Kibinai kibinėliai ... Net Trakų nereikia!

Kibinai kibinėliai ... Net Trakų nereikia!

16. Oct 2010, 09:00

Maistas visiems - tikrai skanu ir nebrangu ;)

 

Jums reikės:

Tešlai:

500 g miltų;

200 g sviesto (naudojau riebalų mišinį);

200 ml kefyro;

po 1 a.š cukraus ir druskos;

1 kiaušinio patepimui.

 

Įdarui:

500 g kapotos mėsos arba faršo;

1 svogūnas;

kopūsto;

druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių pagal skonį.

 

 

Sviestą, prieš ruošiant tešlą sušaldome, paskui sukapojame smulkiai peiliu arba galima tarkuoti tarka.

 

Sudedame sviestą ir miltus į dubenį ir pakapojom peiliu.

 

Kai sviesto gabaliukai būna maži, tada tarp rankų trinti, kol miltai tampa "riebūs" ir nelieka sviesto gumuliukų.

 

Į kefyrą sudedame druską, cukrų ir supilame į tešlą, masę išminkome.

 

Tešlą dedame į maišelį ir dviem valandom metam į šaldytuvą.

 

Kol tešla šąla, pasiruošiame įdarą. Sukapojame smulkiai svogūną ir kopūstą.

 

Viską sumaišome su kapota mėsa ar faršu, beriame druskos, pipiriukų ir mėgstamų prieskonių.

 

Kai tešla jau atvėsusi, dalinam į keturias dalis, iš kiekvieno ketvirčio kočiojame po blyną ir spaudžiame rutuliukus.

 

Į blyną dedam po šaukštelį įdaro.

 

Lenkiame per pusę, gerai užspaudžiame kraštus ir užraitojame.

 

Skardą išklojame aliuminio folija arba sviestiniu kepimo popieriumi ir sudeliojame kibinukus :)

 

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros, kepame 20 minučių. Traukiam lauk skardą, išplakame kiaušinį ir patepame kibinukų paviršių.

 

Kišam atgal i orkaitę ir dar kepame apie 25 - 30 minučių, kol gražiai pagelsta. Vėl traukiam lauk, truputį palaukiame, kol atvės (jei labai norisi, galima ragaut iš karto, tik atsargiai, kad liežuvis nenusviltų ;))

Tinka vartoti su kefyru, sultinuku, vyrams gerai prie alaus lenda, o ir Adučiui tiko prie sulčių :D

 

Vieno kibino kaina - 30 centukų, plius šiek tiek laiko ir kantrybės ;)

 

SKANAUS!!!!!!

 

01. Aug 2015, 13:11

Keletą kibinų receptų radau čia http://kibinaivilniuje.lt/kibinu-receptai/, galima pasigaminti patiems

20. Oct 2010, 20:12

Kepiau ir as siuos skaniausius kibinus😀 Kaip dziugu, Rasut, kad pasidalinai siuo superiniu receptu. Toookie skanus kibinai!!!! kaip mat nebeliko, taip greit sukirtom, net nepajautem😀 Dazniau tokius kepsiu, nes labai jau skanu, o ir pigu😀

17. Oct 2010, 19:21

isbandziau ir as recepta, tai kibinai gavosi labai skanus 😉 Aciu uz recepta

17. Oct 2010, 13:59

gavosi puikus 😀

17. Oct 2010, 11:14

siandien kepsiu, jau viska susiruosiau, beliko sulaukti kada tesla sukietes ir dukryte nueis miegoti 😀

16. Oct 2010, 13:35

na cia su tais kibinais idomu zinokit, kuo prastesnis sviestas ir miltai, tuo geresne tesla gaunas 😀 o is naminio sviesto kiki pyragiuka iskepk, gal nelabai jau daug sudytas 😀

16. Oct 2010, 13:34

super receptelis visada galvojau kad kibinai sunkiau padaryti reiks pabandyti labai aiski instrukcija aciu uz recepteli maistas visai seimynai

16. Oct 2010, 12:55

aciu uz receptuka bet idomu naminis sviestas tiktu teta atveze ir reik kazkaip sunaudot tik va jis sudytas

16. Oct 2010, 11:42

aciu uz recepta reiks pabandyti

laurora laurora 16. Oct 2010, 11:07

skanumelis 😀 as visad su mieline tesla darydavau

16. Oct 2010, 10:52

rasa, visa kiausini 😀

16. Oct 2010, 10:33

o kiausini tepti tik baltyma ar visa kiausini?

16. Oct 2010, 09:50

mergaites, tai visuomet taip buna, kuo skanesnis patiekalas, tuo leciau gaminamas ir greiciau suvalgomas😃 😃 😃

16. Oct 2010, 09:39

Rasa, aciu receptuka, butinai isbandysiu 😉

16. Oct 2010, 09:23

aga, man ir skanu, bet biski darbo yra, ir dingsta greit 😃

16. Oct 2010, 09:10

kibinu receptu yra labai dau, tavo ir skiriasi nuo sito, nes nenaudoju nei kiausiniu nei grietines, nei i farsa jokio vandens 😉