Susipažinkime - būsima pirmokė Aistė

Susipažinkime - būsima pirmokė Aistė

15. Aug 2018, 19:00 Natele Natele

Perduodu linkėjimus nuo  Aistės, kuri užstrigo lauke betyrinėdama žiogų, sraigių ir kitokių gyvių gyvenimo ypatybes, tad  ir pristatysiu būsimąją pirmokėlę aš.

 Aistei jau septyneri.  Smalsi, kruopšti, nuolat užsiėmusi mergaitė, mėgstanti daryti visokius darbelius, piešti,

20180815184511-80586.jpg

dainuoti, deklamuoti, konstruoti, vartyti ir skaityti knygutes. Su raidelėmis susidraugavo savarankiškai  būdama 3-ų metukų iš K.Jakubėno  įgarsintos  knygutės ,,Abėcėlė“. Ją nupirkau, pastebėjusi mažosios pomėgį klausytis ir deklamuoti. Taip raidelių nepamiršo iki kol atsirado noras mokytis skaityti. Tad į priešmokyklinę grupę ėjo jau skaitydama bei šiek tiek rašydama savarankiškai. Su skaičiukais taip pat draugauja, nors vis kalba, kad mokykloje jai nepatiks matematika, nebent uždaviniai, kur paukščiukas nori kuo daugiau praryti (ženklai ,,daugiau, mažiau“ priešmokyklinėj grupėj buvo aiškinami lyginant su paukščiuko snapeliu), nors tamsiais žiemos vakarais, kai vyresnysis brolis ruošdavo namų darbus, ji vis tėčio prašydavo parašyti jai ,,matematikos“ ir spręsdavo.

Aistė, dar darželį belankydama, vis svajojo eiti į mokyklą. Pernai  jos svajonė išsipildė – darželis atsisakė  priešmokyklinukų, nes pradėjo trūkti vietos mažesniems, tad  taip jau gavosi, kad išėjome į priešmokyklinę grupę mokykloje.  Rinktis, galima sakyti, nesirinkome, tiesiog tai geriausiai mums pasiekiama mokykla, jei prisireiktų naudotis viešuoju transportu, o ir man ji pažįstama. Ir dar  tenkino mano vieną norą – kad nebūtų  perkrauta, atsižvelgiant į mokinių skaičių, nes tokia jau buvome nusivylę leisdami sūnų... Aistė džiaugėsi, kad nebeina į darželį, kad čia daugiau visko moko, nebėra vieno mušeikos berniuko ir nereikia miegoti pietų.

Šiemet teko galvoti, kur keliauti į pirmąją klasę – likti ten pat ar pereiti į mokyklą su muzikine pakraipa. Tačiau, po pokalbių su pažįstamais, nusprendėme palikti dukrą toje pačioje mokykloje ir tęsti vežiojimus į Muzikos mokyklą...

Dabar dukrytė džiaugiasi vasara, nes labai patinka visokios lauko gėlytės, žolytės, gyvūniukai, vabaliukai, paukščiukai ir pan. Ir dar vanduo – labiausiai banguota jūra. Tačiau  oras jau porą dienų nekoks – lyja, vėsoka ir namuose pradėjo skambėti frazė ,,Aš jau noriu į mokyklą“.  Tad su nekantruku ir šiek tiek nerimu laukiame rugsėjo.

20180815185241-86086.jpg

Natele Natele 21. Aug 2018, 21:08

Ačiū už palinkėjimus 😀. Muzikinę lankėme jau 2 metus, tad skaitosi, kad pabaigėme pirmąją klasę. Tačiau aš nesuprantu tenykštės sistemos prasmės - šiemet priims naujokų - tiesiai į antrą klasę ir muzikos mokyklą pabaigs visi kartu - tiek lankę, tiek nelankę pirmos klasės... Liksime choriniame dainavime ir šiemet dar prisidės pianinas.

kodelcia kodelcia 16. Aug 2018, 08:42

Žavi pirmokėlė! Sėkmės 🌷🤗

floryte floryte 15. Aug 2018, 23:11

Sėkmės Aistei mokykloje🌷🌷🌷😀

jaldija jaldija 15. Aug 2018, 22:40

Šauni mergytė, sėkmės jai🌷

motinysteveza motinysteveza 15. Aug 2018, 19:19

Labai gražus piešinys! Muzikos mokykloj baigėt priešmokyklinę klasę ar jau pirmą? Gal jau pasirinkę muzikos instrumentą?