Kaip stiprinti plaukus po gimdymo: mamų patirtis

Kaip stiprinti plaukus po gimdymo: mamų patirtis

02. Jul 2013, 15:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Besilaukdamos mažylio džiaugiamės, kad plaukai sustiprėja, ima žvilgėti, net atrodo, kad jų apimtis padidėja. Tačiau praėjus po gimdymo kelioms savaitėms daugeliui mamų plaukai išties ima slinkti.

Mamyčių klubo forume kai kurios mamytės dalinasi savo asmenine patirtimi, kaip stiprinti plaukus, sulaukus vaikučio.

Ar išbandėte majonezą?

Mama Lina-linciuke5 pripažįsta, jog po gimdymo net džiaugėsi, kad jai neslenka plaukai. Tačiau po 4 mėnesių jie ėmė tikrai gausiai slinkti.

„Galbūt todėl, kad dar pati maitinu, gal todėl, kad trūko kokių nors vitaminų. Ploviau galvą įvairiais šampūnais, naudojau kaukes, bet niekas nepadėjo. Tuomet mama pasiūlė išbandyti majonezo kaukę plaukams“, – pasakoja mama.

Iš pradžių į tai ji žiūrėjo skeptiškai, nes negalvojo, jog gali padėti. Bet po kelių tokių seansų, tikina, jog ši kaukė padėjo. Plaukai ėmė mažiau slinkti ir tapo gražesni. Linciuke5 sako naudojusi patį pigiausią – rusišką majonezą ir pataria visoms tai išbandyti.

Kiaušinio trynio, ricinų ir alyvuogių aliejaus kaukė

O štai mama Milda-mildute sako gavusi daug gerų patarimų kirpykloje, kaip po gimdymo atgaivinti plaukus. Štai kokias kaukes ji siūlo:

Pirmiausia kaukės plaukams: kiaušinio trynį sumaišyti su ricinų aliejumi, dar alyvuogių aliejumi ir valandą pabūti išsitrynus šia kauke.

Padėjo – kaukes naudojau 1 kartą per savaitę. Slinko plaukai kuokštais, kai šukuodavau, būdavo pilnas plaukų šepetys.

Kirpėja minėjo, kad plaukus kirpti tuos, kurie išsišakoję. Kai po gimdymo nuėjau į kirpyklą, tai gal gerus 5 cm nukirpo, nes labai nušiurę buvo. Tačiau dabar jau plauką atsigaivinu.

Ar jums slinko plaukai po gimdymo? Kaip juos stiprinote? Pasidalinkite asmenine patirtimi.

02. Jul 2013, 17:14

silicea naudou,kad neslinktu plaukai 😀

02. Jul 2013, 16:25

oi po pirmo gimdymo buvau likus beveik plika, deja ir dabar jau pradeda slinkti plaukai ☹ reiks isbandyt ka cia mamos siulo