Kaip jūs viską suspėjate?

Kaip jūs viską suspėjate?

18. Sep 2014, 15:40 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Nepalikti vaikų be priežiūros - tai žino vis tėvai. Tačiau mūsų šiuolaikiniame skubančiame pasaulyje reikia tiek daug visko suspėti: pagaminti valgį, skalbti, lyginti drabužius, nueiti į parduotuvę, pasivaikščioti su vaikučiu lauke, nusiprausti, galų gale. Kaip viską suderinti?

Pirmas variantas - pasikviesti į svečius draugę, mamą, močiutę, tetą, kuri prižiūrės mažylį, kol jūs valgote, prausiatės, gaminate ir pan.

Antras variantas - susirasti auklę, kuri ateis sutartu laiku ir bendraus su mažyliu, kol jūs atliksite visus kitus darbus.

Trečias variantas - pasamdyti namų šeimininkę, kuri už tam tikrą sumą sutvarkys namus, pagamins valgį ir pan.

Ketvirtas variantas - tvarkytis ir gaminti tik vakarais, kai vyras grįžta iš darbo, o valgyti dienos metu tada, kai pavyksta, arba kai mažylis miega.

Penktas variantas - negaminti ir nesitvarkyti, o tik būti su vaiku.

Šeštas variantas - įsigyti radioauklę. Tai elektroninis aparatas, kuri primena žaislinę raciją. Ji susideda iš dviejų blogų - vaikiško (jis tvirtinamas prie vaiko lovelės ar vežimėlio) ir tėvų bloko, kuris yra šalia jūsų, todėl jūs viską girdite, ką perduoda vaiko radio blokas. Ar esate turėję radioaklę?

Koks variantas iš išvardintų jums priimtiniausias? O gal jūs spėjate viską? :)

jaldija jaldija 19. Sep 2014, 15:38 gintarep

Labai išmintingi žodžiai 👍
O be to ir tas "visko "supratimas visų skirtingas😀
Auginau mažąjį, tiesiogine ta žodžio prasme - ant rankų, Nes iki metų jis ir miegodavo tik ant rankų, o suspėdavau ne viską, bet tiek kiek reikėjo, išmokau daug ką pasidaryti su klecku glėbyje , ir tvarkytis, ir su didžiuoju (tuo metu pirmokėliu) užsiimti, ir sau laiko atyrasdavau 😀

19. Sep 2014, 13:12

O jo namu tvarkytoja ar aukle skamba gerai, o bet taciau tenka viska spet paciai. Dazniausiai tetis islekia ryte grizta vakare...kai nk nebespeju ir tetis kartais pagamina ka nors, retkarciais indus isplauna, kartais ir grindis issiurbia.Bet paprastai darausi pati ka speju. Tiek valgis, tiek indai, svarinimasis. Buna, kad indai, skalbiniai lieka nakciai, kai visi sumiega...rudens gerybes ir naktim vakavau. Laikas sau t.p.nakties metu dazmai buna. Diena verciau su vaikais laika leidziu. Ikisu nosi ir interneta, kol pvz maza migdau tam juk yra tel ismanieji. Skaitau t.p.kai migdau. Tik laiko visai seimai kartu pabuti beveik nebuna...

Krisliukas Krisliukas 19. Sep 2014, 12:38

ir aš viena auginu tris vaikus, nes tėtis skraido..bet ką aš žinau,spėju viską,namai blizga,vaikai pamaitinti, einu sportuot,spėju prisėst prie kompo ir MK..spėju pamegzt ar užsiimt kitais rankdarbiais..o kartais net ir neturiu kas veikt 😛 😀

19. Sep 2014, 11:08

As manau, kad ar spejame viska priklauso ir nuo vaiku ir nuo kiekvienos seimos. Mums tevelis turi galimybe padeti, tik kartais ryte, kartais vakare, o kartais po pietu. Buna ir dienu kai teveli isleidziam pazvejoti ir liekam vienos. Pasitaiko ir neplautu indu pilna kriaukle, ir trupiniuotas kilimas, bet mamau svarbiau, kad mes zinome jog laika praleidome su vaikais. Tik man atrodo jog turetume bent valandai rasti vaikui veiklos, kad galetu buti siek tiek savarankiskas.

motinysteveza motinysteveza 19. Sep 2014, 08:07

šia tema galėčiau penkis blogus prirašyti 😃D auginu tris vaikus viena!!! ne, mes tėtį turim, tik jis grįžta namo kai visi meigam, net ir savaitgalį. taigi esu viena 24 val, 7 paras viena su trim vaikais su retomis išimtimis, kai tėtis su mumis. itin retos mano galimybės kur nors išeiti man vienai.

viską spėti neįmanoma, kiekviena diena skirtinga: vieną dieną daugiau buities darbų, kitą dieną daugiau laiko su vaikais.

mobilią auklę turiu, be jos nebeišsiversčiau, nes kai užmigdau, visur uždarau duris, ir pavyzdžiui galiu garsiai tarkšėti virtuvėje, o auklė praneš, kad mažylė pabudusi, jai net nepradėjus verkti. bet ta auklė daugiau laiko neprideda 😀) tieiog esu ramesnė, kai vaikas miega, nereikia būti įsitempusiai ir klausytis, ar jau pabudo, ar ne.

