Simono paruošimas mokyklai

Simono paruošimas mokyklai

25. Aug 2019, 16:39 Kristina B. Kristina B.

Manau, kad ruoštis į mokyklą pradėjome tada, kai ėmiausi misijos išmokinti vaiką skaityti. Tai buvo maždaug prieš du metus. Visas raides jau pažinojo, tad jų jungimas kaip ir turėjo būti natūrali tąsa.

Žinoma, kai pradėjau tai daryti, visų pirma iš visų girdėjau „palik tai mokyklai“, „ką jis veiks pirmoje klasėje?“ ir „juk gali išmokinti ne taip kaip moko mokykloje“. Bet mamos savo vaiką pažįsta geriausiai, o aš žinau, kad maniškis negali pakęsti jokio spaudimo, todėl norėjau tą procesą pateikti kaip įmanoma švelniau, todėl ir pradėjau taip anksti. Ką jis veiks pirmoje klasėje? Na, pirmokų mokymosi tempai gana nemaži. Per tuos metus jie turi ne tik išmokti skaityti, bet ir rašyti, skaičiuoti (atimti ir sudėti net iki šimto), dar nė nenutuokiu ko jų moko per gamtos pažinimą, muziką , dailę ir kūno kultūrą, gal dar ir koks dorinis ugdymas prisidės. Man rodos, tikrai bus dar ką veikti. Mokinsiu ne taip kaip mokytoja? Juk išmokimas skaityti yra galutinis rezultatas, tad argi svarbu kelias, jei pasiekiamas tikslas? Žodžiu, įtikinau save, kad reikia pradėti ir dabar jau galiu pasakyti, gerai, kad pradėjau taip anksti. Procesas buvo gerokai sunkesnis ir vingiuotesnis nei tikėjausi, vaikas dar iki dabar skaito lėtokai ir skiemenuodamas, bet jau nebijo ir ilgesnio nei dviejų skiemenų žodžio, jau neišsigąsta ir viso sakinio. Po truputį, mažais žingsneliais, su mokyklos pagalba, įveiksime ir pirmą knygą.

Anksti keltis  vaiko dar nemokinu, kol kas bandau pati atsikelti anksčiau. Sekasi kiek kitaip nei galvojau. Labai norėčiau su juo dar ir pusryčių meniu suderinti, bet kol kas nepavyksta. Jis pripažįsta nedaug patiekalų, tad tai apsunkina derybas.

Kelią iki mokyklos jau žinome, bet dar nežinau nei kurioje klasėje mokysis, nei kas bus jo auklėtoja. Man liūdna, kad mūsų mokykla, priešingai nei visos kitos, nemato reikalo turėdami sąrašus informuoti vaikus ir tėvus, kas gi bus jų mokytoja, kas klasiokai, koks kabinetas, kokios pamokos. Tad viskas prieš akis.

Paruošėm vaikui  vietą mokytis nupirkdami stalą ir kėdę. Gal ir nereikėjo, juk visada yra virtuvinis stalas, bet norėjosi vaikui parodyti, kad mokymasis – procesas rimtas. Netinka tai daryti bet kur ir bet kaip.

Apie apsipirkimus mokyklai – kitam įraše. Įrašas puoštas vaiko piešiniais iš darželio.