Kalėdiniai skaitiniai - tau ir tavo šeimai!

Kalėdiniai skaitiniai - tau ir tavo šeimai!

11. Dec 2019, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei vis dar ieškai ir neišsirenki, ką dovanoti patiems artimiausiems - leidykla Dvi tylos siūlo puikių knygų, kurios patiks ir tau, ir tavo vaikams.

Na ir karštis!

Kaip veikia Žemės klimatas ir kaip jis matuojamas? Koks bus ateities klimatas? Kaip galime sumažinti nuostolius? Ką gali tu?

Tai knygoje vaikams pasakoja Luca Mercalli, žinomas italų meteorologas, vienas įtakingiausių ir patikimiausių mokslo ekspertų klimato kaitos srityje. Šioje knygoje autorius sumaniai ir dėmesingai pateikia savo viziją jauniesiems skaitytojams: mes negalime ilgiau nekreipti dėmesio į sparčiai prastėjančią Žemės būklę.

Dėl mūsų kasdienių veiksmų – besaikio gamtos išteklių eikvojimo, per didelių iškastinės energijos sąnaudų, aplinkos taršos – planeta sparčiai kaista, ir iki 2100-ųjų mums taps vis sudėtingiau joje gyventi. Esame pirmosios savo pačių neatsakingo elgesio aukos. Puslapis po puslapio L. Mercalli, pasitelkdamas į pagalbą puikias iliustracijas, įsivaizduoja įvairius galimus mūsų planetos ateities scenarijus. Jokio panikos kurstymo, veikiau skubus poreikis ugdyti būsimoms žmonijos kartoms pagarbą gamtai.

Ko galime imtis? Pradėkime gaminti mažiau atliekų, pereikime prie atsinaujinančių energijos šaltinių, vartokime ir švaistykime mažiau, važinėkime netaršiomis transporto priemonėmis, ir tai tik pradžia.

Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms

„Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“ yra meninis negrožinės literatūros kūrinys. Jį sudaro nuoširdžių, mąstyti skatinančių pasakojimų prieš miegą rinkinys, įkvėptas šimto herojiškų moterų gyvenimo ir nuotykių.

Šis iliustruotų istorijų rinkinys, pasakoja apie nepaprastų, atkaklių ir ištvermingų moterų gyvenimą ir pasiekimus. Šios moterys realios, vienos jų gyveno ankstesniais laikais, kitos gyvena mūsų laikais, bet visoms joms, nepaisant įvairių kelyje pasitaikiusių kliūčių, pavyko pasiekti neįtikėtinų rezultatų. Šių maištininkių veiksmai pakeitė istorijos eigą. Tai tapytojos, mokslininkės, šokėjos, astronautės, džiazo dainininkės, faraonės, boksininkės, rašytojos, politikės iš viso pasaulio.

Šie pasakojimai prieš miegą įkvėps mergaitėms (ir jų mamoms, tetoms, pusseserėms...) pasitikėjimo savimi, skatins jas svajoti drąsiai ir puoselėti savo stiprybes. 

Knyga tinkama ir mergaitėms, ir berniukams, nes kalba apie universalius dalykus – visų pirma apie tai, kaip svarbu išlikti savimi, būti ištikimiems savo tikslams ir idealams, taip pat nepamiršti ir kitų gerovės. Rekomenduojama visiems smalsiems skaitytojams nuo 4 iki 99 metų.

Knyga „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“ yra daugiausia lėšų surinkusi originali knyga sutelktinio finansavimo istorijoje. Ją iliustravo 60 dailininkių iš įvairių pasaulio kampelių.

Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms- 2

„Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms 2“ yra sensacingojo „New York Times“ bestselerio, surinkusio daugiausia lėšų per visą sutelktinio finansavimo platformos istoriją, tęsinys. Autorės Francesca Cavallo ir Elena Favilli kviečia jus ir jūsų vaikus į transformuojančią kelionę, prieš miegą sekdamos 100 naujų istorijų apie išskirtines moteris nuo Nefertitės iki Bejoncės.