19. Sep 2014, 01:57

As niekada neturejau jokios namu seimininkes ar radioaukles. Su vyru visada deriname vaiko prieziura. Jei vyras dirba is ryto tai mes atsikeliame pavalgome kose, pazaidziame ir mazoji eina rytinio miegelio. Kol ji miega as isverdu sriuba, pagaminu ar bent pasiruosiu maista pietums, telieka tik sudeti I keptuve ar I puoda. Apsitvarkau zaislus, indus susiplaunu, ijungiu skalbykle jei reikia...zodziu uzsiimu namu ruosa. Atsikelus mazylei pavalgome sriubos, issiurbiame kambari kartu, kartais spejame iseiti I lauka iki tecio gryzimo. Jei reikia ruosti pietus, o mazoji pietu miego nemiega ijungiu teletabius ir ji ramiai ziuri,o as galiu sudeti paruosta maista kepti at virti. Kai tetis gryzta mazyle su juo pietauja, o as eibu I sporto kluba. Grizus man sportuoti eina tetis, jei jis nenori tada as greit nubegu nusiprausti ir keliaujam I parka. Gryze pavalgome ir mazoji ruosiasi miegoti. Uzmigdzius vaika as susiplaunu indus, pagaminu teciui valgyti I darba. Tetis kol ziuri tv sudeda dukrytes zaisliukus, ir turim vakara tik mums. Keliames apie 7-8val o miegoti eina apie 20.30 Mes su teciu pasidalinam veikla, todel ir vaikas bendrauja su abiem tevais, ir pasirupinta viskuo, ir nebunam nei vienas pervarges ar nelaimingas.

18. Sep 2014, 23:08

Galiu pasakyti tik viena dalyka kai nori tai speji viska. Auginu dabar du mazylius vienam keturi su puse o kitam metukai beveik su puse ir galiu pasakyti speji viska. Paprasciausiai maziau sedziu prie kompo ir patikekit kiek laiko atsirado 😃 kol vyresnelis darzelyje buna iki pietu mes su mazuoju susitvarkom namus ar pasidarom valgyti, o kai mazasis miega pietu tai dvi trys val mano, ka noriu ta darau, su vyresneliu pazaidziam ar einam kaska skanaus pasigaminti. Siandien abu kepem varskes spurgas o paskui plovem grindis nes virtuve buvo kaip po karo

Gintarep Gintarep 18. Sep 2014, 21:01

nesistengiu as nieko, niekur speti, nes tai NEIMANOMA. As neturiu aukles, neturiu tvarkytojos, neturiu virejos... kiek speju, tiek padarau...jei darzas uzzele, vadinasi "sutaupiau" 1 ravejima, jei neisploviau grindu, vadinasi "sutaupiau" 1 plovima ir ka? manote nuo to namai sugrius? verciau demesi skirti vaikui, nei toms grindims... kai praleks keli desimtmeciai, juk negalesiu didziuotis svariomis grindimis, o uzaugintu doru zmogumi- visuomet

18. Sep 2014, 20:04

Klausimas, vertas milijono 😀 Taip norisi viską spėti, bet vakare žiūri, kad kol kas net pirmo pradėto darbo dorai nebaigei. Tiesiog gimus vaikui, mamau, verta persiskirstyti savo vertybių prioritetus: laikas su vaiku ar blizgantys namai, savaitgaliai šeimai ar reikalams..

sraigiukas sraigiukas 18. Sep 2014, 18:47

Sveiki

Turėjau tą radijo auklę, tikrai padėdavo, pvz.: nueini po dušu ir ramiai maudaisi, išsitepi kremais, jei išgirsti verksmą, greit nusiprausi ir jokių spa procedūrų.
O šiaip viską dariau viena auginant tiek vieną, tiek dvi dukrytes. Aišku kažką aukoji, kad spėtum, knygą kokią skaitydavau naktimis, bet dažniau nusmigdavau tik atsivertus, arba net neimdavau į rankas.
Pavalgydavau tada kai miegodavo, arba jei ramiai žaidžia irgi spėdavau. Sunkiau būdavo kai Mildutę kamuodavo pilvuko diegliai, va tada 4 val kol vaikas rėkia, nieko negalėjau daryt, net iki tualeto nueiti. ☹
Manu reikia tik norėti ir susidėlioti savo darbelius 😉

InetaBu InetaBu 18. Sep 2014, 17:38

Bandau spėti viską, ką suplanuoju. Esu energinga su varikliuku, tai bandau viską sudėlioti ritmingai. Nuo gimimo su mažiuku turime ritmą, jo laikomės, o tai leidžia ir kasdienius darbelius daryti, ir keliauti. Aišku, šių dienų mamos turi suktis kosminiu greičiu, tik aišku, reikia turėti ir ramių dienų. Aš kas antrą dieną darau ramesnę, pagrindinius darbus, susitikimus derinu pirmoje dienos pusėje 😀 Būdama mama išmokau eiti vėliau gultis, aišku, esu iš tų, kuriems reikia mažiau miego 😀

zvirblislaura zvirblislaura 18. Sep 2014, 16:24

Nieko nespėju, derinu visus variantus... kadangi vaikučiai išaugę iš kūdikių - mokau, kad reikia palaukti kol ir mama pavalgys, nusipraus ar parašys laišką 😀 aišku, noras būti 100 proc. su vaiku kartais apima - tuomet nekreipiu dėmesio į skalbinių krūvą ar sveikos mitybos principus - nusiperkam picą ir dėliojam kaladėles ar spardom kamuolį visą dieną... O kalbant apie darbus - kiek bedarytum, vis tiek nepadarytų darbų sąrašas tik ilgėja 😀