Lauros komentaras apie "Zwitsal"  kūdikių  masažo aliejų

Lauros komentaras apie "Zwitsal" kūdikių masažo aliejų

23. Mar 2014, 23:33 zvirblislaura zvirblislaura


Inga atsiuntė man nematyto prekinio ženklo "Zwitsal" kūdikų masažo aliejaus nuotrauką. Tačiau kai pamačiau, kad šis prekinis ženklas priklauso Olandijos maisto ir kosmetikos milžinei - kompanijai "Unilever" (Lietuvoje žinomi šio gamintojo prekiniai ženklai yra "Dove", "Rexona"), beveik iškart kilo mintis - produktas bus sintetinis. 

 

Sudėtis: Paraffinum Liquidum, Caprilic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Styrene/Isoprene Copolymer, Anthemis Nobilis Oil, Parfum.

Susirūpinimą keliančios medžiagos:  

Paraffinum Liquidum  - naftos produktas, organizme nesuskaidomas, kaupiasi plaučiuose, kepenyse ir limfmazgiuose.

Yra dvi kardinaliai skirtingos nuomonės apie šį ingredientą bei moksliniai straipsniai pagrindžiantys abi nuomones - kad jo reik vengti ir kad jis labai puikus :) Aš surašiau šalia savybes, kurios man yra kaip argumentas vengti šio ingrediento šiandien, kol nepriklausomi mokslininkai nepaskelbė tai paneigiančių tyrimų rezultatų. Abi pusės sutaria, kad Paraffinum Liquidum pasunkina kitų sudedamųjų dalių pasisavinimą, užkimšdamas odos poras.

Parfumneaišku kas naudojama kaip kvapikliai, jei sintetinės medžiagos tikėtini ftalatai, kurie neigiamai veikia vaisingumą, endokrininę sistemą, gali būti kancerogenai.

Siūlyčiau rinktis natūralius aliejus arba jų mišinius - migdolų, saulėgražų, kokosų, simondsijų. Taip pat rekomenduoju įvertinti/pasitarti su specialistu, ar tikrai reikia kas vakarą kūdikio odelę tepti kokia nors priemone. (Įdomų straipsnį apie odos ekosistemą radau štai čia http://aromata.lt/files/file/odos_ekosistema2012_greenas.pdf). 

Kadangi aprašydama šį gaminį mama paminėjo klinikinius tyrimus, noriu panagrinėti ką šis užrašas reiškia. Dažnai ant kosmetikos priemonių, ypač skirtų vaikams, puikuojasi teiginys, kad gaminys patikrintas dermatologų ir pediatrų. Tai reiškia, kad gaminį tyrė vartotojai prižiūrimi pediatrų ir dermatologų. Šio tyrimo tikslas – išsiaiškinti tikimybę, ar esant normalioms naudojimo sąlygoms, gaminys gali sukelti alergiją. Klinikinį vartojimo tyrimą atlieka išorinė gamintojų pasamdyta tyrimų laboratorija. Jūsų valia, pasitikėti ar ne gamintojų užsakomais tyrimais. 

24. Mar 2014, 09:16

Hmmm reiks gal kazka kita paieskoti, nes mazyliui kiekviena vakara darau masaziukus tad aliejukas manau butinas