Laimėtas kūdikio lizdelis paskatino ruošą kūdikio kraiteliui

Laimėtas kūdikio lizdelis paskatino ruošą kūdikio kraiteliui

19. Oct 2019, 14:58 Deivės Mama Deivės Mama

Taip, aš laimėjau kūdikio lizdelį dar tuomet, kai manęs nebuvo apėmusi lizdo sukimo sindromą išduodanti nėščiosios elgsena. Tačiau laimėjimas, duodamas startą kūdikio kraitelio ruošai, paspartino ir kitų laukiamam kūdikiui reikalingų daiktų pasirūpinimu. Neabejotinai tokia pradžia maloni – laimėti ne mažos vertės prizą, laukiantis kūdikio, reiškia ir šeimos biudžeto sutaupymą.

Nors, būsiu atvira, atskleisdama, kad su manimi susisiekus skelbto konkurso laimėti lizdelį organizatoriui (www.smelinukas.lt), buvau nusiteikusi, jog man bus įvardintos tam tikros * tipo sąlygos, reiškiančios, kad galiu išsirinkti, pavyzdžiui, tik pigesnės vertės kūdikio lizdelį. Tačiau nieko panašaus. www.smelinukas.lt atstovė tik patikslino, kad esant poreikiui lizdelį gauti skubiai, turėčiau jį rinktis iš tuo metu prekyboje esančių lizdelių, bet jei skubos nėra, galiu pasirinkti ir iš tų, kurių prekyboje nėra (jokių apribojimų laimėjimo kainai) ir palaukti, kol jis atsiras pardavimuose.

Taip ir padariau. Platus lizdelių asortimentas sukėlė daug dvejonių, kurį rinktis, bet pasirinkau vieną iš brangesnių naujagimio lizdelių, kurį sudaro ne 1, o 3 dalys: dvipusė pagalvėlė (išsiima), antklodė 70x50cm ir pats lizdelis. Laukiamo naugimio lyties kol kas nežinau, tad renkantis lizdelį atkrito visi variantai, kurie buvo pernelyg mergaitiški. O galiausiai lizdelio pasirinkimui lemiamą įtaką padarė namų interjere vyraujančios spalvos. Tiesa, svarsčiau netgi apie lizdelio, kurio spalvos yra juoda – balta, pasirinkimą, prisimindama, kad kūdikiai kurį laiką atpažįsta tik šias spalvas.

Negaliu nepaminėti ir to, kad laimėjimas man buvo pristatytas nemokamai tiesiai į namus. Dėl puikaus konkurso organizatoriaus aptarnavimo, turiu pripažinti, kad Mamyčių klubas išties geba pasirinkti profesionalius konkursų organizatorius – bendradarbiautojus. Tiesa, apie el. prekybos svetainę www.smelinukas.lt nebuvau žinojusi, todėl paanalizavusi prekių pasiūlą, manau, kad šį bei tą (pvz., vystyklų, merino vilnos gaminių) įsigysiu ateityje.

Na, o ką norėčiau paminėti apie patį naujagimio lizdelį? Pirmiausia, jis yra labai lengvas (įsivaizdavau būsiantį gerokai sunkesnį) ir patogiai transportuojamas supakuojant į plastikinį maišą, kokiame paprastai būna supakuoti patalynės gaminiai. Instagrame sekdama vieną neseniai pagimdžiusią mamą atkreipiau dėmesį į jos rekomendaciją lizdelį vežtis netgi į pogimdyvinę palatą. Visaip iščiupinėjusi lizdelį atradau ir šiokį tokį trūkumą, t. y. jokių rankenų nešti lizdeliui, kai jame guli naujagimis, nebuvimą. Įsivaizduoju, kad lizdelį su kūdikiu iš vienos vietos perkelti į kitą tikrai būtų patogiau, jei lizdelis turėtų prisiūtas rankenėles. Smalsumo vedina netgi patikrinau internete, ar kiti lizdelių gamintojai turi tokio tipo (su rankenėlėmis) lizdelių, ir tokį lizdelį atrasti pavyko (žr. nuotrauką).

Iki tol, kol galėsiu lizdelį išbandyti praktiškai į jį įguldydama savo naujagimį, dar teks palaukti, nes numatyta gimdymo data – sausio vidurys. Tačiau nedvejoju, kad lizdelio paskirtis pateisins savo lūkesčius ir jį galėsiu naudoti mūsų su vyru lovoje, ant grindų (ant jų daug laiko praleisdavo ir mano pirmagimė, nes nenaudojom jokių gultukų, tad sesė arba brolis turės pranašumą patogiai leisdamas(-a) laiką ne ant pritiestų pledų, kilimėlių ir pan., o šiuolaikiškame kūdikio lizdelyje), kito sėdimo ir gulimo baldo namuose, kūdikio lovytėje. Kūdikio lizdelis pirmaisiais mėnesiai, tikiu, sukurs motinos įsčių įspūdį, todėl bus saugu ir patogu. O kai mano kūdikis paaugs, lizdelis galės tapti žaidimų kilimėliu antragimiui(-ei) arba žaidimų atributu pirmagimei. Ši ir dabar mielai į lizdelį savo lėles ir minkštus žaislus suguldytų, jei lizdelio atokiau nepaslėpčiau.

Beje, manoma, kad kūdikio lizdelis gali sumažinti staigios kūdikio mirties riziką, todėl sakyčiau, kad tai bene tvirčiausias argumentas, kodėl lizdelį prasminga įsigyti ruošiant kraitelį kūdikiui. Atkreipiau dėmesį, kad www.smelinukas.lt prekės aprašyme nurodo tokią informaciją „Miego lizdelis sukurtas kūdikiams iki 6 mėnesių, bet užtenka atrišti virvelę ir lizdelį galima naudoti žymiai ilgiau. Lizdelio dydis priklauso nuo to, kaip stipriai suveržtos virvelės.“, tačiau gaminio pakuotėje buvusiame informaciniame lape perskaičiau, jog produktas skirtas 0-3 mėn. kūdikiams arba iki tol, kol kūdikis nesivarto. Lizdelyje vaikas niekuomet neturėtų būti paliktas be priežiūros.

Mano pasirinktas kūdikio lizdelis apibūdinamas kaip aukštos kokybės (patikrinsiu tai lizdelio naudojimo eigoje) lenkiškas, antialergiškas, medvilninis, malonus liesti ir lyginti produktas. Man aktualus lizdelio priežiūros klausimas, į kurį atsakymą radau produkto etiketėje – lizdelis skalbiamas rankomis. Tik per naudojimo praktiką įsitikinsiu, kaip patogu ir kaip dažnai teks lizdelį skalbti.

Taigi, kol kas nuoširdžiai dėkoju Mamyčių klubui ir prizo steigėjui už laimėtą lizdelį ir su nekantrumu laukiu, kada galėsiu jį išbandyti gimus kūdikiui. Jei kas nors iš Mamyčių klubo bendruomenės jau turite patirties naudoti šį produktą, būtų smagu komentaruose perskaityti jūsų nuomonę ir patarimus, kaip tinkamai ir naudingai pasinaudoti lizdelio paskirtimi, o galbūt jūs kaip tik manote, kad tai nereikalingas daiktas auginant kūdikį.

 

Deivės Mama Deivės Mama 19. Oct 2019, 15:03

Nepavyko nuotraukų gražiai atvaizduoti - kažkaip visos ne ta kryptimi susidėjo...