7 patarimai, kaip sudaryti šeimos savaitės meniu + PLANUOKLIS

7 patarimai, kaip sudaryti šeimos savaitės meniu + PLANUOKLIS

20. Jan 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

1. Telefonas - tavo draugas

Visos žinome, kad apsiperkant reikia turėti sąrašą, ko reikia. Tik dažnai lapeliai pasimeta, todėl pasitelkite technologijas!

Daugelis mamų nepaleidžia iš rankų išmaniojo telefono, todėl turėdamos minutę laiko užrašuose rašykite kokius patiekalus planuojate ir kokių produktų reikia. 

2. Rašykite matomose vietose

Ant sienos pasikabinkite lentą arba nusipirkite sienų lipdukų ant kurių galima rašyti kreida ir kai tik suprantate, jog baigėsi makaronai ar druska - įrašykite į sąrašą. 

Šalia labai patogu suskirstyti dienomis ir iškart rašyti ne tik produktus, bet ir patiekalus. 

3. Gaminkite tai ką mėgsta visa šeima

Į šeimos savaitės meniu įtraukite ir vaikus - paklauskite jų ką jie mėgsta ir kokių patiekalų pasiilgo. Susitarkite, kad dešrelės nėra tas maistas, kuris įtraukiamas į meniu. 

4. Išnaudokite šaldytuvą

Įsigykite magnetų iškart su užrašų lapeliais ir supratus, kad šaldytuve kažkas baigiasi nereikės niekur toli ieškoti sąrašo! Jau kuriami išmanieji šaldytuvai, kurie patys praneš kada baigiasi produktų galiojimas ar ko trūksta, bet iki tol - teks tai atlikti pačioms.

5. Turėkite "špargalkes"

Skirkite laiko ir susikurkite dešimt meniu kortelių po keturis pagrindinius patiekalus. Tam, kad maistas nenusibostų ir organizmas gautų kuo įvairesnių medžiagų rekomenduojama nevalgyti to paties patiekalo dažniau nei kas keturios dienos. Todėl panaudojus vieną kortelę, galėsite imtis kitos, ir dar kitos... Nereikės sukti galvos ką gaminti!

6. Niekada nepasipirkinėkite alkani

Tai galioja tiek tėvams, tiek ir vaikams. Išleisite daugiau, prisipirksite nereikalingo maisto, kurio tuo metu nori "akys", bet savaitės meniu jis visai netinkamas. 

7. Užsisakykite internetu

Jeigu turite galimybę - maistą ar kai kuriuos produktus užsisakykite internetu. Net ir lėčiausiai dirbant kompiuteriu, taip užsakyti bus greičiau nei važiuoti iki parduotuvės, statyti automobilį, ieškoti pirkinių vežimėlio, vaikščioti tarp lentynų... 

Ar sudarote ir kaip savaitės šeimos meniu?

Kviečiame atsispausdinti šį paprastą meniu planą (paspaudus ant jo - originalaus dydžio planas atsidarys naujame naršyklės lange), kuriame surašysite savaitės patiekalus:

20160119135044-97649.jpg

LePukuota LePukuota 20. Jan 2016, 23:39

Sudarau savaites meniu (pusryciai, vakariene, uzkandziai) uzsakydama prekes is barbora.lt 😀 puikus budas taupyti laika ir pinigus! 😀