Eglė Skrolytė: "Mankšta - gyvenimo džiaugsmo sudedamoji dalis"

Eglė Skrolytė: "Mankšta - gyvenimo džiaugsmo sudedamoji dalis"

11. May 2016, 12:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Gyvenimu besidžiaugianti ir tiesiog švytinti "Mamyčių klubo" laidos vedėja Eglė Skrolytė dalinasi su mumis tuo, kas jai padeda džiaugtis gyvenimu.

Ar jauti pavasarį?

Pavasaris – tai ne tik oro sezonas metuose. Tai vidinė būsena. Nuotaika. Kuomet šypsaisi. Myli. Daliniesi. Kuri. Svajoji. Vaikštai kojomis neliesdama žemės. Galima sėdėti ir laukti. Kol ji – ši būsena – ateis. Arba ne (aplenks tave). Man labiau patinka ją susikurti. Klausantis muzikos. Nusilakuojant nagus. Raudonai. Mokantis važiuoti riedlente su savo vaikais Katedros aikštėje. Vakarieniaujant su mylimu. Pasipuošiant be priežasties. Stebint kaip sprogsta pumpurai ir grįžta paukščiai. Mankštinantis.

20160510174237-52439.jpg

Kuo skiriasi mankšta nuo sporto ir geras treneris nuo prasto?

Dieve, kaip aš nemėgstu sporto! Mane nupurto vien nuo to žodžio. Jame užkoduotas nuolatinis iššūkis, bet aš jo visai nenoriu!!! Nepriklausomai nuo to, kiek žmonių man baisiniai autoritetingai paaiškins, kad tai labai svarbu ir labai sveika. Aš jais tikiu. Tikrai. 100 procentų. Bet vis tiek nenoriu...

Mankšta gi – man kaip pasirąžymas katei... kuris tiesiog organiškai būtinas tam, kad galėčiau gerai jaustis. Kuris pats savaime yra malonumas. Ir tą dieną, kai negaliu jo sau leisti dėl įtempto grafiko ar kitų priežasčių, jaučiu trūkumą. Todėl renkuosi kalanetiką. Joje nėra prievartos. Tai meilė sau. Sutelkianti mintis. Jausmus. Kūną. Ši treniruotė – kaip pavasaris. Joje nėra dirbtinų treniruoklių – „iššūkių“. Tai malonumas. O rezultatas – tik pasekmė. Ne priežastis.

Geras treneris – vienareikšmiškai tas, kuris įkvepia... meilei sau, šypsenai, mažam kūno iššūkiui kasdien. Vis kitam. Tas, kuris nuolat domisi. O ir tave sudomina. Veda paskui save, žinodamas, kur nori nusivesti. Tas, kuris tave truputį apgauna, nes kitaip tu nesiryžtum. Prastas treneris – save įsimylėjęs raumuo (nepriklausomai nuo jo lyties), besigėrintis atspindžiu veidrodyje... o ant jo kaktos užrašytas vienintelis sakinys: „Tu gali! Būk kaip aš!“

20160510174405-93979.jpg

Kas yra meilė gyvenimui?

Meilę gyvenimui aš suprantu kaip gyvą žmogaus smalsumą gyvenimo posūkiams, atradimams ir pamokoms, kaip procesą ir mėgavimąsi juo, o ne pastangas sulaukti galutinio rezultato. Prie to labai prisideda ir mano mėgiami užsiėmimai: knygos, filmai, muzika, teatras ir viskas, kas susiję su naujomis žiniomis, išgyvenimais beigi atradimais.

20160510174515-13512.jpg

STIMULUS treniruočių studijos nuotraukos

20160510175055-22392.jpg

saulelydis123 saulelydis123 11. May 2016, 13:50

Gera skaityt- dvasine ramybe, dziaugsmu trykstantis ir ikvepiantis straipsnis ❤👍