Unikaliu stiliumi papasakotos biografijos knygoje „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms 2“ virsta pasakomis, kurios kelia nuostabą ir sužadina smalsumą – perskaičius apie kiekvieną veikėją norisi sužinoti daugiau.

Francesca Cavallo ir Elena Favilli yra „New York Times“ geriausiai parduodamų knygų autorės, kurių kūriniai išversti į daugiau nei keturiasdešimt kalbų. Jos užaugo Italijoje ir yra įsteigusios medijų bendrovę „Timbuktu“.

„Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms 2“ džiugina naujais grafinio dizaino sprendimais, aiškinamuoju žodynėliu ir 100 neįtikimų naujų portretų, kuriuos sukūrė geriausios mūsų laikų dailininkės.

Aromaterapija vaikams

Aromaterapija – veiksmingas ir saugus gydymo būdas, kai vaikui reikia pagalbos nuraminti emocijas, jausmus ir kūną stiprėjant, sveikstant po įvairių ligų ar neleidžiant joms atsirasti. Knygos autorė, viena žinomiausių klinikinės aromaterapijos specialisčių pasaulyje, aromapsichologijos sistemos inovatorė Valerie Ann Worwood, padės suprasti, kaip eterinių aliejų magiją galima pritaikyti namuose.

Šioje knygoje rasite visus būtiniausius praktinius patarimus, kaip aromaterapija gali padėti kūdikio besilaukiančioms mamoms, šeimoms, auginančioms pilvo dieglių kamuojamą naujagimį, neramų paauglį, astma, alergija ir kitomis ligomis sergančius vaikus, taip pat neįgalius vaikus, ar kaip elgtis prasidėjus sezoniniam virusinių ligų laikotarpiui, ir kaip šias jautrias augalų substancijas naudoti saugiai ir patikimai.

Lietuvišką leidimą norėjome pripildyti natūralumu ne tik tekste, bet ir jo paraštėse, todėl iliustracijoms pasirinkome tikras aromaterapijoje naudojamas žoleles, augančias Lietuvos pievose. Visą vasarą rinkome ir džiovinome jas tarp vaikiškų pasakų knygų puslapių, tikėdami, kad taip jos spinduliuos dar daugiau vaikams skirtos ypatingos energijos. Neabejojame, skaitydami pajusite gydančią Lietuvos pievų galią.

Tikime, kad ši knyga ras savo vietą tarp natūralias, tikras, gydančias augalų galias vertinančių šeimų ir bus patikimas vadovas įvairiose situacijose, kai reikia patarimo slaugant vaikus.

Pradinukų abėcėlė tėvams ir mokytojams

Knygoje „Pradinukų abėcėlė tėvams ir mokytojams“ edukologė dr. Austėja Landsbergienė dalijasi įžvalgomis, žiniomis ir patirtimi, kurias įgijo du dešimtmečius dirbdama švietimo sistemoje, pati būdama keturių pradinukų mama, bendraudama su kitais pradinukų tėvais ir nuolat žongliruodama profesiniu bei mamos vaidmenimis.

Šioje knygoje rasite arti šimto pradinukų tėvams ir mokytojams aktualių temų, pagardintų autentiškomis istorijomis iš pačios dr. A. Landsbergienės gyvenimo auginant savo vaikus. Iš savo šeimos atsinešusi įsitikinimą, kad mokomės ir turime mokytis visą gyvenimą, kad reikia kaupti patirtis, kuo daugiau keliauti, skaityti ir nuolat plėsti savo galimybių ribas, o svarbiausia – nepailsti svajoti, autorė viliasi, kad „Pradinukų abėcėlė“ bus pagalbininkas tėvams ir atsakys į bent keletą iš begalybės kylančių klausimų. Nuramins. Suteiks vilties. Įkvėps.

