„Vasaros skoniai“: ŠALTIBARŠČIAI SU ŽALIAIS BUROKĖLIAIS

„Vasaros skoniai“: ŠALTIBARŠČIAI SU ŽALIAIS BUROKĖLIAIS

12. Jul 2016, 11:45 EElžbieta EElžbieta

Vasarą dažnai gaminame šaltibarščius, nes visi juos mėgstame. Šį kartą vakarienei dariau su žaliais burokėliais (įprastai darydavau su virtais). Tikrai kartosiu, patiko burokėlių traškumas, šaltibarščių tirštumas.

Reikės:

900 g kefyro,

350 g šviežių burokėlių,

apie 300 g agurkų,

svogūnų laiškų,

krapų,

druskos,

šlakelio citrinų sulčių.

Nuluptus burokėlius sutarkuoti šiaudeliais, pašlakstyti šviežiai spaustomis citrinų sultimis ir palikti 1-2 val.

20160712114327-68763.jpg

Agurkus supjaustyti kubeliais, krapus ir svogūnų laiškus susmulkinti. Viską sumaišyti, užpilti kefyru, padruskinti. Valgėme su lupenomis keptomis bulvėmis. Skanaus!

20160712114459-34578.jpg

Loreta_K Loreta_K 12. Jul 2016, 12:45

Kokia skani idėja! Karšti orai sugrįžo, tai tokia vakarienė man būtų tobula! Šaltibarščius mėgstam labai ir juos gaminam dažnai, tačiau tokių gaminti neteko, bet bus išbandyta, kai užaugs burokėliai darže 😉