Kaip padaryti mėnesines komfortiškesnėmis: 7 patarimai, kurie veikia

Kaip padaryti mėnesines komfortiškesnėmis: 7 patarimai, kurie veikia

01. Jul 2020, 19:41 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Visoms moterims menstruacijos laikotarpis būna skirtingas - kažkam šios dienos yra tikrai skausmingos. „Challenger“ surinko naudingų patarimų, kaip padaryti, kad menstruacijų metu moteris jaustųsi komfortiškiau.

Tinkama mityba

Valgykite daugiau maisto produktų, kuriuose yra omega-3 nesočiųjų riebiųjų rūgščių, pavyzdžiui, lašišos, tuno, alyvuogių aliejaus, avokado, chia sėklų. Tokia dieta padeda atsikratyti nemalonaus skausmo menstruacijų metu. Be to, esant skausmingoms mėnesinėms, naudinga vartoti maistą, kuriame daugiau geležies:  grikius, jautieną, žemės riešutus.

Pasirinkite tinkamas higienos priemones

Patikimos higienos priemonės leidžia jaustis saugiau ir menstruacijų metu daryti įprastus dalykus. Širdies formos „Freedom®“ tamponai yra pagaminti iš hipoalerginių medicininių putų. Jie prisitaiko prie kūno formos ir nėra jaučiami viduje. Tamponai nekeičia padėties, patikimai apsaugo nuo pratekėjimo ir nemalonaus kvapo, be to, juos lengva pašalinti. Norėdami patogiau išsitraukti, galite pritūpti.

Pradžiuginkite save

Menstruacijų metu kai kurios moterys patiria nuovargį, būna išsiblaškusios ir jautrios. Tai normalu. Pirmosiomis ciklo dienomis keičiasi hormonų kiekis kraujyje, todėl atsiranda nuotaikos šuoliai. Prisiminkite, kas teikia džiaugsmo - susitikimas su draugais, mėgstamo filmo žiūrėjimas, piešimas, vaikščiojimas.

Jei jaučiatės blogai, jei įmanoma, neplanuokite atsakingų įvykių šioms dienoms. Renginius, kuriuose iš jūsų reikalaujama veiklos, geriau atidėti kitam kartui. Jei, priešingai, jaučiatės puikiai - jums pasisekė. Darykite savo įprastą veiklą, tam jums reikės tik teisingai pasirinktų higienos priemonių.

Veskite kalendorių

Pažymėkite ciklo pradžią ir menstruacijų dienas popieriniame kalendoriuje arba specialiose programose savo išmaniajame telefone (pvz., Clue, Eve, Flo). Taip kitų menstruacijų pradžia jūsų nenustebins. Naudinga įrašyti dienas, kai pastebite padidėjusį apetitą ar staigų nuotaikos pokytį. Paprastai šie reiškiniai pasireiškia tomis pačiomis ciklo dienomis.

Naudokite kalendorių, paskirstykite reikalus taip kad nevargintumėt savęs negalavimų dienomis. Užrašai bus naudingi vizito pas ginekologą metu: jie padės nustatyti ciklo sutrikimus ar kitas problemas.

Skirkite laiko savo kūnui

Menstruacijos nėra liga. Jei jaučiatės gerai, nesedėkite namuose. Prisiminkite, kokias grožio procedūras ilgą laiką atidėliojote. Masažas, plaukų ar veido priežiūra – pasilepinkite.  Atminkite: laimės hormonas endorfinas mažina skausmą.

Sportuokite, pasirinkdamos lengvą veiklą: ėjimą, neskubų bėgiojimą, kvėpavimo pratimus. Irano mokslininkų tyrimas įrodė, kad aerobiniai pratimai palengvina pirminę dismenorėją (tą patį skausmą pirmosiomis ciklo dienomis). Menstruacijų metu patogiausia mankštintis su „Freedom®“ tamponais. Jie yra labai minkšti ir nėra jaučiami mankštos metu, su jais galite plaukti baseine ir apsilankyti SPA. Pakanka pasirinkti tinkamą absorbcijos laipsnį: normal arba mini.

Išsimiegokite

Kiekvieną dieną turite gauti pakankamai miego, ypač menstruacijų dienomis. Miego trūkumas skatina kortizolio gamybą, dėl to menstruacijos gali tapti skausmingesnės. Laikykitės paprastų taisyklių: pamėginkite eiti miegoti prieš vidurnaktį, prieš miegą vėdinkite kambarį, nežiūrėkite į kompiuterį ir išmanųjį telefoną lovoje, negerkite kavos naktį. Tuomet jusų miegas bus kiek įmanoma kokybiškesnis.

Mylėkitės

Menstruacijos nėra priežastis atsisakyti seksualinio malonumo. Gali būti, jog orgazmas bus stipresnis nei įprastomis dienomis, o skausmas praeis dėl endorfinų.

Nepamirškite apie įprastą higieną prieš ir po lytinių santykių. Norėdami, kad lova būtų švari, naudokite „Freedom®“ *. Dėl minkštos medžiagos sekso metu jie nepastebimi.

„Eurovaistine.lt“ galite įsigyti „Freedom®“ tamponų su 25 proc. nuolaida https://www.eurovaistine.lt/paieska/rezultatai?q=Freedom
Daugiau apie „Freedom®“ tamponus galite sužinoti bendrovės svetainėje.

Norėdami sužinoti daugiau: https://freedomtampons.com/lt/
* Tamponai nėra kontracepcija ar apsauga nuo lytiškai plintančių infekcijų. Prieš naudojimą pasitarkite su specialistu.

Aidara Mara Aidara Mara 24. Sep 2020, 11:55

Mano gyvenimo būdas yra per daug aktyvus, o per mėnesines aš visada noriu būti ritme : ilsėtis ( plaukioti, šokti, sportuoti), tačiau tokiam poilsiui higieniniai paketai ir tamponai netiko. Neseniai sužinojau apie naują „Freedom“ produktą, jie man puikiai tinka. Patogūs, minkšti, be virvėlių!