Susipažinkite - būsima pirmokė Augustė!

Susipažinkite - būsima pirmokė Augustė!

19. Aug 2020, 23:53 floryte floryte

   Augustę daugelis senbuvių MK mamų tikriausiai jau pažįsta, kadangi nuo pat jos kūdikystės rašau apie jos gyvenimo akimirkas. Rugpjūčio pradžioje Augustei suėjo septyneri. Metus lankė priešmokyklinę grupę darželyje, išmoko skaityti, rašyti, skaičiuoti, dainuoti ir šokti. Esu laiminga, kad į pirmą klasę vaikas nueis jau turėdamas šiokius tokius pagrindus.Taigi, kokia yra Augustė?..

   Ji - jautri, smalsi, besidominti ne tik artimąja gyvenamąja aplinka, bet pavyzdžiui, ir kosmoso subtilybėmis. Ne kartą vaikui užmigus užverčiau enciklopediją su atverstu puslapiu apie planetas. Gimtadieniui dovanų pasiprašė teleskopo...Labai mėgsta eksperimentuoti su įvairomis medžiagomis. Jos klausimai apie Dievą, man jau seniai tapo norma...

    Augustė myli gyvūnus, padeda jais rūpintis (namie auginame šuniuką, kačiuką, degu ir skruzdėles). Kai pas mus pakliūna be mamų likę laukiniai gyvūnai - mažyliai, Augustė man padeda juos prižiūrėti.

   Daug draugų Augustė neturi, tačiau kuriuos turi, labai vertina. Net keletą metų draugauja su berniuku, taip pat lankiusiu tą pačią darželio grupę. Panašu, kad tai kur kas daugiau nei paprasta draugystė :-). 

   Augustė - labai judri. Sunkiausia su jos judrumu visai ne namie, bet išėjus kur nors į viešas vietas. Tada "gaudyk vėją laukuose". Iki šiol man sudėtinga suvokti, kaip tą jos judrumą pažabojo darželyje, kur priešmokyklinėje grupėje jie atlikdavo labai daug įvairių rašymo, piešimo, skaitymo ir pan. užduočių.

    Kai kurie jos ypatumai vis dar tokie pat, nuo pat mažumėlės. Pavyzdžiui, dažnai prisiglaudžia,apsikabina, bučiuoja man rankas. Namie tai suprantama, bet viešose vietose tai dažniausiai atkreipia žmonių dėmesį. Suvokiu, kad ateis leikas, kai viešumoje taip nebemeilikaus, tačiau dabar tuo vis dar mėgaujuosi.

   Apie informacines technologijas Augustė turi įdomų suvokimą. Aišku, naudojasi kompiuteriu kaip darbo įrankiu (atlieka lavinamąsias, mokomąsias užduotis), žiūri filmukus, bet, prie jūros susirado didelį plokščią akmenį, kurį pavadino kompiuteriu ir parsivežė namo. Beje, bežiūrėdama filmukus, Augustė pramoko rusų kalbos. Ir visai neblogai!

   Savo mobilaus telefono neturi, tad jį "pasigamino" pati. Susirado kažkur namie medienos gabalą, vienoje pusėje nusipiešė klaviatūrą, kitoje - kažkokių piešinėlių. Naudoja pagal paskirtį - kažkam skambina :-).

    Beje, nuo pat kūdikystės vis dar užmiega važiuojant automobiliu. Net ir netolimais atstumais, tiesiog važiuojant mieste. Šioje nuotraukoje įamžinta, kaip užmigo bevalgydama ledus su savos gamybos "telefonu"(esu įamžinusi ir video, kaip jau miegodama vis dar valgo ledus :-).

   Priešmokyklinėje grupėje Augustė labai patobulino savo dainavimo, šokio įgūdžius, įgavo drąsos. Neseniai buvau koncerte, kur ji su keletu savo bendraamžių dainavo scenoje be jokių fonogramų. Manau, kad tai puikus pasiekimas nedrąsiai mergaitei.

   Visai neseniai pradėjo patikti ir visokie pasimaivymai demonstruojant "madas" namų aplinkoje...

   Į norimą mokyklą Augustė nepateko, teko rinktis kitą, šalia esančią, pradinę mokyklą.

   Kai paklausi, ar nori eiti į mokyklą, Augustė tuoj pat atšauna -  "ne". Bet pastebėjau, kad bedėliojant įvairias priemones, skirtas mokyklai, akys sužibėjo. Yra vilties, kad rugsėjo pirmąją į mokyklą eiti jau norės...

P.S. Jei būtų "lauko" mokykla - su vabalėliais, paukščiais, žolėmis ir akmenimis, Augustė tikrai norėtų joje mokytis!

floryte floryte 25. Aug 2020, 22:28

Gintarep - net nesitiki, kad jau pirmokė bus!?

Gintarep Gintarep 25. Aug 2020, 18:08

Sėkmės Augustei❤️❤️❤️Užaugo mergytė ?o lyg prieš metus gimė..
.

floryte floryte 25. Aug 2020, 00:57

Ačiū, mamytės?.

ODISEJAaa ODISEJAaa 20. Aug 2020, 22:08

Sėkmės Augustei!?

RenataŪselienė RenataŪselienė 20. Aug 2020, 22:08

Floryte, ji nuostabi ❤️

Linkime jai atrasti dar neatrastų dalykų ?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 20. Aug 2020, 20:22

♥ sėkmės Augustei! Linkiu neprarasti visų tų savybių, kurias dabar turi. Ji nuostabi!

JulijaGlad JulijaGlad 20. Aug 2020, 14:26

Kokia šauni mergaitė 😀 Sėkmės Augustei! 😀

floryte floryte 20. Aug 2020, 00:53

Pypse, tikrai kažkoks neramumėlis širdyje...Baisoka, kad tie mokslai vaikui nepasirodytų nepatrauklūs, nuobodūs, vien pareiga ir tiek. Norėtųsi, kad ta žingeidumo, kūrybiškumo, geros atmosferos kibirkštėlė gyventų pas vaiką ir mokykloje.

pypse pypse 20. Aug 2020, 00:17

Labai lauksiu savaitės, kai ne virs taip😀 Kiek daug tuose vaikuose telpa emocijų. Ir klasės mokykloje gali būti gyvos gamtos pamokos. Linkiu, kad būtų😀 nes XXI amžiuje be patyrimo....