Ruti-ruti rutina

Ruti-ruti rutina

29. Sep 2020, 15:26  Rasa Laselis Rasa Laselis

Pirmąją savaitę į pamokas vaikas kėlėsi kaip raketa. Ir iki šiol keliamės be ožiukų. Akcentuoju tai, nes einant į darželį keltis buvo ooooi sunku. Nors eidavo į darželį net vėliau, nei į mokyklą. Tai tuo labai džiaugiuosi – juk baigia praeiti visas mėnuo!

Žinoma, valgyti nėra pratęs taip anksti, tai su pusryčiais sekasi sunkiau.. Tenka kartais ir pagudrauti – grūdėta varškė, obuolys, bananas ir medus.. Į mokyklą pirmą savaitę nešėsi pavalgyti maisto dėžutėse, nes valgykla nedirbo. O paskui pietūs, sakyčiau priešpiečiai (apie 10val), valgykloje. Juos kompensuoja valstybė. Kai Pijus lieka ilgėliau mokykloje, tai dar kartą eina valgyti į valgyklą. Tuomet jau renkasi patys, ką nori valgyti, susimoka. Žinoma, budinti mokytoja padeda vaikams išsirinkti „normalų“ maistą, kad vaikas vien bandelėmis nesimaitintų. Už tai Joms didelis AČIŪ. Kiek paklausiu, tai kol kas Pijus iš valgyklos „šluoja“ blynelius su uogiene. Ir dar kai suspėja nusiperka ir gyvenimui pasaldinti šio to. Lyg pirmas patiekalas saldumu nepasižymėtų.. Ar tai ne vaikų rojus..?

Į mokyklą įeiti tėvams negalima. Tai laukiame vaiku prie mokyklos. Pirmas dvi savaites paimdavau Pijų iš karto po pamokų. Kaip ir dauguma tėvų, turėjau 2 savaites atostogų. Ir patikėkite manimi, jų tikrai reikėjo. Paskui vis daugiau vaikų pradėjo likti prailgintoje klasėje. Tai natūraliai vaikas pats pasakė, kad nori likti ilgiau. Įtakos, manau, tam turėjo noras pirkti pačiam ir didėjantis draugų ratas. Ką veikia po pamokų? Padaro pamokas, jei  būna ko nespėję, ar atlieka namų darbus. O paskui linksmoji dalis - piešia, žaidžia, dūksta lauke. Ar gali būti kas geriau..?

Kol kas tiek į mokyklą, tiek iš mokyklos jį pasiimame. Dideliame mieste eismas intensyvus, o mokykla nėra taip jau arti, kaip norėtųsi. Pradėjus vaikams eiti į prailgintą klasę, dauguma tėvų aprūpino vaikus mobiliomis priemonėmis. Mes taip pat dar vasarą buvome nusprendę, kad dovanosime vaikui gudručio telefoną. Tam turėjome ir puikią progą – Pijaus gimtadienį. Kai būnu šalimais mokyklos, paskambinu ir pasakau, kad jau ruoštųsi eiti namo. Susitinkame mokyklos kieme, o mokytojai pamojuodami atsisveikiname. Ir parkulniuojame plepėdami namo.