Ar jau pervedėte kam nors 2 procentus savo pajamų mokesčio?

Ar jau pervedėte kam nors 2 procentus savo pajamų mokesčio?

03. Apr 2013, 08:00

Mažiau negu mėnuo liko iki galimybės skirti dalį savo pajamų mokesčio kokiai nors politinei partijai, organizacijai ar viešajai įstaigai.

 

Ar pasinaudojote tokia galimybe? Pervesti galima iki 2 procentų savo pajamų mokesčio. Juos skirti galite įvairioms organizacijoms, kurios yra paramos gavėjomis, tai, pavyzdžiui, mokyklos, ligoninės, globos namai, įvairios viešosios organizacijos ir paramos bei labdaros fondai.

 

Patas žmogus niekaip finansiškai nepajaučia, kad skyrė pinigų, o štai jų gavusi organizacija jaučia realią paramą.

 

Galima skirti 2 procentus pajamų mokesčio vienai organizacijai, galima juos padalinti keliems. Patogu deklaruoti elektroniniu būdu - užtrunkama vos keletą minučių.

 

Pavasarį suaktyvėja prašančiųjų paramos, tai akivaizdu ypač internetinėje erdvėje.

 

Ar jau skyrėte 2 procentus savo pajamų mokesčio? Ar kasmet keičiate paramos gavėją, ar skiriate pinigus tam pačiam?

03. Apr 2013, 14:47

mes visada darželiui, bet šiemet mokyklai pervedėm , nes pirmokė mūsų, kitą met matysim

03. Apr 2013, 12:34

Kai pradejo mergyte lankyti darzeli, tai aukletojos net reikalaujanciai praso pervesti. Tai pernai vyras pervede, o as pervedineju brolio krepsinio komandai 😃

03. Apr 2013, 12:00

kadangi as bedarbe tai niekam nepervedineju ,o vyras dirba vaiku darzeli sargu tad ten ir palieka tuos 2 proc.

03. Apr 2013, 11:12

mes vedam 2 % gyvunu globos organizacijom..

03. Apr 2013, 11:10

Kadangi vyras tik dirbantis šeimoje, bet nesidomi tokiais dalykais, vienais metais tik ligoninei paskyrė, kai buvo to paprašytas, o šįmet niekam neskyrė. Beto sunku ir pasirinkti kam reikalingiausia.

gintarerei gintarerei 03. Apr 2013, 10:07

as nuo to laiko kai esu darbinga ir uzdirbu ir moku mokescius valstybei, pervedineju 2 procentus, t.y. 8 metai jau. 6 is ju pervedinejau nevyriausybinei nepelno siekianciai jaunimo organizacijai, o siemet pervedziau kitai visuomeninei organizacijai. Tiesiog pasirenku tuo metu kam esu lojali ri kam labiau reikia.
Man atrodo neprotinga, kad zmones to vengia ar tingi tai padaryti. Juk tai yra 2 pricentai nuo sumoketu mokesciu valstybei ir juos galima paskirti tirems kam labai reikia, o jei nepaskiri viskas eina i valstybe, o valstybe nebutinai panaudos tram paciam zmogui tuos pinigus....

neri neri 03. Apr 2013, 09:46

mes jau kelinti metai paramą skiriam mokyklai kurioje dukra mokosi ,net žinom ir kur buvo panaudoti pinigėliai iš procentų 😀

03. Apr 2013, 08:55

Siemet tik pirma karta teskyriau. Ta padaryti paprase darzelio,i kuri vedu savo vaika,direktore. Abu su vyru ir paskyreme savo 2proc.tam darzeliui.