Dzūkijos takais: keliaujame į Marcinkonis, Puvočius ir Merkinę

Dzūkijos takais: keliaujame į Marcinkonis, Puvočius ir Merkinę

02. Aug 2013, 08:21

Vasarodami Senojoje Varėnoje, mėgstame sėsti į automobilį ir važiuoti, kur Dzūkijos keliai veda... Pastarąjį kartą su visa šeimyna nusprendėme patraukti maršrutu Marcinkonys-Puvočiai-Merkinė.

Tiesą pasakius, pagrindinis šios mūsų išvykos tikslas vis dėlto buvo stebuklingomis galiomis garsėjanti Merkinės piramidė, nes būtent jos vienintelės dar kol kas nebuvome aplankę. Kituose minimuose kaimuose ir jų apylinkėse jau esame ne kartą buvę, daug ką apžiūrėję, bet vis vien kiekvieną sykį patinka ir vėl ten pat sugrįžti. Tad ir šį kartą mes neprasukome pro Marcinkonių kaimą, Puvočius, Merkinės piliakalnį ir Janionių akmenis.

Pirmiausia reikia paminėti, kad visi šie kaimai (ar miesteliai) yra įsikūrę Varėnos rajono savivaldybės teritorijoje.

Marcinkonių kaimas yra apie 21 km į pietvakarius nuo Varėnos. Tai vienas didžiausių pagal užimamą plotą kaimų Lietuvoje (143 ha). Kaime įkurtas etnografinis muziejus-sodyba, yra geležinkelio stotis. Čia įsikūrusi ir Čepkelių gamtinio rezervato administracija (su rezervato gamtos ekspozicija-muziejumi).

Puvočių kaimas įsikūręs Dzūkijos nacionaliniame parke, tarp Marcinkonių ir Merkinės. Čia užsuksime ir lipsime pasižvalgyti į apžvalgos bokštą.

Merkinės piliakalnis pasiekiamas plentu Merkinė-Lazdijai prieš pat tiltą per Nemuną pasukus į kairę.

Netoli Merkinės miestelio, ant Nemuno kranto (plentu Merkinė-Lazdijai pervažiavus tiltą per Nemuną yra nuoroda į dešinę, pasukus nemažai kelio reikės dar pavažiuoti mišku)), galima apžiūrėti ir Janionių akmenis, čia taip pat įrengta poilsiavietė su pavėsine, laužaviete, yra mašinų stovėjimo aikštelė ir nerealus vingiuojančio Nemuno vaizdas, tad ši vieta puikiai tiks piknikui su šeima bet kokiu oru.

Merkinės piramidę galima rasti Varėnos r., Merkinės sen., Česukų kaime. Išsamiai susipažinti su piramidės bei kupolo atsiradimo istorija, sužinoti, kokia šių objektų paskirtis, funkcijos, kokių patyrimų turi ir kokius pokyčius išgyvena piramidės lankytojai, galite jų puslapyje http://www.merkinespiramide.lt

Tapk naujojo projekto VASAROS GIDAS dalyviu

PAGRINDINIS PROJEKTO „VASAROS GIDAS“ RĖMĖJAS

www.mazasiskeliautojas.lt

 

20130613092006-62224.jpg


Uoga Uoga 29. May 2018, 22:17

Pakeliui dar galima buvo užsukti į Mardasavą , Kašėtas ar Dubininką - etnografinį Dzūkijos kaimelį.Šiuo metu Merkinėje jau stovi naujas turistų traukos centras- apžvalgos bokštas su nuostabiu vaizdu į Nemuno salą ir neaprėpiamus pušynus. Na o norintiems nakvynės - nesunkiai rasite daugybę kaimo turizmo sodybų : https://kaimoturizmosodyba.eu/

Uoga Uoga 29. May 2018, 22:14

Pakeliui dar galima buvo užsukti į Mardasavą , Kašėtas ar Dubininką - etnografinį Dzūkijos kaimelį.Šiuo metu Merkinėje jau stovi naujas turistų traukos centras- apžvalgos bokštas su nuostabiu vaizdu į Nemuno salą ir neaprėpiamus pušynus. Na o norintiems nakvynės - nesunkiai rasite <a href=” https://kaimoturizmosodyba.eu/”>sodybos nuoma </a> užsiimančias sodybas

jaldija jaldija 02. Aug 2013, 19:37

super 👍

02. Aug 2013, 09:49

Smagiai praleistas laikas 👍 Mes buvom su yru Merkinės piramidėje, tik dar žiemą, tai buvo tokių smalsučių, kur su mašinom žemyn nuvažiavo tai oi vargo, kol užvažiavo, mes ir mašiną viršuje pasilikom.

Šaunūs įspūdžiai 👍

Krisliukas Krisliukas 02. Aug 2013, 09:26

super 👍 ačiū, Lina, už išsamią informaciją apie Merkinės piramidę..mano šios vasaros tikslas - ją aplankyti..ant Merkinės piliakalnio buvau šiemet pavasarį - nepakartojamas vaizdas