Ką reikia prisiminti besiruošiant virti: patarimai

Ką reikia prisiminti besiruošiant virti: patarimai

04. Sep 2010, 08:30


Šios žinios ir patarimai yra iš senelės, mamos ir žurnalų, dauguma gal žinote, bet vis tiek verta priminti.

 

- Tinkamiausias konservuoti yra baltas cukrus.

 

- Druska - atvirkščiai, ji turi būti rupi, juoduota. Balta smulki druska turi cheminių priemaišų, kurios kenkia konservavimui ir minkština daržoves.

 

- Aguročius ir patisonus rinkitės šviežius, ne senesnius nei 3 - 4 dienų.

 

- Geriausia konservuoti ką tik nuskintas daržoves (taip daro mano mama ir aš, iškart kaime išrenkame daržoves, pamirkome ir konservuojame), vaisius ar uogas, ilgiausiai juos galite laikyti 2 dienas.

 

- Kuo didesnes kopūsto galvas rinksitės rauginti, tuo mažiau bus atliekų.

 

- Jei patys skinate vaisius ar uogas, plaukite juos kuo mažiau. Jei perkate, plaukite juos kuo daugiau ir kuo kruopščiau.

 

- Jei agrastų ar slyvų itin tvirta žievelė, subadykite juos aštriu mediniu pagaliuku (taip daro senelė). Tada bus lengviau virti, nes geriau skirsis sultys ir bus daugiau sirupo.

 

- Kriaušes, persikus, abrikosus, avietes rinkitės beveik prinokusius, tada mažiau ištiš.

 

Šios žinios padeda kokybiškai, skaniai ir gerai paruošti daržoves ir vaisus konservavimui.

 

Rasa Karlonienė