Ką reikia žinoti apie uogienes?

Ką reikia žinoti apie uogienes?

06. Sep 2010, 08:00

Rasos patarimai apie uogienes - tikrai pravers!

 

- Virdami uogienę įsitikinkite, kad ant indo kraštų neliko cukraus kruopelės, uogienė gali susicukruoti.

 

- Jei uogienę perverdate ir bijote, kad nesusicukruotų, tada į ją dėkite 1-2 g citrinos rūgšties.

 

- Kai virsite uogienę, negaminkite valgyti, nes uogienė iškart perims kitus kvapus (taip buvo nutikę:)

 

- Uogienės neverta užsukti tol, kol ji neatšalo. Ant dangtelio susirinkę garai virs vandeniu, kuris gali sukelti uogienės rūgimą.

 

- Juoduosius serbentus iš pradžių 2-3 minutes dorokite verdančiu vandeniu. Tada bus paprasčiau virti uogienę, nes serbentai išskirs daugiau sulčių.

 

- Kad vaisiai ir uogos uogienėje išsaugotų savo formą ir kvapnumą, iš pradžių juos 3-4 valandoms užpilkite karštu sirupu iš uogų ir tik tada virkite.

 

Rasa Karlonienė

07. Sep 2010, 15:35

as taip pat nusiperku uogieniu cukraus ir labai greit prisiverdu😉

laurora laurora 06. Sep 2010, 18:36

mano mama ir uosviene verda skanias uogienes, o pati nesigilinu. jei jau uogaudavau, tai joms ir palikdavau tas uogas

06. Sep 2010, 13:57

yra,tik gaila,kad akciju ant jo nebedaro,nes dvigubai brangesnis yra palyginus nei paprastas cukrus,bet deasi maziau jo... 😉 as tai spejau su akcija nusipirkti keleta pakiu ,tai man uzteko 😉

06. Sep 2010, 13:53

kaip gerai juratuks ačiu kad pasakiai nežinojau kad toks cukrus yra😀

06. Sep 2010, 13:04

nusipirkite uogieniu cukraus tai tereiks tik 15 min pavirti,ir liks daugiau vitaminu ir skonis fantastiskas ir cukraus nereik daug prideti 👍 siemet visas uogienes taip viriau 😀 tikras malonumas ,o ne vargelis 😉

06. Sep 2010, 12:51

mildute, nesakau kad turi visai atsalti, bet leisti truputi atvesti

06. Sep 2010, 10:25

uogiene uzsukti atsalusia, tada kaip pritrauks dangteli?mmmm....?idomiai pirmakart girdziu