"Balti debesėliai" arba neužmirštami morengai

"Balti debesėliai" arba neužmirštami morengai

17. Oct 2010, 08:30

Prisiminiau vieną gerą vaikystės receptą. Kai mamytė teturėjo virtuvėje kiaušinių bei cukraus, tai palepindavo mane šiuo skanėstu:)

 

Taigi, mums reikės:

4 kiaušinių,

100 g cukraus ir šiek tiek sviesto.

 

Iš pradžių atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių

.

Tuomet išplakame kiaušinio baltymus iki standžių putų (mikseriu maksimaliu greičiu).

Tada įmaišome cukrų.

Ištepiame skardą sviestu.

Plaktus kiaušinio baltymus su cukrumi sudedame į paprastą maišelį.

Padarome maišelyje norimą skylutę ir išspaudžiame būsimus morengus ant skardos.

Tuo metu, kai gaminau morengus, mano mažylė bandė man padėti ir laaaabai nusiminė, kad nenaudosiu jokių metalinių kepimo formelių:)

Man gavosi net 32 vnt vidutinio dydžio (5-6 porcijoms). Galiausiai įdėjau morengus į įkaitintą orkaitę ir kepiau 100 C 1 val.

Aš mėgstu, kai morengai būna apskrudę, o viduje šiek tiek tamposi.

Jeigu Jūs mėgstate baltos spalvos morengus, tuomet įdėkite juos į įkaitintą orkaitę ir kepkite 50C 3-4val.

 

Kai mano skanėstas buvo paruoštas, pirmas, kas atėjo jų paragauti buvo mano mylima dukrytė Gabija.

 

Taigi, skanu ir nebrangu. Šių morengų gamyba kainavo man 2 Lt, o 1 vnt. tik 6 centus!!!

 

Skanaus Jums taupymo:)

17. Oct 2010, 19:16

ryt kepsiu ir as 😃 aciu Vika uz superini receptuka 😉

17. Oct 2010, 16:12

mes jau kepam

17. Oct 2010, 15:42

jau isbandziau, super skanu, kad baigiu visus sukirst, vyrui kelis atidejau paragavimui 😃

17. Oct 2010, 15:37

oba geras 👍 jau noriu 😃

17. Oct 2010, 10:44

zivile cia mano vaikystes skanestas😉 niam niam😀 as kartais net ir nekepdavau, pasigamindavau ta krema ir valgydavau😀
gitashka kaip ir minejau aprasyme, jeigu nori baltos spalvos morengu, tuomet gali buti siek tiek sunkiau, nes ilgai kept juos reikes, o jeigu patinka apskrude, tuomet viskas greitai, svarbiausia, kad baltymai butu pilnai nuo tryniu atskirti, kad nei laselio trynio nepatektu, kitaip nesigaus😉

17. Oct 2010, 09:21

o as visada maniau kad jie labai sudetingai ruosiami 😀 butinai dabar kepsim nes labai megstam. ACIU

17. Oct 2010, 09:00

kaip as juos megstu,butinai siandien iskepsiu vaikams 😀 ir sau 😀