Knygų lobiai: Elmerio nuotykiai

Knygų lobiai: Elmerio nuotykiai

30. Jun 2016, 15:00 katerinav katerinav

Kokia spalvota knyga apie „Elmerio nuotykius“! Nors viršelyje dominuoja rožinė spalva, visgi, knyga man atrodo labai berniukiškai. Gal todėl, kad ji apie dramblius? Mergaitės labiau mėgsta kiškučius, katinukus, šuniukus. O dramblys toks didelis, galinga gyvūnas.

Knygos autorius, kuris tuo pačiu yra ir jos iliustratorius nominuotas H. K. Anderseno medaliui.

20160630145758-90048.jpg

Paveikslėlis iš knygos pgl. www.gandalf.com.pl

Iliustracijos tokios ryškios, kad net marga akyse. O pasakojamos tris istorijos apie drambliuką Elmerį, jo pusbrolį Vilmerį. Abudu jie tokie spalvoti ir ryškūs. Pirmoji istorija apie slėpynes, kurias surengė pusbrolis Vilmeris. Jis moka kalbėti pilvu, todėl jo draugai niekaip negali jo surasti. Vaikams ši istorija baisiai patiko, manau, jog dėl to, jog jie patys mėgsta pasislėpti, o dar labiau bandyti kalbėti pilvukais :). Antroji istorija labiausiai patiko man. Ji tokia jauki... Drambliukas pametė savo meškiuką ir be jo negali užmigti. Todėl Elmeris su pusbroliu leidžiasi į paieškas. Pasirodo, kad visų gyvūnėlių vaikai miega su meškiukais, niekas nenori atiduoti savo žaislo... Galiausiai meškutis randamas ir drambliukas laimingas priglaudžia savo žaislą ir užmiega. O trečioji istorija apie drambliukų draugę Rožytę.

20160630145952-79078.jpg

Paveikslėlis iš knygos pagal https://www.youtube.com/watch?v=fJhKVBQzhIg

Visgi norėčiau sugrįžti prie meškiukų istorijos. Ar jūsų mažyliai turi tokį žaislą, kurį visada nešasi su savimi į lovytę? Mano vaikas kol kas nenori jokių pliušinukų lovoje, nors juos labai myli ir noriai žaidžia. Tiesa, labiau mėgsta lėlytes. Prieš miegutį paima mane už rankos ir tempia į savo lovytę. Turėčiau juokingai atrodyti priklaupusi ir pralindusi pro išimtus strypukus pas mažylę. Žinau, kad meškiukas yra mamos pakaitalas, kai vaikas miega.

Drambliukai iš knygos yra skiautinukai – labai spalvoti. Vaikams tokie ryškūs personažai tik dar labiau įsimena. Tačiau, manau, jog ši knyga nelabai tiktų prieš miegą. Ji pernelyg ryški, suteikianti energijos, ją patarčiau skaityti ryte, prieš pasilakstymus lauke.