Angelai sargai, kur jūs... ?

Angelai sargai, kur jūs... ?

11. Jun 2011, 00:00

Angelai sargai - taip vadinami policijos pareigūnai. Jie turi mus saugoti, mums padėti, užtikrinti saugumą. Per radiją, televiziją, spaudą ir visur kitur praneša - "Nebūkit abėjingi matydami vykstant nusikaltimus, matant sėdantį už vairo girtą žmogų ir pan."

 

Papasakosiu istoriją, kurioje mes su vyru buvome tie neabejingieji, o angelai sargai...

 

Taigi vieną vakarą su vaiku ir vyru nutarėm pasivaikščioti, karštis atslūgo, buvo gražus vakaras, taigi niekur neskubėdami vaikščiojom savo miesto gatvėmis. Ir pamatėme miesto centre aikštelėje stovintį automobilį, o jo vairuotojas sėdėdamas už vairo gėrė alų.

 

Nusprendėm nebūti abėjingi ir pranešti policijos pareigūnams. Pasakėme viską - vietą, kurioje stovėjo minėtasis automobilis, jo modelį, spalvą ir numerius. Pareigūnas padėkojo už informaciją ir pažadėjo patikrinti. O mes patys prisėdome ant suoliuko kitoje gatvės pusėje, puikiai matėm automobilį, ir vairuotoją, kuris toliau neskubėdamas gurkšnojo alų.

 

Laukėme, kol atvyks pažadėtieji "tikrintojai. Praėjo 37 minutės, automobilis su išgėrusiu vairuotoju pajudėjo miesto gatvėmis ir dingo "savais keliais". Deja, policijos pareigūnai taip ir nepasirodė. Su vyru sėdėjom apstulbę ir tikėdamiesi, kad vairuotojas grįš namo nesusižeidęs ir tuo labiau nesužeidęs pašalinių žmonių.

 

Dar ilgai apie tai kalbėjome grįžę namo. Nebuvom abėjingi, pranešėm, tačiau abėjingi liko jie - "angelai sargai". Ir tai ne pirmas kartais, kai kas nors pranešame apie panašų įvykį, išgėrusi vairuotoją, vairuotoją be teisių, nepilnametį vairuotoją, tačiau pagalbos taip ir nesulaukdami kitą kartą liekam abejingais. 

 

Kam tie šūkiai ir raginimai žmonėms, jei šaukiantiesiems visai vienodai...?

11. Jun 2011, 10:30

visaip buna...
as zinau viena atveji,kaip zmogus,is kurio teise vairuoti yra atimta,sekmingai vaziuoja kiekviena diena(nors ir nedidelius atstumus) ir jis niekaip neikliuna...bet esme ir ta,kad is jo net nebutu ko atimt..nes jis nieko neturi 😉

11. Jun 2011, 09:47

kad viena kart neiskvieciau policijos dabar gailesiuos labai ilgai.. mano kaimynas ardesi po kiema su masina, kaip tik kazkur ejau(nescia dar buvau) tai net palaukiau kol pravaziuos jis bevaidindamas. ir uz 15 min po to jo ardymosi kieme suzinojau, kad kaimynas uzsimuse. vienintele kieme maciau ji visa girta uz vairo ir dabar nebesuprantu kodel nepaskambinau policijai, maciau ir i kuria puse nuvaziavo ir kokiu greiciu vaziavo.. tai va gal butu baigesi kitaip.

11. Jun 2011, 09:43

Na, o dėl taksisto kur tu linestra nupasakojei, tai tik darkartą patvirtina, kad lt švogerių ir draugų kraštas . . .

11. Jun 2011, 09:41

Teko nekartą matyti analogiškas situacijas. Buvo tokia istorija, kai vėlai šventė vyko mieste, paskui visi skirstėsi, mes su draugais dar nesiruošėme namo, vienas žmogelis girtut girtutėlis už vairo sėdo su visa šutve, policija, beja šalimais buvo, bet žmonių aibė buvo, tikėjomės atkreips dėmesį, deja neatkreipė . . .važiavom parvežti draugų, grįžtant tuščiom gatvėm namo pamatėme kraupų vaizdą, ta pati mašina ant posūkio tiesiai į tvorą tvirtą įsirėžus, vienas ant žemės gulintis šalimais, mergina priklupus klykia, kiti apsidaužę vaikšto . . .prisojom tada beliko kviesti greitąją, gerai, kad iki ligoninės tik 300m tebubo, nežinia kaip tam vaikinukui būtų paibaigę, nes kraujavo galva . . . baisu toki įvykiai. Aš taip pat už ti, kad pranešti, nematau čia skundimo ar pan. mūsų pareiga piliečiu pranešti, o tvarką turi daryti policija, deja nevisada tai pasitvirtina . . .

11. Jun 2011, 09:41

siaip alkoholio vartojimas viesoje vietoje yra nusikaltimas

11. Jun 2011, 09:40

labas rytas,oi pas mus dar ne tokiu "bajeriu" buna. pamenu isikvietem taksa sveciam namo vaziuoti,atvaziuoja taksistas gatavas, dar akis draskydamas.kai pasakem kad kvieciam policija jis pabego. uz keliu min ziuriu pro langa,tas pats taksas pries eisma vaziuoja(pas mus vienpusis eismas po langais). ir ka jus galvojat privaziuoja policija,tas islipa gatavas,sumuso rankom su policininku taksistas ir nuvazevo. ir cia angelai sargai? nors va pas mus kieme vaiokinukai daznai girtauja ir apsvaige kabinejasi,policija jiem neabejyngi ir pastoviai juos gaudo ir net reguleriai pravaziuoja pro musu kiema

11. Jun 2011, 09:18

Mes irgi kol kas pataikėme ant labai atsakingų pareigūnų, miesto centre pastebėjo vyras paauglius geriančius, besimušančius, besikeikiančius, kad skleidėsi visa Kęstučio gatvė, tik pasuko policijai ir už minutės atėjo du pareigūnai, visi buvo sutvarkyti. Žinoma, jų būstinė buvo čia pat, bet vistiek parodo, kad dėmesys kreipiamas.

11. Jun 2011, 07:38

na jei jis isgere 1 buteli alaus, tai 0.4 promiles tikrai neipus, tai kam vargintis tikrinti... Butumet pasake, jog degtinyte is kakliuko lenkia, gal butu atvaziave 😉 As savo mieste policijos operatyvumu tiesiog zaviuosi. Musu nama saugo policija, tai sureaguoja zaibiskai 😀