Pilnavertė Jūsų vaiko mityba: kaip užtikrinti darnią fizinę, emocinę ir protinę vaiko raidą

Knygos autoriai jau dvidešimt metų dirbantys vaikų mitybos srityje, šioje knygoje nuosekliai parodo, ką reiškia vaikui sveika mityba - nesvarbu, jam suėjo vieneri ar penkiolika metų. Skaitydami ją sužinosite, kodėl sveikas maistas yra svarbus jūsų vaiko sveikatai ir vystymuisi, kokią įtaką vaiko organizmui daro angliavandeniai, baltymai, riebalai, cukrus ir kitos maistinės medžiagos, ką reiškia glikeminis maisto produktų indeksas (GI), kokia gerųjų ir kenksmingųjų riebalų įtaka sveikatai. Autoriai pateikia daug informacijos apie maisto produktus, gerinančius vaiko mąstymą ir didinančius protinio lavėjimo koeficientą (IQ). Čia rasite mitybos sprendimus, kurie maksimaliai pagerins jūsų vaiko fizinę ir emocinę sveikatą, padės pažaboti astmą, nemigą, nutukimą, autizmą ir dažnai pasikartojančias infekcijas. Knygos išskirtinumas - autorių patarimai, kaip visas žinias pritaikyti praktiškai, gebant formuoti tinkamus vaikų valgymo įpročius, žalingus produktus keičiant sveikomis ir gardžiomis alternatyvomis.

Pilnavertė moters mityba: prieš pastojant, nėštumo metu ir po gimdymo

Norint džiaugtis sveiku, laimingu ir protingu kūdikiu, reikia ne vien sėkmės ir gerų genų. Labai svarbu, ką darote, o ypač ką valgote prieš pastojant, nėštumo metu ir kūdikiui gimus. Mityba ir suvartojamos maistinės medžiagos gali padidinti vaisingumą, padėti pastoti pageidaujamu metu, nesvarbu, ketinate gimdyti pirmą kartą ar jums jau per keturiasdešimt.

Knygoje „Pilnavertė moters mityba: prieš pastojant, nėštumo metu ir po gimdymo“ autoriai pataria, kaip nėštumo metu išlikti sveikoms ir energingoms, išvengti įprastai pasitaikančių problemų, tokių kaip anemija, rytinis pykinimas ir strijos. Knygos idėjos neabejotinai padės jums pasirūpinti, kad kūdikis gautų visko, ko reikia pilnaverčiam vystymuisi, pateikiant išsamias studijas apie maisto produktus ir papildus, kurie gali padėti didinti vaisiaus protinio lavėjimo koeficientą (IQ) ir sumažinti riziką paveldėti alergiją, egzemą, astmą ar kitas ligas.

Atskiras knygos skyrius yra patarimai, kaip atkurti moters organizmo pusiausvyrą po gimdymo, siekiant išvengti nutukimo, strijų, anemijos ir kitų nėštumo nulemtų sveikatos sutrikimų. Vaiko vystymasis nesibaigia gimimu, knygoje aptariama maitinimo krūtimi svarba, daug dėmesio skiriama aktualiai skiepų temai. Aibė praktinių patarimų leis užtikrinti subalansuotą jūsų mažylio mitybą: kada ir nuo ko pradėti duoti kietą maistą, kaip formuoti valgymo įpročius, apsaugoti vaiką nuo neapgeidaujamų cheminių medžiagų ar išspręsti tokias dažnai iškylančias problemas kaip sauskelnių sukeliami bėrimai, prastas miegas, mitybos įnoriai, dažnos infekcijos. Knygoje gausu receptų ir pasiūlymų, kaip sveikai ir gardžiai maitintis. Patys įsitikinsite, kad pilnavertis valgiaraštis – ne tik moksliškai pagrįstas, bet ir gardus!

FB: @dvitylos