Keiskime požiūrį į šventines vaišes: patarimai, kaip nepersivalgyti

Keiskime požiūrį į šventines vaišes: patarimai, kaip nepersivalgyti

18. Apr 2014, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar sugebame švęsti taip, kad kitą dieną neskaudėtų pilvų ir širdies dėl priaugtų kilogramų? Kodėl dvasinė ir tikėjimo šventė neretai virsta į persivalgymo nuodėmę?

Jei jūs persivalgote vieną kartą, jūsų sveikatai, galbūt, nieko blogo nenutiks, tačiau jei persivalgymas tęsiasi visas šventės dienas, tuomet prisirinksite papildomų riebalų, prarasite gerą savijautą ir po švenčių jausitės pavargusios. Viena aišku – tai bus smūgis jūsų sveikatai.

Galbūt vertėtų pergalvoti savo požiūrį į šventines vaišes. Kodėl reikia leisti daug pinigų maistui, kad stalas lūžtų nuo valgių, o po to jausti diskomfortą nuo persivalgymo?

Reikia keisti mąstymą – šventėms užtenka to, kad jau yra keletas įdomių patiekalų, kuriems pagaminti nereikėjo daug laiko ir pinigų.

Juk jei stalas lūžta nuo valgių ir šeimininkė visuomet kviečia vaišintis, tad ir norisi visų patiekalų paragauti.

Žinoma, daugelis tradicijų labai geros ir nereikia atsisakyti tradicinių patiekalų, tik reikia sumažinti gaminamo maisto kiekį. Pavyzdžiui, gal vietoj trijų salotų rūšių užtektų vienos.

Patarimai:

  • Būtina daug gerti – švenčių metu reikia gerti daug vandens, kad organizmas išsivalytų nuo papildomų druskų.
  • Ant stalo šalia tradicinių valgių palikite vietos ir šviežioms daržovėms, vaisiams ir vandens stiklinei.
  • Prisiminkite ir įvairius aktyvius renginius, žaidimus, aktyvų bendravimą su vaikais ir artimaisiais, juk nebūtina visą dieną sėdėti už stalo.

Gal ir Jūs turite patarimų, kaip nepamesti per šventes sveiko proto ir nepersivalgyti?