Vasarą dažnai gaminame šaltibarščius, nes visi juos mėgstame. Šį kartą vakarienei dariau su žaliais burokėliais (įprastai darydavau su virtais). Tikrai kartosiu, patiko burokėlių traškumas, šaltibarščių tirštumas.
Reikės:
900 g kefyro,
350 g šviežių burokėlių,
apie 300 g agurkų,
svogūnų laiškų,
krapų,
druskos,
šlakelio citrinų sulčių.
Nuluptus burokėlius sutarkuoti šiaudeliais, pašlakstyti šviežiai spaustomis citrinų sultimis ir palikti 1-2 val.
Agurkus supjaustyti kubeliais, krapus ir svogūnų laiškus susmulkinti. Viską sumaišyti, užpilti kefyru, padruskinti. Valgėme su lupenomis keptomis bulvėmis. Skanaus!
Kokia skani idėja! Karšti orai sugrįžo, tai tokia vakarienė man būtų tobula! Šaltibarščius mėgstam labai ir juos gaminam dažnai, tačiau tokių gaminti neteko, bet bus išbandyta, kai užaugs burokėliai darže 😉