Kūčių tradicinis patiekalas - kūčiukai

Kūčių tradicinis patiekalas - kūčiukai

25. Dec 2017, 22:36 ausryte12 ausryte12

 Tikriausiai dauguma lietuvių šv.  Kūčių vakarienės neįsivaizduoja be tradicinio patiekalo -kūčiukų. Savaitę prieš Kūčias su vaikučiais pasiraitoję rankoves ėmėmės darbo.  

Kūčiukus gaminome pagal Beatą.  Receptas labai patiko. Kūčiukai gavosi labai gardūs! 

Taigi mums prireikė :

500 gr.miltų 

250 ml pieno

20 gr. šviežių mielių

100 gr. cukraus

druskos

2 š. aliejaus

50 gr. aguonų. 

Manau, kad daugelis žino,  kaip gaminami kūčiukai,  bet jei yra ir nežinančių,  trumpai pasakysiu,  jog mieles reikia sumaišyti su šlakeliu šilto pieno ir žiupsneliu cukraus.  Likusį pieną išplakame su druska, cukrumi ir aliejumi.  Sudedam mieles ir išmaišome.  Suberiame mažiau nei pusę miltų ir išmaišome.  Statome pusvalandžiui šiltai.  Į pastovėjusią tešlą suberiame likusius miltus.  Minkome apie 5 minutes. Tuomet vėl pridengiame ir statome antrą kartą , kad pakiltų maždaug 1 -1.5 val. Pakilusią tešlą vėl suminkome.  Voliojame volelius,  pjaustome mažais gabalėliais. Kepame 190 l. įkaitintoje orkaitėje iki 10min. 

Vaikams buvo daug malonumo pjaustant kūčiukus,  o mamai - didelė pagalba!  

20171225222959-80921.jpg

 

20171225223312-98447.jpg

20171225223521-72759.jpg

Visiems linkim gražių ir jaukių švenčių!