Lauros komentaras apie "Nivea" universalų kremą

Lauros komentaras apie "Nivea" universalų kremą

13. Mar 2014, 01:41 zvirblislaura zvirblislaura

Šį kremą aš atsimenu kaip vienintėlį iš savo vaikystės, jį tuomet naudojo ir mama, ir močiutė, ir tėtis... Kadangi sudomino net kelias mamas, pažiūrėkime, iš ko jis pagamintas.

Bet pirmiausia norėčiau atsakyti į klausimą, ar kosmetikos priemonė gali būti universali? Na nesiginčysiu tik dėl dekoratyvinės kosmetikos, čia universalumas nevisada galimas - akių ir lūpų dažai skiriasi. Nors pamenu, vienu metu buvo reklamuojamos priemonės skirtos ir lūpom, ir skruostam, ir vokams padažyti... Taigi, šioje vietoje labai didelį vaidmenį atlieka reklama. Kodėl mes staiga ėmėme ir sugalvojome, kad kūno kremas ir veido kremas turi kardinaliai skirtis? Nes mum tai pasakė merginos iš TV ekranų :) Taip veido oda plonesnė, tepant rankas, norisi, kad kremai greičiau susigertų...tačiau puikiai galime naudoti tas pačias priemones tiek kūdikio kūneliui, tiek savo veidui ar kūnui drėkinti. Mano nuomone, idealu atrasti tinkančias ir patinkančias universalias priemones visai šeimai ir viso kūno odai.

Grįžkime prie "Nivea" universalaus kremo.

SudėtisAqua, Paraffinum Liquidum, Cera Microcristallina, Glycerin, Lanolin Alcohol (Eucerit®), Paraffin, Panthenol, Decyl Oleate, Octyldodecanol, Aluminum Stearates, Citric Acid, Magnesium Sulfate, Magnesium Stearate, Parfum, Limonene, Geraniol, Hydroxycitronellal, Linalool, Citronellol, Benzyl Benzoate, Cinnamyl Alcohol.

Susirūpinimą keliančios medžiagos: 

Paraffinum Liquidum - organizme nesuskaidomi, kaupiasi plaučiuose, kepenyse ir limfmazgiuose.

Parfum - neaišku, ar tai sintetiniai kvapai ir ar nėra taršos ftalatais, neigiamai veikiančiais imuninę sistemą, vaisingumą, hormoninę sistemą, siejamais su vėžiniais susirgimais.

Limonene, Geraniol, Hydroxycitronellal, Linalool, Citronellol, Benzyl Benzoate, Cinnamyl Alcohol - puokštė kvapiklių, įtrauktų į oficialų alergizuojančių medžiagų sąrašą.

Glicerinas, nors ir nepriklauso su ilgalaikiu neigiamu poveikiu siejamoms medžiagoms, tačiau kaip minėjau ankstesniuose komentaruose išsamiau, linkęs sausinti odą.

Šio kremo negaliu nei išpeikti, nei pagirti. Labiausiai akis užkliūna už sudėtinės dalies Paraffinum Liquid. Yra dvi kardinaliai skirtingos nuomonės apie šį ingredientą bei moksliniai straipsniai pagrindžiantys abi nuomones - kad jo reik vengti ir kad jis labai puikus :) Aš surašiau šalia savybes, kurios man yra kaip argumentas vengti šio ingrediento šiandien, kol nepriklausomi mokslininkai nepaskelbė tai paneigiančių tyrimų rezultatų. Abi pusės sutaria, kad Paraffinum Liquidum pasunkina kitų sudedamųjų dalių pasisavinimą, užkimšdamas odos poras.

Krisliukas Krisliukas 13. Mar 2014, 13:07

kaip įdomu..o man kaip tyčia jis l.tinka..ypač tas riebumas, kai lauke šalta,oda šerpetoja..jis vienintelis l.tinka

13. Mar 2014, 10:11

Siam kremui dedu dideli minusa,nes kol ji naudojau,veidas buvo visas nusetas spuogais,mat tikrai jis neleidzia odai kvepuoti. Didziausias minusas.

13. Mar 2014, 09:58

man jo kvapas patinka,kremas riebus,ir mano oda tarytum dar daugiau isskiria riebalu.vyrui patiko bet net ir jam jau per riebus pasidare pradejo naudoti Nivea soft