Koldūnų fiesta mūsų namuose!

Koldūnų fiesta mūsų namuose!

14. Aug 2021, 13:36 ikke ikke

Kai visi namie gaminami patiekalai pabodo, netikėtai prisiminiau koldūnus. Juos dar vaikystėje gamindavo mano mama, o aš, deja, kaip palikau tėvų namus, taip ir užmiršau tą koldūnų skonį... Galbūt kokį kartą kitą buvome nusipirkę iš parduotuvės, bet skonis visiškai nepanašus į namų gamybos..

Tad per atostogas nusprendžiau imti ir pabandyti pasigaminti pati :) Taigi, internete suradau štai tokį receptuką:

Reikės: 300-350 g miltų 0,5 stiklinės vandens 1 kiaušinio ¼ arb. š. druskos Įdarui: 400 g kiaulienos (riebesnės) 1 kiaušinio 1 mažo svogūno 2 valg. š. aliejaus 2/3 arb. š. druskos 1/3 arb. š. juodųjų pipirų ¼ arb. š. cukraus

Gaminau štai taip: Kiaušinį išplakiau su druska, dėjau miltus ir gerai išmaišiau, kol tešla nebelipo prie rankų. Tešlą įdėjau į šaldytuvą ir ėmiausi gaminti įdarą. 

Nulupau svogūną, jį supjausčiau, apkepinau šlakelyje aliejaus. Tuomet kai svogūnas atvėso, į jį įdėjau faršą, druską, aliejaus, cukraus ir pipirus.

Na ir prie darbo - imame nedidelį gabalėlį tešlos, padarome rutuliuką ir iš jo iškočiojame nemažus panašaus dydžio blynus. Aš gaminau koldūnus su štai tokiu įrankiu.

Tad vieną blyną dedame ant šio įrankio, tuomet į kiekvieną koldūno "namelį" įdėjau mėsos įdaro ir kai visas skyles supildžiau, dėjau ant viršaus antrą blyną, gerai suspaudžiau, pavažinėjau su kočėlu ir tuomet išėmiau koldūnus.

Koldūnus sudėjau į lėkštes. Kadangi porciją dariau dvigubą, koldūnų gavosi tikrai nemažai - net pati išsigandau :D

Bet jie nedideli, tad gerai ir susivalgo. Dalį jų užšaldžiau sudėjusi ant lėkščių ir vėliau perdėjusi į paprastus maišelius, kad kameroje užimtų mažiau vietos. Na o likusius suvalgėme su spirgučių, svogūnų ir grietinės padažu.

Labai labai džiaugiuosi, kad mažieji valgė, tad nuo šiol manau visada stengsiuosi turėti užsišaldžiusi jų kameroje. Žinau, kad tai nėra pats sveikiausias produktas, bet retkarčiais tikrai galima paskanauti. Na, o kas nors galbūt net sugalvos, kuo galima pakeisti dalį kvietinių miltų? :)