"Vasaros skoniai": IŠKYLAUTOJŲ UŽKANDIS

"Vasaros skoniai": IŠKYLAUTOJŲ UŽKANDIS

10. Jun 2016, 13:13 EElžbieta EElžbieta

Jei iškylauti ruošiames ne valandą ir ne dvi, verta įsidėti taip pat kažką pakramsnoti – tai gali būti riešutų ir sėklų užkandis.

Prireiks apie 250 g įvairių nesūdytų riešutų ir sėklų – šįkart naudojau anakardžių, bertoletijų, migdolų, karijų, lazdynų bei žemės riešutus (dažniausiai perku riešutų mišinį), moliūgų sėklas. Tokiam kiekiui riešutų 2 arbatinių šaukštelių sojų padažo, jo reikia tik skoniui suteikti.

Orkaitę įkaitinti iki 110oC. Riešutus reikia perplauti po tekančiu vandeniu, sudėti ant kepimo popieriaus ir paskrudinti apie 10-15 min, kol įgaus auksinį atspalvį. Tada suberti sėklas, sumaišyti ir viską sugrąžinti į orkaitę dar 5-10 min. Riešutus ir sėklas apšlakstyti sojų padažu ir gerai išmaišyti.

Literatūroje rašoma, kad nesmulkintus riešutus vaikams galima duoti nuo 3 metų, nes gali užspringti.