Lieknėju su MK - mažais žingsneliais į priekį

Lieknėju su MK - mažais žingsneliais į priekį

12. Jun 2014, 15:32 motinysteveza motinysteveza

Aūūūūūūūū, lieknėjančios mamos! Kur jūs? Kaip sekasi jums?

Taip, ir aš praleidau porą savaitėlių nerašius. :) Ligos išmušė mane iš ritmo (labai retai sergam, bet vis vien jos atima visą mano entuziazmą bet kokiais klausimais), susikaupti šiam darbui neatradau noro...

Bet pradėsiu nuo rezultatų, jie maži, bet teigiami! (-0,7 kg)

Šio ryto rodmenys:

20140612152202-87188.jpg

Taigi nenuleidžiam rankų ir judam pirmyn!

Laukiu, kada išlipsiu iš dešimties ir sversiu mažiau nei 70 Kg...

Apie judėjimą

Mankštų nedariau...ir jokių grožio procedūrų. Kas trukdo? Na, mano darbas nėra sėdimas nuo 8 iki 5 vakaro, ilgi pasivaikščiojimai su vaikais lauke (o jie kasdieniniais tapo!), vežimėlio kilnojimas iš mašinos, į mašiną, laiptais, dažnas Gabrielytės nešiojimas juk irgi sportas :). Vakare būnu tokia pavargus, kad migdant paskutinį vaiką (Gabrielę) ir pati lūžtu. Aš net dieną vaikus maudau (grįžus iš lauko) ir knygeles skaitau, kai randu laisvą minutę, bet ne prieš miegą. Nepasilieku tai vakarui, nes žinau, kad būsiu pernelyg pavargus tokiems darbams. Gal man trūksta energijos ir jėgų? Jei alkana, tai apskritai stogas važiuoja. Kažką blogai darau? Gabrielytė naktį miega puikiai, turėčiau pailsėti.

Žodžiu, teisinuosi. Tikiuosi, išteisinsite :D

Apie maistą

Maistą, kaip ir ankstesniuose įrašuose minėjau, valgau visokį. Tik saikingiau. Vengiu (bet ne visada išvengiu) saldumynų, miltinių patiekalų. (šiuo klausimu yra didelė pažanga, nes nuo projekto pradžios nebeperku jokių bandelių, pyragų ir pan.) Dažnai savaitgaliai pakiša koją. Kaipgi vasara be šašlykų iškylų? Na, visai liūdna būtų, jei visa šeimyna mėgaujasi gamta ir šašlykais, o aš seilę varvinu. Totali neteisybė būtų :D.

Bet kaip minėjau, jaučiu, kad man trūksta energijos. Mano kitos savaitės užduotis – jos paieškoti. Vis planuose yra išbandyti žaliuosius kokteilius.

Įkvėpimas

20140612152439-92774.jpg

Šios knygos dar nebuvo pardavime, o jau užsisakiau :). Nuo praeito pirmadienio guli ant mano naktinio staliuko. Tik skaitymui atrandu laiko tiek, kiek žindymui. Bet jau įpusėjau. Bėgimas - mano antras pomėgis po vaikų :). Ir tikrai – tai mano sielos knyga. Kai buvau maža, bėgioti buvo nemadinga. Tai bėgdama į parką vis žvilgčiodavau, ar koks kaimynas manęs nemato,  o jei pamatydavau – nusukdavau į šalį. :D Dabar, kai jau bėgimas tapęs madingu sportu, suklestėjęs verslas šioje srityje (kaip ir vaikų auginime chi chi chi), kuris mums įteigia, kad reikia specialių rūbų, batų, matuoklių. Ir aš tuo buvau įtikėjus ir patikėjus. O bėgimui nereikia nieko. Šitą žinojau širdyje. Geriausi bėgikai bėga savos gamybos sandalais arba basi šimtus kilometrų. :) Reikia tik mylėti bėgimą ir bėgti. :) Beje, tarahumarų gentis, kuri kasdien bėgioja ilgus nuotolius kalnų vietovėmis  neserga depresija, neturi padidėjusio cholesterolio, tarp jų nėra konkurencijos, nusikaltimų, be galo ištvermingi ir drovūs.

Po gimdymo aš vis dar nepradėjau bėgioti, bet manau, tai ilgai nebetruks. Gal tai ir bus mano energijos šaltinis?

Kitą savaitę nedarysiu pertraukos, taigi iki kito ketvirtadienio! (Jei koks force majeure nenutiks, pvz., dings internetas :))

 

Akvilė

13. Jun 2014, 10:56 motinysteveza

Na reiks ir man pabandyti - vitaminus 😀
lauksiu kito įrašo! sudomino 😉

motinysteveza motinysteveza 13. Jun 2014, 10:29 Mutter

ta knyga ypatinga 😀 kuo daugiau gyvenu, tuo labiau suprantu, kad gyvenimas susideda iš minčių... 😀 ir dar kartais pats gyvenimas priverčia... gal apie tai išsiplėsiu labiau kitame savo įraše.
vitaminus geriu (šnd nepamiršau! 😀) pregnacare

13. Jun 2014, 09:34

Nors aš nemetu svorio, bet draugė neva dėl geros savijautos siūlė vakarais bėgiot 😀 mano atsakymas buvo: ką, tu išprotėjai? aš jau tą pusvalandį geriau pamiegosiu 😀 taip ir nepradėjau..
ir iš kur pas tave tiek noro, energijos, ryžto?! 😀
beje, gal galit pasidalint, kokius vitaminus geriat? man tai jau totaliai trūksta energijos, užeina kažkokie galvos svaigimai...

motinysteveza motinysteveza 12. Jun 2014, 21:26 sandraxa

lieknėjant bet kuriuo atveju apetitas didelis 🤣

motinysteveza motinysteveza 12. Jun 2014, 21:26

171.

pypse pypse 12. Jun 2014, 21:12

Kok tavo ūgis?

12. Jun 2014, 18:35

atsargiai Jus su vitaminais, nuo ju apetitas dar labaiu kyla 😃

motinysteveza motinysteveza 12. Jun 2014, 18:34

tikrai sunkus ☹

motinysteveza motinysteveza 12. Jun 2014, 16:00 pypse

ir aš jau vitaminus nusipirkau, tik pamirštu išgerti ☺

motinysteveza motinysteveza 12. Jun 2014, 15:59 Ugnyciukas

bėgimą aš atradus jau vaikystėje 😀 tik bėgioju mėgėjiškai, sau, savo malonumui. ir su pertraukomis. pamačius šią knygą nedvejodama nusipirkau. o skaitant net šoną pradėjo skaudėti kaip bėgiojant, tiek įsijautus buvau 😃

pypse pypse 12. Jun 2014, 15:53

Aš žinok radau nėštukinius vitaminus nepanaudotus. Pradėjau juos gert, man ir trūko energijos

12. Jun 2014, 15:49

Saunu,kad pradei atrasti begima skaitydama sia knyga. As pati jau puse metu kaip atradus begima ir trykstu energija,pasitikejimu ir vis noriu kazkur vaziuoti,eiti,nors anksciau geriausias laikas buvo prie televizoriaus 😀Sekmes tau