasidarė. Kažkaip pas mus to nėra. Ir aš vis klausiu savęs - kodėl? Atrodo, mes tokie patys žmonės.

 

Dar įdomu čia tai, kad vaikai nelanko darželių, jie jau nuo 3,5 metų lanko mokyklėles. Kadangi mano draugės 5 metukų dukrytė lanko tokią mokyklėlę, tai aš ją aplankiau. Gaila, tik neturėjau su savimi fotoaparato.

 

Rajonai labai įdomūs šiame miestelyje, visi panašūs tarpusavyje. Nėra tokių dangoraižių, kaip mes pripratę matyti filmuose. Aišku, Londone jų yra, bet dauguma maži kotedžai.

 

Orai čia irgi įdomūs, keičiasi vos ne kas 10 min. Gali šviesti saulutė, o jau po 5 minučių snigti.

 

Kol kas tiek iš mano atostogų. Bus daugiau žinių, pasidalinsiu su Jumis.

Tokiame namelyje šiuo metu gyvenu.

Olga

16. Mar 2013, 14:38

pamirsau paminet kad kalvarijoj mano gydytoja termina gimdyt nustate visu menesiu per anksti, nezinau ar tiesiog adare klaida arba ji visiskai abejinga savo darbui, nes prieziura irgi buvo labai pavirsutiniska.

16. Mar 2013, 14:30

pritariu kad medicina lietuvoj irgi toli pazengus, pvz jei gimdyciau lietuvoj dabar tai tik alytaus ligoninej, ten gime pirmas musu mazylis ir likau patenkinta viskuo nuo a iki z 👍 patalpos naujai sutvarkytos, personalas irgi labai jau atidziai dyrba savo darba....

16. Mar 2013, 14:22

na mes dabar gyvenam vokietijoj, esu patenkinta cia viskuo ir medicina ir zmonem. gyvenam mazam miestely tai visi sveikinasi, tikrai labai malonu sutikti praeivy visai nepazystama zmogu kuris tave palydi su sypsena 😀 visur yra visokiu zmoniu ir lietuvoj ir piktu ir geresniu, bet gryst y lietuva gyvent visai nenoriu. man labai patinka cia, ju poziuris y gyvenima ir visa kita.

16. Mar 2013, 14:10

Nežinau, nebuvau svečioj šaly, bet kada nors visko gali būt, o kolkas man ir Lt labai gerai 😀 Dėl medicinos, tai priklauso nuo miesto kur gyveni, nes tarkim apie Šakių ligoninės medikus nekokie atsiliepimai, net ir gimdyvių labai didelė dalis gimdyti važiuoja į Vilkavišky . . .kita vertus yra visokių daktarų

16. Mar 2013, 12:17

tikrai taip,paracetamolis cia valdo! 😃na as labiau pasitikiu lietuviu medikais,bet tikrai nesakau,kad vietiniai blogi,tiesiog cia ju sistema siokia tokia reik keisti.esu gulejusi ligonineje,tai mane priziurejo kaip princese,ir tai nekainavo nei vieno svaro.astripaprika,deja as savo svajoniu sali laikau Ispanija,ir tik ten atsigaunu.turiu cia draugiu,kurios kaip ir tu,tiesiog kaifuoja cia gyvendamos,deja apie save to pasakyt negaliu 😀

16. Mar 2013, 10:43

Is dalies sutinku su daivute,bet juk maloniau matyti,kad ir ta dirbtine sypsena,o ne susiraukusi,pikta veida.prie ju letumo jau kazkiek ipratau,bet kai skubi,tada jau nervina kai jie is leto kraunasi prekes i maiselius,dar leciau issitraukia pinigine 😃ne,karta klause,ar man viskas gerai,ar nereik pagalbos,nors tikrai nebuvo ta situaciaja,kai man jos reiktu,tiesiog laukiau vyro,dairiausi ir priejusi moteris paklause,gal reik pagalbos.

16. Mar 2013, 09:09

Manau yra du skirtingi poziuriai, kaip atvaziuoji i svecius ir gyveni nuolat 😉