10 produktų, kuriuos pravartu turėti, užklupus svečiams

10 produktų, kuriuos pravartu turėti, užklupus svečiams

04. May 2020, 17:16 Mamyčių klubas Mamyčių klubas


Bet kada mus gali užklupti situacija, kai skubiai reikia ką nors pagaminti, tačiau į parduotuvę nėra laiko, o namuose irgi nieko padoraus nėra. Iš tiesų, yra, bet tai tik: kruopos, makaronai, šaldyta mėsa, o iš to nieko šventiško greitai neparuoši. Turime keletą pasiūlymų, ką visuomet pravartu turėti savo šaldytuve:

Sūris. Tegul sūrio gabaliukas visada guli jūsų šaldytuve. Juk karšti sumuštiniai su lydytu sūriu yra labai greitas ir skanus užkandis. Jei dar turite sluoksniuotos tešlos, galite greitai orkaitėje iškepti taip vadinamus „vokelius“ su sūriu. Tobula.

Spagečiai ir daržovių padažo indelis. Labai greitas būdas pagaminti gurmanišką vakarienę. Tegu spagečiai būna pilno grūdo - bus tikrai sveika ir skanu. Tačiau tinka ir visi kiti makaronai - galite pasigaminti wok.

Silkės indelis. Taip, gardžiam ir greitam užkandžiui prireiks tik šviežios juodos duonos, svogūno laiškų, sviesto ir silkės. 

Alyvuogės. Puikus akcentas - tiek užkandukams, tiek karštiems sumuštiniams ir kt. 

Kiaušiniai. Jūs galite paruošti gardžią fritatą arba tiesiog gražiai patiekti įdarytus virtus kiaušinius. Plakti kiaušiniai su sūriu, pomidorais ir žalumynais - greitas būdas užkąsti bet kuria proga.

Saulėje džiovintų pomidorų indelis. Patikėkite - jie nepamainomi prie bet kurių salotų, užkandžių ar gurmaniškos vakarienės. Kietasis ar pelėsinis sūris, alyvuogės ir saulėje džiovinti pomidorai - gardus užkandis prie vyno taurės.

Krevetės. Visuomet turėkite šaldiklyje pakelį krevečių. Tegu jos guli ir laukia savo valandos :) Porą minučių keptuvėje su aromatiniu aliejumi - ir puiki vakarienė paruošta.

Greitos salotos. Net neabejojame, kad turite savo mėgstramų, greitai paruošiamų salotų receptą, tad belieka paieškoti šaldytuve reikiamų ingredientų - ir salotomis netrukus mėgausis jūsų svečiai ar artimieji.

Minkšto sūrio ritinukai. Idealiam užkandžiui jums reikės: plono lavašo, kurio nors minkšto sūrio ir kitų įdarų: tai gali būti avokadai, daržovės, raudona žuvis ar net keptos vištienos filė. Mėgstamus ingredientus supjaustykite, suvyniokite - ir vaišinkite!

Šaldyti daržovių mišiniai. Tai tikras vakarienės "išsigelbėjimas" per 10 minučių. Jie gali būti kaip atskiras patiekalas arba garnyras.

Pristatymas į namus. O jei tikrai prispyrė bėda ir nieko valgomo namie neturite, išeitis - maistas į namus :) Iš anksto susidarykite mėgstamų kavinių ar restoranų sąrašą, kad reikalui esant galėtumėte greitai užsisakyti maistą, pvz. karštų užkandžių, picos, tortilijos, sušių ir pan.