Silvestro pirmoji savaitė mokykloje

Silvestro pirmoji savaitė mokykloje

13. Sep 2017, 09:21 saulelydis123 saulelydis123

      Štai mūsų Silvestras jau pirmokas. Kasdien skuba į mokyklą. Jau praėjo visa mokslo savaitė. Ir kaip gi sekasi mūsų mokinukui?

       Silvestro diena prasideda 6valandą ryto. Keliasi, nusiprausia, velkasi uniformą, pavalgo ir jau 6:50val su sesėm ir broliu išbėga pro duris į mokyklą. Iki stotelės kelias netrumpas, autobusas atvažiuoja 7:10val. Iki mokyklos panašiai 10km, tad mokykloje būna 7:45val, o 8valandą prasideda pamokos.

       Pirmąją visą savaitę kasdien buvo tik po 4 pamokas, kurios baigdavosi 11:45val. Silvestras visą savaitę į mokyklą skubėjo lyg ant sparnų. Neatbaidė nei ankstyvas kėlimasis, tolimas kelias į mokyklą, nei pirmokėlio mokslai. Mokykloje visos pamokos sekasi puikiai.

          Skambinau ir kalbėjausi su mokytoja, tai kol kas viskas tobula. Sunkiau sekasi su nepadėjimu kitam. Keistai skamba? Kai mokytoja paklausia kokio klausimo, Silvestras net spirga, kaip nori atsakyti, nes visad žino atsakymą. Tačiau mokytoja paklausia kito vaiko, o jei tas vaikas ilgai galvoja, Silvestras nori jam pagelbėti. Žinoma, negalima. Silvestras tada nusimena ir sunku priprasti , kad nors ir žinai atsakymą, bet negali jo sakyti, kad ne visada paklaus tavęs ir kad negali pagelbėti kitam, nes ir kitam mokinukui reikia pagalvoti. Nusimena ir nuleidžia galvytę. Bet tik pirma savaitė,po truputį išmoks, kad viską mokėti yra gerai ir nors jei ir nepaklausia tavęs atsakymo, bet žinios juk niekur nedingsta - juk tai svarbiausia.

         Pirma savaitė buvo labai turininga, ne tik mokslo suole sėdėjo, bet su visais mokyklos pradinukais jau keliavo į žygį sodint ąžuoliukų. Tai buvo ketvirtadienis .Bet apie tai ne už ilgo, jau mano kitam Saulėlydžio šeimos rudens bloge.

         Taigi, pirmąją savaitę pamokos visad baigdavosi 11:45val . Silvestras iš mokyklos išeidavo ir autobusu visad važiuodavo vienas , nes vyresniesiems daugiau pamokų. Aišku dar ne namo, nes užsiėmimų kupinos dienos ir namus Silvestras pasiekia apie 17:45val, kelias dienas apie 19val.Bet mano veiklus berniukas jau nuo 5metų labai savarankiškas ir visur kur reikia puikiai apsieina be jokios pagalbos.

             Pirma savaitė baigėsi. Jau skuba antroji. O Silvestras ir toliau su noru keliauja mokslo ir žinių link.

jaldija jaldija 14. Sep 2017, 20:09

Šaunuolis🌷

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 13. Sep 2017, 21:58

Kaip gera skaityti tokius puikius įspūdžius 😀