Eglė Šantaraitė: 13 klausimų apie buvimą mama

14. Sep 2017, 10:11 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

Net neabejojame, laidos „Mamyčių klubas“ naujosios komandos narės Eglės dukra Maja mamai savo klausimais ramybės tikrai neduoda. Šįkart Eglei galvą teko pasukti atsakinėjant į mūsų klausimus.

 -Kaip manai, koks gyvūnas labiausiai atspindėtų Tave kaip mamą? Kodėl?

-Neseniai lankėmės delfinariume. Susipažinome su delfine mama ir jos mažyle. Įsimylėjome abi: mama tokia rūpestinga, savo mažylį labai saugo, o šis – pasiutėlis! Pasirodymo metu neklausė nei trenerės, nei mamos. Apsidžiaugiau, kad ne tik žmonių vaikai būna tokie padūkę (šypsosi – aut.)

- Kai buvai maža, kiek norėjai turėti vaikų? Dabar tiek pat?

- Planavau turėti 10 (šypsosi – aut.). Dabar norėčiau bent dviejų. Svajoju apie tris!

- Už ką labiausiai myli savo mamą?

- Už tai, kad ji mano mama. Juk savos mamos pačios geriausios. Jos visada žino, ko jų vaikams labiausiai reikia. Už tai savo mamą ir myliu – be pradžios ir pabaigos!

- Kai Tavo vaikas labai pyksta / ožiuojasi - kaip jį ramini?

- Klausimas, ką tie ožiukai lanko dažniau: vaikus ar tėvus? (šypsosi – aut.) Manau, meilė gydo nuo visko, tad būtent ja ir stengiuosi įveikti visus aplankančius ožius ir oželius.

- Pirmasis Tavo vaiko žodis / išdaiga/ kalbos perliukas.

- Pirmasis žodis: „amam, amam“ - vertimas: „mama“. „Aty aty“ – „ateik ateik“. O geriausias kalbos perliukas: „šingalas“. Bet neišduosiu, ką jis reiškia. Spėkite.  

- Pabaik sakinį: "Mamos meilė...."

- Mamos meilė – beribė. 

- Trys žodžiai geriausiai apibūdinantys Tavo vaiką.

- Mylinti, rūpestinga, svajoklė.

- Visos mamos kantrios, tačiau kas labiausiai Tave išveda iš kantrybės?

- Jei galėčiau iš sąrašo pirmiausia išbraukčiau visas tas situacijas, kai vos užsukus į vonios kambarį, už durų apsigyvena tas nesibaigiantis: „Mama, maama, maaam, mamaa“ (šypsosi – aut.).  Tai nesikeičia nuo tos akimirkos, kai Maja pradėjo ropoti. Imu priprasti, bet vis tik – kantrybės prireikia (juokiasi).

- Jei motinystę prilygintume sportui, kokia sporto šaka geriausiai ją atspindėtų? Kodėl?

- Esu įsimylėjusi jogą ore. Tad lyginčiau su ja. Juk gimęs vaikas apverčia gyvenimą aukštyn kojomis, o šioje jogoje, kaip tyčia,  daugiausiai pozų žemyn galva. Treniruotė sudėtinga, tačiau reikia  išlikti ramiam. Kažkas pažįstamo, mamos, taip?.. Tai labai nuotaikingas sportas – daug sūpynių, karstymosi, vartymosi, o laukiamiausias momentas – šavasana, atsipalaidavimo pratimas. Juk ir po aktyvios dienos vakare laukiame, kada pailsėsime, kada užmigs vaikai. Ir visai nesvarbu, kad po to pusvalandį ar dar ilgiau, tupime šalia lovyčių ir glostome jų galvas, bučiuojame putlius žandukus ir rankytes.

- Iš kokių variantų rinkote vardą savo vaikui?

- Laukėme liepos mėnesį gimsiančios Liepos arba Liukos, tačiau gimusi 4 kg 10 gramų tamsiaplaukė, rudaakė – tapo Maja.

- Pabaik frazę: "Vaikas arba laimingas, arba...."

- Laimingas.

- Mėgstamiausias tavo vaiko žaislas / žaidimas. O Tavo, kai buvai maža?

- Nėra namuose daikto, kuris Majos rankose nebūtų tapęs lėle, net ir šaukštai. Aš taip pat mėgau su lėlėmis žaisti. Maja jas ruošia į darželį, rengia, prausia, keičia sauskelnes, maitina, šukuoja, gydo, migdo, auklėja... Žodžiu, rūpinasi jomis kaip tikra mama.

- Ar tiki Kalėdų seneliu? Ką pasakysi savo vaikui, kai jis juo suabejos?

- Kalėdų Seneliu aš tikiu, nes jis yra stebuklas. O stebuklų nutinka tiek vaikams, tiek ir suaugusiems. Todėl abejoti jais, nėra prasmės.