Ar jau pasipuošėte namus artėjant Kalėdoms? Jei dar svarstote, dalinamės keliomis idėjomis, kaip padekoruoti visas namų kertes, kad jie atrodytų šventiškai ir jaukiai, o patys papuošimai būtų tvarūs ir tausotų gamtą.
Kalėdiniai žaisliukai iš citrusinių vaisių
- supjaustykite juos plonomis, 0,5–1 cm dydžio riekelėmis.
- Supjaustytus vaisius išklokite ant grotelių ir kepkite 80 laipsnių įkaitintoje orkaitėje vidutiniame aukštyje apie 4–6 valandas.
- svarbu stebėti orkaitės temperatūrą, kad vaisių griežinėliai nepradėtų svilti.
- sudžiovintuose vaisiuose pradurkite skylutę, verkite ant siūlo ir kabinkite ant eglutės, taip pat su karštais klijais galite padekoruoti vainikus ar paprasčiausiai šiai griežinėliais padekoruoti kalėdinį stalą.
Popierinės snaigės
Į vaikystę nukels ir iš popieriaus lankstomos snaigės, kuriomis galėsite papuošti namų langus ar kabinti ant eglutės. Popierinės snaigės gali būti įvairiausių formų, todėl karpydami jas iš popieriaus, išlaisvinsite kūrybiškumą.
Reikės:
- popieriaus lapo,
- pieštuko
- žirklių
- begalę skirtingų snaigių formų šablonų galima rasti internete ar specialiuose leidiniuose.
Kalėdiniai sausainiai
Kalėdinius sausainius galima ne tik valgyti, bet ir panaudoti dekoravimui: kabinti ant eglutės ar net iš pačių sausainių sudėlioti eglės formą, klijuoti ant kartono ir pasikabinti, pavyzdžiui, ant sienos.
Reikės:
- specialių formelių, kurias galite įsigyti bet kuriame didesniame prekybos centre.
- su formelėmis išgausite sniego senio, mėnulio, žvaigždės formos sausainius.
- jums taip pat reikės ingredientų sausainių tešlai, o dekoravimui – maistinių dažų ir glajaus, kurį nesunkiai pasigaminsite iš cukraus ir citrinos.
- tereikia citrinos sultis sumaišyti su cukraus pudra, o gautą masę išsukti iki lygios konsistencijos ir tepti ant iškeptų sausainių.
- šiems papuošimams rekomenduojama rinktis imbierinių sausainių tešlą. Tešlą dėkite į formelę, iškepus atvėsinkite ir puoškite pagal savo fantaziją.
Jeigu neturite daug laiko džiovinti vaisių, karpyti snaigių ar ruošti imbierais kvepiančių forminių sausainių, kankorėžiai – puikiausias pasirinkimas. Juose tereikia pradurti skylutę ir praverti siūlą – kankorėžiai taps puiki dekoracija kalėdinei eglei. Taip pat jais, kaip ir džiovintais vaisiais, galite puošti vainikus. Kankorėžius galima nupurkšti įvairiais dažais, kad šie įgautų norimą spalvą.