Maistas visiems - tikrai skanu ir nebrangu ;)
Jums reikės:
Tešlai:
500 g miltų;
200 g sviesto (naudojau riebalų mišinį);
200 ml kefyro;
po 1 a.š cukraus ir druskos;
1 kiaušinio patepimui.
Įdarui:
500 g kapotos mėsos arba faršo;
1 svogūnas;
kopūsto;
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių pagal skonį.
Sviestą, prieš ruošiant tešlą sušaldome, paskui sukapojame smulkiai peiliu arba galima tarkuoti tarka.
Sudedame sviestą ir miltus į dubenį ir pakapojom peiliu.
Kai sviesto gabaliukai būna maži, tada tarp rankų trinti, kol miltai tampa "riebūs" ir nelieka sviesto gumuliukų.
Į kefyrą sudedame druską, cukrų ir supilame į tešlą, masę išminkome.
Tešlą dedame į maišelį ir dviem valandom metam į šaldytuvą.
Kol tešla šąla, pasiruošiame įdarą. Sukapojame smulkiai svogūną ir kopūstą.
Viską sumaišome su kapota mėsa ar faršu, beriame druskos, pipiriukų ir mėgstamų prieskonių.
Kai tešla jau atvėsusi, dalinam į keturias dalis, iš kiekvieno ketvirčio kočiojame po blyną ir spaudžiame rutuliukus.
Į blyną dedam po šaukštelį įdaro.
Lenkiame per pusę, gerai užspaudžiame kraštus ir užraitojame.
Skardą išklojame aliuminio folija arba sviestiniu kepimo popieriumi ir sudeliojame kibinukus :)
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros, kepame 20 minučių. Traukiam lauk skardą, išplakame kiaušinį ir patepame kibinukų paviršių.
Kišam atgal i orkaitę ir dar kepame apie 25 - 30 minučių, kol gražiai pagelsta. Vėl traukiam lauk, truputį palaukiame, kol atvės (jei labai norisi, galima ragaut iš karto, tik atsargiai, kad liežuvis nenusviltų ;))
Tinka vartoti su kefyru, sultinuku, vyrams gerai prie alaus lenda, o ir Adučiui tiko prie sulčių :D
Vieno kibino kaina - 30 centukų, plius šiek tiek laiko ir kantrybės ;)
SKANAUS!!!!!!
Keletą kibinų receptų radau čia http://kibinaivilniuje.lt/kibinu-receptai/, galima pasigaminti patiems
Kepiau ir as siuos skaniausius kibinus😀 Kaip dziugu, Rasut, kad pasidalinai siuo superiniu receptu. Toookie skanus kibinai!!!! kaip mat nebeliko, taip greit sukirtom, net nepajautem😀 Dazniau tokius kepsiu, nes labai jau skanu, o ir pigu😀
isbandziau ir as recepta, tai kibinai gavosi labai skanus 😉 Aciu uz recepta
gavosi puikus 😀
siandien kepsiu, jau viska susiruosiau, beliko sulaukti kada tesla sukietes ir dukryte nueis miegoti 😀
na cia su tais kibinais idomu zinokit, kuo prastesnis sviestas ir miltai, tuo geresne tesla gaunas 😀 o is naminio sviesto kiki pyragiuka iskepk, gal nelabai jau daug sudytas 😀
super receptelis visada galvojau kad kibinai sunkiau padaryti reiks pabandyti labai aiski instrukcija aciu uz recepteli maistas visai seimynai
aciu uz receptuka bet idomu naminis sviestas tiktu teta atveze ir reik kazkaip sunaudot tik va jis sudytas
aciu uz recepta reiks pabandyti
skanumelis 😀 as visad su mieline tesla darydavau
rasa, visa kiausini 😀
o kiausini tepti tik baltyma ar visa kiausini?
mergaites, tai visuomet taip buna, kuo skanesnis patiekalas, tuo leciau gaminamas ir greiciau suvalgomas😃 😃 😃
Rasa, aciu receptuka, butinai isbandysiu 😉
aga, man ir skanu, bet biski darbo yra, ir dingsta greit 😃
kibinu receptu yra labai dau, tavo ir skiriasi nuo sito, nes nenaudoju nei kiausiniu nei grietines, nei i farsa jokio vandens 😉