Kokių žinote būdų sutaupyti maisto produktams?

Kokių žinote būdų sutaupyti maisto produktams?

04. Jan 2013, 00:00

Naujuosius metus dažnas pradeda pasižadėdamas ką nors pakeisti gyvenime, pavyzdžiui, pradėti racionaliau pirkti maisto produktus ir taip sutaupyti. Kaip jūs apsiperkate - rečiau ir daugiau, o gal stebite akcijines prekes?

 

Kaip sako specialistai, vienas iš būdų sutaupyti – atidžiau stebėti, kiek išleidžiame maisto prekėms. Tiesa, paplitę patarimai apsipirkti retai ir dideliais kiekiais tinka ne visada, rašo Delfi.lt

 

„Danske“ banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims Violeta Klyvienė pastebėjo, kad sudėtinga finansinė padėtis privertė žmones atsisakyti kai kurių maisto produktų.

 

„Racionalumo neabejotinai atsiranda daugiau – brangesni produktai yra išstumiami iš krepšelio, juos keičia pigesni – kruopos, makaronai ir panašiai. Pirkėjo krepšelio struktūra yra stipriai pasikeitusi, palyginus su bumo laikotarpiu. Tokie brangūs produktai kaip mėsa ar žuvis – jų dalis tikrai yra sumažėjusi“, - sako V. Klyvienė.

 

Nors populiaru manyti, kad mažiau išleidžiama į parduotuvę einant retai ar įsigyjant dideles pakuotes, šie patarimai tinka ne visiems – jais dažniausiai turėtų naudotis tie, kurie gyvena su šeima.

 

„Jeigu nori sumokėti mažiau, yra masto ekonomija - pirkti didelį kiekį, ne kilogramą kruopų, o penkis. Kita vertus, tą reikia daryti išmaniai ir pasiskaičiuoti. Jeigu šeima yra didesnė, galima pirkti maistą vieną kartą per savaitę, o ne kiekvieną dieną važiuojant iš darbo – tai padeda suplanuoti, ką įsigyti kitai savaitei, taip pat sutaupoma ne tik maistui, bet ir degalams“, - sako SEB Šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė.

 

Jos teigimu, planuojantys, kokius produktus įsigis vėliau, atidžiau išsiaiškina ir tai, kiek kainos skiriasi skirtingose parduotuvėse, todėl papildomai sutaupo.

 

O kaip jūs apsiperkate? Kokie taupymo būdai jūsų šeimoje labiausiai pasiteisino?