Su Šv. Kalėdomis!
Antrąjį Kalėdų rytą vėlyviems pusryčiams pagaminti pasirinkau bulvių skrebučius su silke ir lašiša. Pavyko namiškius nustebinti, patiekalas dingo iš didelės lėkštės per porą minučių :) Kartosim.
Reikės:
2 bulvių;
2 saldžių bulvių;
Silkės filė puselės;
100 g rūkytos lašišos;
Tepamo varškės sūrelio;
Kaparėlių;
Marinuotų kelmučių;
Krapų;
Bulvėms apšlakstyti alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.
Bulves švariai nuplauname, nusausiname, supjaustome 1 cm griežinėliais, apvoliojame alyvuogių aliejuje su druska ir pipirais ir dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi. Kepame 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Įškepusias bulvytes aptepame varškės sūreliu, ant bulvės dedame po gabalėlį silkės ir kaparėlių, ant saldžios bulvės po gabalėlį lašišos ir kelmutį. Pabarstome krapais ir tiekiame ant stalo. Skanaus!